Cara Tukar Kad ATM/DEBIT Maybank Secara Online

Cara Tukar Kad ATM/DEBIT Maybank Secara Online | Dengan kecanggihan teknologi sekarang ni, banyak perkara kita boleh buat dengan hanya touch screen handphone. Termasuklah menukar Kad ATM atau Kad DEBIT.
Nak melabur saham? - Panduan Analisa Jual Beli Saham Yang Menguntungkan
Untuk perkongsian kali ini, aku nak bagitau dengan korang bagaimana Cara Tukar Kad ATM/DEBIT Maybank Secara Online tanpa pergi ke kaunter cawangan bank tersebut. Caranya amat mudah sekali, ikuti langkah-langkah yang aku bagitau dibawah ni:

Cara Tukar Kad ATM/DEBIT Maybank Melalui Maybank2u

Langkah 1: Log in ke akaun Maybank2u seperti biasa.


Langkah 2: Klik pada gambar Kad ATM/Debit Maybank yang tertera tulisan - Replace your Maybank Debit Card Via M2U.

Langkah 3: Masukkan alamat, contact number dan klik Confirm.


Langkah 4: Berjaya! anda akan dibawah ke paparan seperti diatas. Diingatkan bahawa, permohonan untuk menukar kad Debit secara online akan mengambil masa 14 hari bekerja.
Info Unit Trust - Teknik Menggandakan Keuntungan Pelaburan Unit Amanah
Sangat mudah kan? Kad ATM/Debit lama bolehlah gunting dan buang. Tapi, tunggu kad baru ni sampai dulu takut nanti tak dapat nak keluarkan duit..haha..
Baca - 5 Tip Memilih dan Memohon Kad Kredit Secara Online
Aku punya kad baru dijangka tiba sebelum 7 Ogos 2016 nanti. Korang punya dah tukar ke belum?

