Elih Japahar

Perkongsian Informasi Santai

Post Top Ad

Post Top Ad

4:16:00 PTG

Cara Renew Lesen Memandu Lewat Setahun Dan Tamat Tempoh

Cara Renew Lesen Memandu Lewat Setahun | Sejak Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) memperkenalkan Lesen Memandu yang tamat pada hari yang sama dengan tarikh lahir pemegang lesen, saya pasti tiada lagi kes terlupa renew lesen mereka. Ini kerana, sebelum langkah ini dibuat kebanyakkan orang terlupa memperbaharui lesen mereka sehinggakan mereka dikenakan caj atau denda akibat kelewatan itu.

Alkisahnya bermula apabila isteri saya terlambat renew lesen memandu hampir setahun. Bukan lupa, tapi memandangkan tinggal dengan suami, memandu bukan keperluan sangat. Hari lahir isteri saya adalah esok, tetapi renew lesen memandu baru saja semalam..haha..


Cara Renew Lesen Lewat Setahun

Tiada masalah. Cuma prepare duit lebih je untuk bayar bayaran penyelarasan. Berikut adalah langkah-langkah renew lesen memandu di UTC :-

  1. Ambil nombor giliran anda, tunggu sehingga dipanggil
  2. Sampai dikaunter, bagitau nak renew berapa tahun (RM30 untuk setahun)
  3. Buat bayaran, ambil resit dan hantar dibahagian photografi
  4. Tunggu nama anda dipanggil untuk ambil gambar
  5. Tunggu nama anda dipanggil untuk ambil lesen memandu baru anda
  6. Selesai !

Jika anda renew lesen di Pejabat Pos, gambar pada lesen akan menggunakan gambar lama. Tiada sesi fotografi untuk wajah terkini anda ye..kalau nak wajah baru terpampang pada lesen tu, sila lah ke UTC atau JPJ yang berhampiran dengan anda.
Cara Renew Lesen Memandu Lewat Setahun Dan Tamat Tempoh
Amaun Pelarasan Tempoh ! Bukan Denda Lewat Renew 
Orang kata, bayaran tambahan itu adalah denda atas kelewatan. Tetapi, pegawai JPJ tu nekad memberitahu bayaran tambahan itu adalah bayaran penyelarasan untuk 3 hari sebelum tamat tempoh sah lesen lama. Penyelarasan ini sama nilai dengan memperbaharui lesen selama setahun. 
Cara Renew Lesen Memandu Lewat Setahun Dan Tamat Tempoh
Lesen Baru Dengan Wajah Terkini Di JPJ UTC
Jangan risau, selagi lesen memandu anda belum tamat tempoh setahun anda masih boleh renew lesen tu. Tetapi sekiranya lesen tamat tempoh melebihi 3 tahun, anda perlu membuat rayuan secara online, bersurat atau datang sendiri ke Pejabat JPJ/Cawangan. Walaubagaimanapun, anda harus mematuhi syarat yang diperlukan untuk menghidupkan lesen CDL anda misalnya, anda perlu menghadiri sebahagian Ujian Memandu semula.

Sekian untuk perkongsian cara renew lesen memandu lewat setahun dan tamat tempoh, semoga bermanfaat.

11:50:00 PTG

Cara Memohon Pinjaman Peribadi RHB Bank Di Kuching

Pinjaman Peribadi RHB Bank Di Kuching, Sarawak | Sekiranya anda memerlukan modal untuk perniagaan, melangsungkan perkahwinan, membeli hartanah, membeli tanah, membeli rumah, bayar hutang lain, atau membeli kereta. Pinjaman Peribadi RHB Bank merupakan pilihan terbaik untuk anda memandangkan pinjaman ini memenuhi kehendak undang-undang syariah dan berdasarkan konsep 'Murabahah dan Tawarruq'.
Cara Memohon Pinjaman Peribadi RHB Bank Di Kuching

RHB Personal Loan kini menyediakan 2 pakej iaitu Pakej Ekspres (Swasta) dan Civil Sector (Sektor Kerajaan).  Pakej ini bagi memberi peluang kepada penjawat awam dan kakitangan swasta yang mahu mendapatkan pinjaman peribadi dengan RHB Bank seluruh Malaysia.


