Sabtu, 23 Julai 2016

Cara Tukar Kad ATM/DEBIT Maybank Secara Online

Cara Tukar Kad ATM/DEBIT Maybank Secara Online | Dengan kecanggihan teknologi sekarang ni, banyak perkara kita boleh buat dengan hanya touch screen handphone. Termasuklah menukar Kad ATM atau Kad DEBIT.
Nak melabur saham? - Panduan Analisa Jual Beli Saham Yang Menguntungkan
Untuk perkongsian kali ini, aku nak bagitau dengan korang bagaimana Cara Tukar Kad ATM/DEBIT Maybank Secara Online tanpa pergi ke kaunter cawangan bank tersebut. Caranya amat mudah sekali, ikuti langkah-langkah yang aku bagitau dibawah ni:

Cara Tukar Kad ATM/DEBIT Maybank Melalui Maybank2u

Langkah 1: Log in ke akaun Maybank2u seperti biasa.


Langkah 2: Klik pada gambar Kad ATM/Debit Maybank yang tertera tulisan - Replace your Maybank Debit Card Via M2U.

Langkah 3: Masukkan alamat, contact number dan klik Confirm.


Langkah 4: Berjaya! anda akan dibawah ke paparan seperti diatas. Diingatkan bahawa, permohonan untuk menukar kad Debit secara online akan mengambil masa 14 hari bekerja.
Info Unit Trust - Teknik Menggandakan Keuntungan Pelaburan Unit Amanah
Sangat mudah kan? Kad ATM/Debit lama bolehlah gunting dan buang. Tapi, tunggu kad baru ni sampai dulu takut nanti tak dapat nak keluarkan duit..haha..
Baca - 5 Tip Memilih dan Memohon Kad Kredit Secara Online
Aku punya kad baru dijangka tiba sebelum 7 Ogos 2016 nanti. Korang punya dah tukar ke belum?

Kongsikan Artikel Ini

Artikel Berkaitan

Cara Tukar Kad ATM/DEBIT Maybank Secara Online
4/ 5
Oleh

50 Comments

Tulis Comments
avatar
5 September 2016 10:06 PG

senang macam ni. Tak perlu ke bank

Reply
avatar
Tanpa Nama
8 September 2016 12:26 PG

Sekarang awak dh dpt ke? Sbb sy pnye card still xdpt lg..risau pula

Reply
avatar
8 September 2016 5:55 PG

Betul, ada perkhidmatan macam ni..kita gunakan..

Reply
avatar
8 September 2016 5:57 PG

Awak buat kad buasa atau letak muka sendiri di kad tu? kadang2 lebih 14 hari bekerja juga..tapi kalau nk tahu apa masalah sila call maybank utk ptanyaan status kad..sy punya 12 hari bekerja dah sampai..

Reply
avatar
15 September 2016 10:26 PG

Ada kena bayar apa2 post sampai

Reply
avatar
15 September 2016 7:35 PTG

Tak ada bayaran...free je...kalau letak imej muka kita dekat kad atm tu kena caj RM20 kalau tk silap..

Reply
avatar
Tanpa Nama
22 September 2016 1:48 PG

Kad tu nnt dia hantar ke alamat rumah ke?

Reply
avatar
Tanpa Nama
22 September 2016 1:51 PG

Kad tu nanti dia pos ke alamat rumah ke? Kalau alamat dalam maybank2u tu berlainan dengan alamat rumah skg mcm mana ya?

Reply
avatar
22 September 2016 5:58 PG

Alamat boleh di edit atau di tukar ketika apply online tu..

Reply
avatar
28 September 2016 9:25 PG

Cara utk buat kad lyk muka sendiri tu mcm mana pulak? Blh tunjukkan?

Reply
avatar
30 September 2016 12:33 PTG

Salam. Saya nak tanya. Bila kad baru dah sampai, password kad baru masih sama lagi ke dengan password kad lama?

Reply
avatar
30 September 2016 2:21 PTG

ternyta tdk lah rumit menukarkan kartu di ATM my bank ni ....

