Cara Tukar Kad ATM/DEBIT Maybank Secara Online

Cara Tukar Kad ATM/DEBIT Maybank Secara Online | Dengan kecanggihan teknologi sekarang ni, banyak perkara kita boleh buat dengan hanya touch screen handphone. Termasuklah menukar Kad ATM atau Kad DEBIT.
Nak melabur saham? - Panduan Analisa Jual Beli Saham Yang Menguntungkan
Untuk perkongsian kali ini, aku nak bagitau dengan korang bagaimana Cara Tukar Kad ATM/DEBIT Maybank Secara Online tanpa pergi ke kaunter cawangan bank tersebut. Caranya amat mudah sekali, ikuti langkah-langkah yang aku bagitau dibawah ni:

Cara Tukar Kad ATM/DEBIT Maybank Melalui Maybank2u

Langkah 1: Log in ke akaun Maybank2u seperti biasa.


Langkah 2: Klik pada gambar Kad ATM/Debit Maybank yang tertera tulisan - Replace your Maybank Debit Card Via M2U.

Langkah 3: Masukkan alamat, contact number dan klik Confirm.


Langkah 4: Berjaya! anda akan dibawah ke paparan seperti diatas. Diingatkan bahawa, permohonan untuk menukar kad Debit secara online akan mengambil masa 14 hari bekerja.
Info Unit Trust - Teknik Menggandakan Keuntungan Pelaburan Unit Amanah
Sangat mudah kan? Kad ATM/Debit lama bolehlah gunting dan buang. Tapi, tunggu kad baru ni sampai dulu takut nanti tak dapat nak keluarkan duit..haha..
Baca - 5 Tip Memilih dan Memohon Kad Kredit Secara Online
Aku punya kad baru dijangka tiba sebelum 7 Ogos 2016 nanti. Korang punya dah tukar ke belum?

42 Komentar untuk "Cara Tukar Kad ATM/DEBIT Maybank Secara Online"

senang macam ni. Tak perlu ke bank

Sekarang awak dh dpt ke? Sbb sy pnye card still xdpt lg..risau pula

Betul, ada perkhidmatan macam ni..kita gunakan..

Awak buat kad buasa atau letak muka sendiri di kad tu? kadang2 lebih 14 hari bekerja juga..tapi kalau nk tahu apa masalah sila call maybank utk ptanyaan status kad..sy punya 12 hari bekerja dah sampai..

Tak ada bayaran...free je...kalau letak imej muka kita dekat kad atm tu kena caj RM20 kalau tk silap..

Kad tu nnt dia hantar ke alamat rumah ke?

Kad tu nanti dia pos ke alamat rumah ke? Kalau alamat dalam maybank2u tu berlainan dengan alamat rumah skg mcm mana ya?

Alamat boleh di edit atau di tukar ketika apply online tu..

Cara utk buat kad lyk muka sendiri tu mcm mana pulak? Blh tunjukkan?

Salam. Saya nak tanya. Bila kad baru dah sampai, password kad baru masih sama lagi ke dengan password kad lama?

ternyta tdk lah rumit menukarkan kartu di ATM my bank ni ....

Nak tye .. Boleh x pakai maybank2u org lain pye utk tukar atm kad kite?sbb xde maybank2u lg.

Tak boleh. Kena guna maybank2u sendiri.

tuan..kalau dh tukar kad..maybank2u xperlu buat ape2 kan.. tkt xboleh pakai mcm cimb klik..bila tukar kad baru.. kene pergi bank update smula

Kalau dah tukar dan aktifkan kad, tak perlu buat apa2 dah. Dah settle, maybank bukan mcm cimb.

Klu nak letak gambar sendiri mcm mana..

Saya nak tanya nombor kad bank kad lama dengan kad baru still same lagi ke ???

Tak sama. Kad baru akan ada nombor baru. Lepas dapat kad baru dan diaktifkan, kad lama boleh potong/gunting sebab mmg x boleh pakai dah.

Slm..tuan saya nk tya kad yg dihantar ke rmh gunakan poslaju ke or mel biasa...sbb jarang ada kt rumah...tkasih

Guna mel biasa saja tuan. Kalau ada peti surat depan rumah, tak ada masalah tu.

Salam nak tanya..saya dh buat mybnk2u
.tapi bila bukak xde pon tnjk yg card management tu...knp yek

Slgi kad baru blum smpi tk boleh guna kad lame tu ke?

Dlm 14 shr bkerja tunggu kad smpai tu kad lama msh blh oki ke tak?

Bila kad sampai rumah ada kena bayar apa dekat post caj penhantaran

Selagi kad baru belum sampai, selagi itu kad lama boleh pakai :)

Boleh. Selepas kad baru diaktifkan barulah kad lama x boleh pakai.

Tiada sebarang caj yang pihak Maybank kenakan.

Saya dah apply lebih sebulan dah.. Tp still xsampai2...macam mne nak taw status tu ye

mcm mna nak aktifkan kad baru tu nanti tuan? pergi atm ke atau kaunter?

Back To Top