RHB Personal Loan Pakej Civil Sector (Kakitangan Awam dan GLC)

Pakej Civil Sector untuk kakitangan awam persekutuan, kakitangan awam negeri atau GLC ( Government Link Company) tidak memerlukan cagaran atau penjamin. Pinjaman peribadi yang ditawarkan adalah bermula RM2,000 hingga maksimum RM200,000 selama 2 hingga 10 tahun tempoh pembayaran balik pinjaman.

MINIMUM
MAKSIMUM
RM2,000
RM200,000 
Kadar faedah bagi skim pinjaman peribadi kakitangan kerajaan dan GLC adalah 4.50 % bagi tempoh pembayaran balik selama 2 hingga 10 tahun (12 -120 bulan)

TAHUNAN
KADAR FAEDAH %
2 - 10
4.50 %

Proses pembayaran balik pinjaman RHB Personal Loan adalah menggunakan potongan Autodebit melalui Biro Angkasa. Gaji minimum yang diperlukan adalah RM1000 sebulan atau RM12,000 setahun. Anda hendaklah berumur 18 tahun keatas dan tidak melebihi umur persaraan pada tarikh akhir pembayaran pinjaman. Anda haruslah penjawat awam yang berjawatan tetap.


RHB Personal Loan Pakej Ekspres (Swasta)

Pinjaman Peribadi RHB pakej Ekspres ini pula mengkehendaki anda berpendapatan tahunan sebanyak RM24,000 setahun iaitu sekurang-kurangnya RM2,000 sebulan. Malah, anda juga layak memohon pinjaman sehingga 5 kali ganda bersih anda.

Kadar faedah bermula daripada 8.31 % sehingga 13.47% bergantung kepada jumlah pinjaman dan tempoh masa bayaran balik pinjaman. Had minimum bagi pemohon adalah 21 tahun dan maksimum 60 tahun. Pinjaman peribadi yang layak dipohon adalah bermula RM2,000 sehingga RM150,000 dengan tempoh bayaran balik diantara 1 hingga 7 tahun.

JUMLAH PINJAMAN
TEMPOH BAYARAN BALIK
KADAR FAEDAH %
RM2000 – RM10000
12 – 60 BULAN
13.47 %
RM11000 – RM15000
12 – 84 BULAN
13.47 %
RM16000 – RM50000
12 – 84 BULAN
11.74 %
RM51000 – RM99000
12 – 84 BULAN
10.02 %
RM100000 – RM150000
12 – 84 BULAN
8.31 %

Untuk melihat jadual pembayaran - klik sini


Semak Kelayakan Segera 

Kami faham kesibukan anda. Oleh itu, kami berharap dapat membantu anda untuk memohon pinjaman dengan RHB Bank di kawasan Kuching dengan membuat semakan segera disini. Lengkapkan maklumat lengkap dibawah ini dan klik Submit. Kami akan menyemak kelayakan anda secepat yang mungkin.

Cara Memohon Pinjaman Peribadi RHB Bank Di Kuching

Tawaran pinjaman ini khas untuk warga Kuching, Sarawak sahaja buat masa ini! 

9:54:00 PTG

Elakkan Daripada Menggunakan Produk Tidak Berdaftar Dengan KKM

Semakin lama, semakin banyak produk kesihatan dan kecantikan yang tumbuh bak cendawan di Malaysia ini. Belum lagi produk meningkatkan daya seksual dan melegakan kesakitan kronik. Perkembangan ekonomi yang pesat dengan kepelbagaian persaingan produk kesihatan dan kecantikan banyak meningkatkan pendapatan negara khususnya.


Elakkan Daripada Menggunakan Produk Tidak Berdaftar Dengan KKM

Bahagian Regulatori Farmasi Negara (NPRA) menggesa orang ramai untuk menyalurkan maklumat lengkap berkaitan kesan sampingan yang dialami bagi membantu NPRA meningkatkan keselamatan penggunaan ubat-ubatan di Malaysia.