{ 50 comments.. read them below or add one }

Azlinda Azman Azlinda Azman 5 September 2016 10:06 PG
senang macam ni. Tak perlu ke bank
Tanpa NamaTanpa Nama 8 September 2016 12:26 PG
Sekarang awak dh dpt ke? Sbb sy pnye card still xdpt lg..risau pula
Elih Japahar Elih Japahar 8 September 2016 5:55 PG
Betul, ada perkhidmatan macam ni..kita gunakan..
Elih Japahar Elih Japahar 8 September 2016 5:57 PG
Awak buat kad buasa atau letak muka sendiri di kad tu? kadang2 lebih 14 hari bekerja juga..tapi kalau nk tahu apa masalah sila call maybank utk ptanyaan status kad..sy punya 12 hari bekerja dah sampai..
catain bulat catain bulat 15 September 2016 10:26 PG
Ada kena bayar apa2 post sampai
Elih Japahar Elih Japahar 15 September 2016 7:35 PTG
Tak ada bayaran...free je...kalau letak imej muka kita dekat kad atm tu kena caj RM20 kalau tk silap..
Tanpa NamaTanpa Nama 22 September 2016 1:48 PG
Kad tu nnt dia hantar ke alamat rumah ke?
Tanpa NamaTanpa Nama 22 September 2016 1:51 PG
Kad tu nanti dia pos ke alamat rumah ke? Kalau alamat dalam maybank2u tu berlainan dengan alamat rumah skg mcm mana ya?
Elih Japahar Elih Japahar 22 September 2016 5:58 PG
Alamat boleh di edit atau di tukar ketika apply online tu..
Unknown Unknown 28 September 2016 9:25 PG
Cara utk buat kad lyk muka sendiri tu mcm mana pulak? Blh tunjukkan?
Muhammad Ibrahim Bin Mohd Rashid Muhammad Ibrahim Bin Mohd Rashid 30 September 2016 12:33 PTG
Salam. Saya nak tanya. Bila kad baru dah sampai, password kad baru masih sama lagi ke dengan password kad lama?
Oyong Ilham Oyong Ilham 30 September 2016 2:21 PTG
ternyta tdk lah rumit menukarkan kartu di ATM my bank ni ....
Tanpa NamaTanpa Nama 1 Oktober 2016 8:07 PG
Nak tye .. Boleh x pakai maybank2u org lain pye utk tukar atm kad kite?sbb xde maybank2u lg.
Elih Japahar Elih Japahar 4 Oktober 2016 9:32 PG
Tak boleh. Kena guna maybank2u sendiri.
a Lan a Lan 5 Oktober 2016 3:26 PTG
tuan..kalau dh tukar kad..maybank2u xperlu buat ape2 kan.. tkt xboleh pakai mcm cimb klik..bila tukar kad baru.. kene pergi bank update smula
Elih Japahar Elih Japahar 5 Oktober 2016 3:43 PTG
Kalau dah tukar dan aktifkan kad, tak perlu buat apa2 dah. Dah settle, maybank bukan mcm cimb.
rahayu abdul aziz rahayu abdul aziz 8 Oktober 2016 9:03 PTG
Klu nak letak gambar sendiri mcm mana..
Nurulezati Ahmad Nurulezati Ahmad 11 Oktober 2016 12:04 PTG
Saya nak tanya nombor kad bank kad lama dengan kad baru still same lagi ke ???
Elih Japahar Elih Japahar 11 Oktober 2016 12:19 PTG
Tak sama. Kad baru akan ada nombor baru. Lepas dapat kad baru dan diaktifkan, kad lama boleh potong/gunting sebab mmg x boleh pakai dah.
Ghani Muhd Ghani Muhd 13 Oktober 2016 9:11 PTG
Slm..tuan saya nk tya kad yg dihantar ke rmh gunakan poslaju ke or mel biasa...sbb jarang ada kt rumah...tkasih
Elih Japahar Elih Japahar 14 Oktober 2016 6:32 PG
Guna mel biasa saja tuan. Kalau ada peti surat depan rumah, tak ada masalah tu.
Tanpa NamaTanpa Nama 15 Oktober 2016 9:09 PTG
Salam nak tanya..saya dh buat mybnk2u
.tapi bila bukak xde pon tnjk yg card management tu...knp yek
Bibiana Mariana Bibiana Mariana 16 Oktober 2016 8:25 PTG
Slgi kad baru blum smpi tk boleh guna kad lame tu ke?
Bibiana Mariana Bibiana Mariana 16 Oktober 2016 8:27 PTG
Dlm 14 shr bkerja tunggu kad smpai tu kad lama msh blh oki ke tak?
catain bulat catain bulat 18 Oktober 2016 1:19 PG
Bila kad sampai rumah ada kena bayar apa dekat post caj penhantaran
Elih Japahar Elih Japahar 19 Oktober 2016 7:57 PTG
Selagi kad baru belum sampai, selagi itu kad lama boleh pakai :)
Elih Japahar Elih Japahar 19 Oktober 2016 7:58 PTG
Boleh. Selepas kad baru diaktifkan barulah kad lama x boleh pakai.
Elih Japahar Elih Japahar 19 Oktober 2016 7:58 PTG
Tiada sebarang caj yang pihak Maybank kenakan.
Nur Ain Nur Ain 9 November 2016 10:38 PG
Saya dah apply lebih sebulan dah.. Tp still xsampai2...macam mne nak taw status tu ye
Memeng Memeng 15 November 2016 12:40 PG
mcm mna nak aktifkan kad baru tu nanti tuan? pergi atm ke atau kaunter?
Encik Said Encik Said 8 Disember 2016 1:54 PTG
Dah tak pyh susah2 nak pegi bank.
Encik Said Encik Said 8 Disember 2016 1:55 PTG
Dah tak pyh susah2 nak pegi bank.
Tanpa NamaTanpa Nama 8 Disember 2016 4:51 PTG
macamana nak aktifkan kad tu tuan





Elih Japahar Elih Japahar 8 Disember 2016 5:04 PTG
Baca sini - http://www.elihjapahar.com/2016/08/cara-aktifkan-kad-atmdebit-melalui.html
Elih Japahar Elih Japahar 8 Disember 2016 5:04 PTG
Baca sini -http://www.elihjapahar.com/2016/08/cara-aktifkan-kad-atmdebit-melalui.html
Zamri Desa Zamri Desa 15 Disember 2016 11:56 PG
kalau x ada akaun maybank2u boleh ke tukar kad secara online?
Noorizwan Mohdnoor Noorizwan Mohdnoor 16 Disember 2016 9:05 PG
Maybank lama leh buat maybank 2u ke