Reply
avatar
Tanpa Nama
1 Oktober 2016 8:07 PG

Nak tye .. Boleh x pakai maybank2u org lain pye utk tukar atm kad kite?sbb xde maybank2u lg.

Reply
avatar
4 Oktober 2016 9:32 PG

Tak boleh. Kena guna maybank2u sendiri.

Reply
avatar
5 Oktober 2016 3:26 PTG

tuan..kalau dh tukar kad..maybank2u xperlu buat ape2 kan.. tkt xboleh pakai mcm cimb klik..bila tukar kad baru.. kene pergi bank update smula

Reply
avatar
5 Oktober 2016 3:43 PTG

Kalau dah tukar dan aktifkan kad, tak perlu buat apa2 dah. Dah settle, maybank bukan mcm cimb.

Reply
avatar
8 Oktober 2016 9:03 PTG

Klu nak letak gambar sendiri mcm mana..

Reply
avatar
11 Oktober 2016 12:04 PTG

Saya nak tanya nombor kad bank kad lama dengan kad baru still same lagi ke ???

Reply
avatar
11 Oktober 2016 12:19 PTG

Tak sama. Kad baru akan ada nombor baru. Lepas dapat kad baru dan diaktifkan, kad lama boleh potong/gunting sebab mmg x boleh pakai dah.

Reply
avatar
13 Oktober 2016 9:11 PTG

Slm..tuan saya nk tya kad yg dihantar ke rmh gunakan poslaju ke or mel biasa...sbb jarang ada kt rumah...tkasih

Reply
avatar
14 Oktober 2016 6:32 PG

Guna mel biasa saja tuan. Kalau ada peti surat depan rumah, tak ada masalah tu.

Reply
avatar
Tanpa Nama
15 Oktober 2016 9:09 PTG

Salam nak tanya..saya dh buat mybnk2u
.tapi bila bukak xde pon tnjk yg card management tu...knp yek

Reply
avatar
16 Oktober 2016 8:25 PTG

Slgi kad baru blum smpi tk boleh guna kad lame tu ke?

Reply
avatar
16 Oktober 2016 8:27 PTG

Dlm 14 shr bkerja tunggu kad smpai tu kad lama msh blh oki ke tak?

Reply
avatar
18 Oktober 2016 1:19 PG

Bila kad sampai rumah ada kena bayar apa dekat post caj penhantaran

Reply
avatar
19 Oktober 2016 7:56 PTG

Cuba refresh dan cuba lagi..

Reply
avatar
19 Oktober 2016 7:57 PTG

Selagi kad baru belum sampai, selagi itu kad lama boleh pakai :)

Reply
avatar
19 Oktober 2016 7:58 PTG

Boleh. Selepas kad baru diaktifkan barulah kad lama x boleh pakai.

Reply
avatar
19 Oktober 2016 7:58 PTG

Tiada sebarang caj yang pihak Maybank kenakan.

Reply
avatar
9 November 2016 10:38 PG

Saya dah apply lebih sebulan dah.. Tp still xsampai2...macam mne nak taw status tu ye

Reply
avatar
15 November 2016 12:40 PG

mcm mna nak aktifkan kad baru tu nanti tuan? pergi atm ke atau kaunter?

Reply
avatar
8 Disember 2016 1:54 PTG

Dah tak pyh susah2 nak pegi bank.

Reply
avatar
8 Disember 2016 1:55 PTG

Dah tak pyh susah2 nak pegi bank.

Reply
avatar
Tanpa Nama
8 Disember 2016 4:51 PTG

macamana nak aktifkan kad tu tuan





Reply
avatar
8 Disember 2016 5:04 PTG

Baca sini - http://www.elihjapahar.com/2016/08/cara-aktifkan-kad-atmdebit-melalui.html

Reply
avatar
8 Disember 2016 5:04 PTG

Baca sini -http://www.elihjapahar.com/2016/08/cara-aktifkan-kad-atmdebit-melalui.html

Reply
avatar
15 Disember 2016 11:56 PG

kalau x ada akaun maybank2u boleh ke tukar kad secara online?

Reply
avatar
16 Disember 2016 9:05 PG

Maybank lama leh buat maybank 2u ke

Reply