Elakkan Daripada Menggunakan Produk Tidak Berdaftar Dengan KKM

Maklumat lengkap yang dimaksudkan adalah, maklumat tentang:-
  1. Nama Produk
  2. Kesan sampingan yang dialami
  3. Dimana produk dibeli
  4. Sebab produk digunakan
  5. Sampel produk(untuk produk tradisional)
Dibawah ini adalah beberapa contoh kes yang pernah dilaporkan kepada Bahagian Regulatori Farmasi Negara (NPRA) diatas kesan sampingan yang memudaratkan kesihatan mereka.

Kes 1

En. Danial*, 66 tahun, mengalami serangan jantung hanya satu jam selepas mengambil produk tidak berdaftar, COBRA-X, untuk meningkatkan daya seksual. Berdasarkan ujian makmal yang dijalankan ke atas baki sampel produk, ia telah dikesan mengandungi sildenafil. Sildenafil, atau lebih dikenali dengan nama Viagra®, adalah ubat farmaseutikal yang berdaftar untuk rawatan mati pucuk. Ubat ini tidak dibenarkan sebagai kandungan di dalam produk tradisional. Sebelum rawatan mati pucuk dimulakan oleh doktor, pesakit perlu dinilai untuk mengenal pasti punca masalah, dan sama ada pesakit mempunyai sebarang masalah jantung. Sildenafil tidak sesuai digunakan oleh pesakit jantung ataupun mereka yang sedang mengambil ubat sakit jantung seperti ubat nitrates. En. Danial bernasib baik kerana menerima rawatan perubatan dengan segera yang telah menyelamatkan nyawa beliau.

Kes 2
En. Abdullah*, 60 tahun, mengalami perubahan tingkah laku dalam masa dua minggu selepas mula mengambil produk tradisional tidak berdaftar, Skyline Al Taqwa Sakit Pinggang & Lutut untuk merawat sakit lututnya yang kronik. Produk ini dijual dengan tuntutan ia dapat merawat pelbagai jenis kesakitan. Tingkah laku En. Abdullah berubah menjadi kuat bercakap, mempunyai idea-idea yang hebat, berbelanja berlebih-lebihan, dan turut memberikan wangnya kepada orang lain. Ahli keluarganya berasa risau dan membawa beliau untuk mendapatkan rawatan psikiatri di hospital berdekatan. En. Abdullah bertuah kerana melalui pengambilan sejarah perubatan yang baik, doktor mengesyaki terdapat bahan terlarang di dalam produk tradisional tidak berdaftar tersebut yang menyebabkan perubahan tingkah laku beliau. Doktor tidak terus memberikan ubat tambahan untuk merawat simptom En. Abdullah, sebaliknya mengarahkan supaya penggunaan produk tidak berdaftar tersebut dihentikan secara berkala. Ujian makmal menunjukkan bahawa produk tersebut mengandungi dexamethasone – sejenis steroid yang kuat. Diagnosis muktamad untuk En. Abdullah adalah ‘euforia disebabkan pengambilan produk yang mengandungi steroid’, dan beliau pulih sepenuhnya selepas menghentikan pengambilan produk tersebut.

Kes 3
Alex*, 13 tahun, adalah seorang budak yang sihat dan cergas sebelum dia terjatuh dan terseliuh buku lali. Dia telah mendapatkan rawatan urut dan mula mengambil sejenis produk tradisional (tidak berlabel) untuk melegakan sakit badan dan bengkak kaki. Hanya tiga hari selepas itu, Alex dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU) sebuah hospital di Lembah Klang kerana tiba-tiba berasa sesak nafas. Pemeriksaan lanjut mendapati dia mengalami kegagalan organ jantung, hati dan buah pinggang. Doktor mengesyaki kegagalan organ ini mungkin disebabkan oleh logam berat yang terkandung di dalam produk tradisional tersebut. Ujian makmal mendapati bahawa produk tersebut dicemari dengan kandungan arsenik yang tinggi. Ini merupakan punca kegagalan organ-organ Alex.

Hargai Nyawa Anda - Pastikan Produk Berdaftar Dengan KKM

Kes-kes diatas hanyalah sebahagian kecil daripada aduan yang diterima oleh pihak NPRA berkaitan produk tidak berdaftar yang menyebabkan kesan sampingan serius termasuk kegagalan hati dan buah pinggang. Sesetengah pesakit yang terlibat pulih, namun ada yang tidak bernasib baik.

