Komisen Tinggi Dengan Program Affiliate

Menjana pendapatan sampingan melalui blog adalah impian bagi setiap blogger. Termasuklah aku yang baru berkecimpung secara part-time sejak April 2016. Kecemburuan melihat kejayaan blogger-blogger hebat yang ada di Malaysia ini yang mampu menjana pendapatan sehingga 4 hingga 5 angka  sebulan menjadi inspirasi bagi aku untuk memulakan penulisan sendiri.


Ada banyak cara untuk menjana pendapatan sampingan melalui blog ni, antaranya adalah menyertai program affiliate jual ebook, affiliate jualan barangan online melalui PPL/PPC/PPS, produk review, pengiklanan dan macam-macam lagi. 

Buat masa ini, aku cuma menyertai beberapa program affiliate yang memberi pulangan yang sangat lumayan, antaranya adalah:
  • Klikjer.com - Komisen sehingga 70% daripada harga jualan ebook
  • Tim Infokerjaya - Komisen sehingga 55% daripada harga jualan ebook
  • InvolveAsia - Komisen sehingga 12% bagi setiap jualan
  • SSPN-i Plus - Komisen RNA (15%) dan Komisen EPO(25%) bagi setiap pembukaan akaun 
  • Lazada - Komisen 9% sehingga 10% bagi setiap jualan
  • Rahsia Mudah Hamil - Komisen sehingga 50% daripada harga jualan
Ada banyak lagi program affiliate sebenarnya, tapi aku nak fokus dengan 6 program ni dulu. Lagipun, komisen pun dah mula bertambah sedikit demi sedikit. Setakat ini, program affiliate klikjer.com paling tinggi komisen yang diberikan, ebook yang dijual juga sangat relevan dengan permintaan buat masa ini.

Minat menulis? lihat bagaimana rahsia anda dibayar dengan menulis
Komisen dah mula bertambah, ada masa nanti aku akan share hasil yang aku dapat setakat ini. Semoga dengan perkongsian ini dapat membantu anda untuk memilih program affiliate yang memberi komisen tinggi untuk menambah pendapatan sampingan.

4 Komentar untuk "Komisen Tinggi Dengan Program Affiliate"

Tanpa jual barang pun boleh dapat komisen ke :D

huuhu..tahniah bro komisen makin bertambah..

Terima kasih, sama2 kita usaha..

Back To Top