Tahukah anda? pada tahun 2014, bahan campuran yang paling kerap dikesan oleh NPRA didalam produk tidak berdaftar adalah ubat perangsang seksual, agen pelansing dan steroid.

Kita sebagai pengguna sering dikaburi mata terhadap isu penting ini disebabkan testimoni keatas kesan luar biasa yang mereka hadapi. Siapa yang tidak mahu sembuh cepat kan? kita semua nak sembuh daripada penyakit, tetapi harus difahami bahawa produk yang memberi kesan cepat mungkin mengandungi bahan campuran terlarang dan merbahaya kepada kesihatan.


Sebagai Pengguna, Apakah Tindakan Yang Perlu Kita Buat?

1. Semak kelulusan produk kecantikan, ubat tradisional atau supplement dengan cara seperti gambar dibawah atau baca artikel ini - Cara Semak Kelulusan KKM
Klik tab QUEST Products Search untuk carian kelulusan KKM
2. Dapatkan nasihat doktor, farmasi atau jururawat, semasa mendapatkan rawatan bagitau dengan mereka ubat yang pernah dimakan.

3. Produk dengan bahan semulajadi mengambil masa yang agak lama untuk memberi kesan, jika ubatan dengan bahan semulajadi memberi kelegaan dengan masa singkat, ianya mungkin mengandungi bahan berbahaya.

4. Laporkan kepada KKM :-
Produk tidak Berdaftar - Jika anda mempunyai maklumat berkaitan penjualan produk tidak berdaftar, sila hubungi Bahagian Penguatkuasaan Farmasi, Kementerian Kesihatan Malaysia (Tel.: 03-78413387, laman web: www.pharmacy.gov.my)
Kesan Sampingan Ubat - Jika anda mengesyaki sesuatu produk membuatkan anda berasa kurang sihat, beritahu kami! Laporkan kesan sampingan ubat melalui laman sesawang NPRA: http://npra.moh.gov.my 

Bagaimana Cara Melapor? 

Layari laman web http://npra.moh.gov.my dan klik pada tab "Report An Adverse Event" dan pilih "Consumer" atau "Healtcare Professional"..

Laporan anda mungkin boleh menyelamatkan nyawa keluarga dan orang lain!


1:31:00 PTG

21 Broker Saham Terbaik Bursa Malaysia

21 Broker Saham Terbaik Bursa Malaysia | Ya! saya tahu ramai yang tengah cari broker saham terbaik di Malaysia sekarang ni. Maklumlah, banyak kaunter saham tengah naik sekarang ni, ada kaunter yang sampai 600% kenaikan sejak 6 bulan yang lepas. Lebih baik kita belajar melabur sekarang daripada berputih mata melihat rakan-rakan lain dah untung sehingga 1000% daripada modal pelaburan asal.
21 Broker Saham Terbaik Bursa Malaysia

Jika dilihat pada peratusan kenaikan nilai saham bagi beberapa kaunter, nilai ini tidak akan dapat kita perolehi jika melabur ke dalam ASB, Unit Trust atau Fix Deposit. Namun, pelaburan bukan jaminan keuntungan sentiasa memihak kepada anda. Jika nilai susut, anda pastinya akan menanggung kerugian juga. Sebab itu, Teknik Analisa Jual-Beli Saham perlu dipelajari.


Tip Penting Sebelum Buka Akaun Saham (CDS)

Untuk permulaan pelaburan, anda perlulah mengetahui beberapa tip penting sebelum membuka akaun CDS anda. 
  1. Perlu memahami return dan risk saham
  2. Perlu tahu jenis-jenis saham
  3. Perlu tahu broker patuh syariah dan tidak
  4. Perlu tahu bagaimana proses membuka akaun CDS saham 
  5. Perlu ada modal permulaan melabur atau tidak

21 Broker Saham Terbaik Bursa Malaysia

Jika dah tahu, bagus..tetapi jika belum mungkin saya akan cuba terangkan pada artikel yang akan datang. Kali ini, mari kita kenali 21 broker saham dalam Bursa Malaysia yang boleh dipertimbangkan sebagai broker saham anda nanti.
21 Broker Saham Terbaik Bursa Malaysia

  1. CIMB Investment Bank Bhd
  2. Maybank Investment Bank Berhad
  3. RHB Investment Bank Berhad
  4. Hong Leong Investment Bank Berhad
  5. AFFIN Hwang Capital
  6. Malacca Securities Sdn Bhd
  7. TA Securities Holdings Bhd
  8. Kenanga Investment Bank Bhd
  9. SJ Securities Sdn Bhd
  10. Public Investment Bank Bhd
  11. UOB Kay Hian Securities (M) Sdn Bhd
  12. Inter-Pasific Securities Sdn Bhd
  13. MIDF-Amanah Investment Bank Bhd
  14. BIMB Securities Sdn Bhd
  15. JF Apex Securities Bhd
  16. M & A Securities Sdn Bhd
  17. Alliance Investment Bank Berhad
  18. AM Investment Bank Berhad
  19. Mercury Securities Sdn Bhd
  20. FA Securities Sdn Bhd
  21. PM Securities Sdn Bhd

Semua senarai Broker Saham ini boleh didapati di laman web Bursa Marketplace

Mahu membuka akaun CDS dengan broker patuh syariah? Lihat senarai - 10 Broker Saham Patuh Syariah Di Malaysia

21 Broker Saham Terbaik Bursa Malaysia

Semoga membantu.

1:57:00 PTG

Jual Aiskrim Part-time Pun Boleh Dapat RM2,000 Sebulan, Ini Caranya!

Bulan Puasa akan tiba tidak lama lagi kan? Tahun ini dijangka akan raya awal sikit berbanding tahun lepas, 1 Ramadhan jatuh pada 27 Mei 2017 manakala Hari Raya Puasa pada 25 & 26 Jun 2017. Anda dah buat perancangan? Atau masih sibuk dengan hal-hal lain?
Jual Aiskrim Part-time Pun Boleh Dapat RM2,000 Sebulan, Ini Caranya!

Bulan puasa adalah musim tambah rezeki keluarga. Cara terbaik menambah pendapatan adalah dengan berniaga secara part-time sahaja. Tidak perlu ganggu waktu bekerja 8 jam anda. Bisnes part-time hanya dilakukan selepas waktu pejabat dan hujung minggu.

Ada banyak bisnes part-time yang anda boleh buat, misalnya jual nasi lemak, jual burger, jual nasi briyani, mee kolok, laksa, jual air balang ataupun jual aiskrim. Jual aiskrim memang memberikan pulangan yang lumayan, orang kata boleh menjana keuntungan sehingga RM5,000 sebulan. Betul kah ni?

Betul! Zaman sekarang ni, jual aiskrim secara part-time pun boleh jana antara RM2,000 hingga RM5,000 sebulan. Kalau usaha lebih lagi.. insyallah boleh dapat lebih daripada tu…buat part time ni, maksudnya.. hanya menjual pada hari Sabtu-Ahad sahaja... time-time cuti hujung minggu.

Tak percaya? Percayalah.... ini beberapa bukti mereka yang telah berjaya jana ribuan ringgit secara part time, dengan hanya menjual aiskrim sahaja pada hari sabtu dan ahad!

Jual Aiskrim Part-time Pun Boleh Dapat RM2,000 Sebulan, Ini Caranya!

Jual Aiskrim Part-time Pun Boleh Dapat RM2,000 Sebulan, Ini Caranya!
Apa Rahsianya?

Mestilah ada rahsia kan?..
  1. Anda kena tahu macam mana nak buat aiskrim?
  2. Kena tahu kat mana nak jual aiskrim tersebut?
Orang kata.. tempat "lubuk"... kalau tahu lubuk ni.. insyallah boleh jual sampai RM10,000 macam kawan kita kat atas tu!

Ini Rahsianya!

Berita baik! Rahsia tersebut kini telah di dedahkan oleh anak "Jutawan Senyap Malaysia", iaitu saudara Afiq Rusly. Beliau telah menulis ilmu bisnes aiskrim ini secara lengkap di dalam sebuah ebook yang berjudul "Bisnes Aiskrim".

Kalau anda berminat untuk mengetahui ilmu serta rahsia bisnes aiskrim ini... klik sahaja link dibawah!

8:40:00 PG

10 Sebab Anda Perlu Menyimpan Dalam SSPN-i Plus

10 Sebab Anda Perlu Menyimpan Dalam SSPN-i Plus | Populasi rakyat Malaysia dianggarkan melebihi 30 juta pada ketika ini, dimana pada kadar kelahiran tahunan melebihi setengah juta. Pada tahun 2015, jumlah kelahiran hidup adalah 521,136. Namun, bukan semua orang tahu mengenai kepentingan Skim Simpanan Pendidikan Nasional-i Plus atau SSPN-i Plus.
10 Sebab Anda Perlu Menyimpan Dalam SSPN-i Plus

Ramai yang menganggap menyimpan dalam SSPN hanya untuk memenuhi syarat wajib pinjaman pendidikan PTPTN. Tetapi, itu mungkin SSPN-i yang dulu. SSPN-i hanya untuk simpanan pendidikan dan syarat wajib pinjaman pendidikan PTPTN. Kini, dengan penambahbaikan dan penambahan manfaat, SSPN-i Plus sudah 2 tahun sejak ditubuhkan sejak tahun 2015.


10 Sebab Anda Perlu Menyimpan Dalam SSPN-i Plus

Dibawah ini, saya kongsikan dengan anda 10 sebab mengapa anda perlu menyimpan dalam SSPN-i Plus. Baca dengan teliti dan buat pilihan terbaik untuk anak-anak anda :-

#1 - Pelepasan Taksiran Cukai Sehingga RM12,000
Pelepasan taksiran cukai yang ditawarkan apabila anda menyimpan dalam SSPN-i Plus diberikan sehingga RM6000 dan tambahan lagi RM6000 bagi bahagian takaful nyawa. Ini bermakna pelepasan cukai sebanyak RM12,000 setahun. Jumlah ini sudah cukup banyak membantu anda mengurangkan cukai setiap tahun.

#2 - Perlindungan Takaful Bagi 36 Jenis Penyakit Kritikal
Perlindungan takaful ikhlas merangkumi 36 jenis penyakit kritikal, antaranya adalah buta, koma, serangan jantung, kanser, penyakit hati kronik, melecur teruk, trauma kepala teruk, penyakit terminal, strok dan banyak lagi.

#3 - Tiada Pemeriksaan Kesihatan
Beruntungnya anda dengan SSPN-i Plus, ini kerana anda dan anak anda secara automatik mendapat perlindungan takaful tanpa saringan kesihatan. Berbanding dengan insuran lain, anda perlu menjalani medical check-up sebelum permohonan diluluskan.

#4 - Elaun Kemasukan Hospital
Jika anda dimasukkan ke hospital, anda layak mendapat elaun sehingga RM200 sehari bergantung kepada pakej yang anda ambil. Bayaran elaun kemasukan hospital ini sangat membantu dalam situasi kecemasan dan kesempitan. Dengan komitmen bulanan yang agak rendah, anda layak menuntut elaun masuk hospital.

#5 - Manfaat Takaful Bagi Kematian/Ilat Kekal (Kemalangan)
Sekiranya pendeposit meninggal dunia atau ilat kekal akibat kemalangan. anak layak diberikan manfaat takaful sebanyak RM40,000 sehingga RM1,000,000 bergantung kepada pakej yang diambil.

#6 - Khairat Kematian
Jika pendeposit meninggal dunia, pasangan anda dan 3 orang anak layak menuntut khairat kematian sebanyak RM2,500 seorang. Khairat kematian ini bagi membantu urusan pengebumian dan bantuan kepada keluarga pendeposit.

#7 - Dividen Kompetitif
Disamping simpanan pendidikan dan perlindungan takaful, SSPN-i Plus juga mempunyai dividen tahun yang sangat kompetitif. Dividen yang diberikan sehingga 29.5%. Simpanan anda didalam SSPN-i Plus adalah dijamin oleh Kerajaan Malaysia. Tiada risiko kerugian bagi anda.

#8 - Komitmen Serendah RM30 Sebulan
Dengan simpanan SSPN-i Plus, saya rasa semua orang mampu memberikan komitmen. Bulanan sebanyak RM30 adalah sama nilai dengan sebuah KFC Bucket Berbaloi yang tengah promosi sekarang ni. Lupakan KFC sekejap, dan laburkan dalam SSPN-i Plus anak anda.

Ada 5 pakej lain iaitu RM50, RM100, RM200, RM300 dan RM500. Bergantung kepada kemampuan anda.

#9 - Perlindungan 24 Jam Di Seluruh Dunia
Perlindungan takaful adalah 24 jam walau dimana jua anda berada. Jika anda diluar negara, dan menyimpan dalam SSPN-i Plus, anda masih dilindungi.

#10 - Cabutan Bertuah - Cabutan Wow
Menariknya, SSPN-i Plus seakan-akan Sijil Simpanan Premium BSN tetapi bezanya SSP-BSN tiada perlindungan takaful dan cabutan dibuat setiap hujung bulan. Bagi SSPN-i Plus, cabutan dibuat setiap suku tahun dan bernilai RM1,500,000. Dengan hanya menyimpan serendah RM50 sebulan, anda layak secara automatik dalam cabutan Wow ini.

Simpanan dalam SSPN-i Plus adalah patuh syariah dan pastinya dijamin oleh Kerajaan Malaysia. Jadi, memang tidak perlu risau apabila menyimpan dalam SSPN-i Plus ni. Apa yang kita perlu buat, hanya mendisiplinkan diri melakukan simpanan atau komitmen bulanan mengikut pakej yang anda ambil.

Bila akaun SSPN-i Plus boleh dibuat?

Jika anak anda dilahirkan semalam dan hari ini (1 hari) dah buat Sijil Kelahiran atau MyKID, petang hari ini sudah boleh buka akaun SSPN-i Plus untuk anak kesayangan anda.

Untuk makluman, saya adalah ejen pemasaran online yang dilantik oleh PTPTN. Sebarang pertanyaan berkenaan pembukaan akaun secara online, sila hubungi saya melalui :-

Ejen Pemasaran Online: Elih Japahar (ID: 000002268)
Alamat Email: elihjapahar@gmail.com

Atau

>> Buka Akaun SSPN-i Plus Secara Online Disini <<

7:17:00 PG

Promosi Allurelady - Beli Tudung Raya 2017

Beli Tudung Raya 2017 | Lebih kurang 2 bulan lagi, Hari Raya Aidilfitri akan menjelang tiba. Saya pasti ramai wanita-wanita diluar sana dah mula mencari pakaian dan keperluan untuk raya nanti. Berbelanja dengan bijak, beli awal lagi bagus daripada beli disaat-saat kemuncak yang semuanya akan sesak.

Promosi hari raya di shopping mall rasanya belum start lagi. Tetapi, ada jualan online sudah memulakan kempen jualan mereka. Maklumlah, rakyat Malaysia memang gemar membeli secara atas talian. Kajian mendapati rakyat Malaysia gemar membeli online pada pukul 11 pagi sehingga 3 petang dan 7 malam sehingga 12 tengah malam.
Promosi Allurelady - Beli Tudung Raya 2017

Sempena raya 2017, tudung Allurelady akan membuat promosi. Promosi jualan tudung Allurelady ini membolehkan anda membeli tudung 3 helai dengan harga RM120 sahaja. Dimana penjimatan sebanyak RM15, daripada harga asal RM45 sehelai.


Koleksi Tudung Allurelady

Sebelum anda membeli tudung Allurelady ini, jom tengok beberapa koleksi tudung Allurelady yang memang menarik dan cantik-cantik.
Rosella Instant Shawl - Black Brown
Rosella Instant Shawl - Blue Black
Rosella Instant Shawl - Blue Brown
Rosella Instant Shawl - Purple Green
Mahu kelihatan agun dan bergaya di hari raya nanti, dapatkan promosi tudung Allurelady di sini - klik sini

Ada banyak lagi koleksi tudung dijual secara online disini, anda hanya perlu pilih dan bayar menggunakan kad kredit, online transfer ataupun PayPal. Segalanya mudah, hanya dihujung hari. Tudung anda akan sampai depan pintu rumah dalam masa 3-5 hari bekerja.

Jom shopping Tudung Allurelady sekarang!