Tutorial Download Video Di Facebook Paling Mudah

Bila nampak video best dekat facebook mesti gatal tangan nak cari video tu di youtube tapi malangnya tajuk video tak sama dengan video yang diupload di facebook.

Jangan risau, saya sudah ada penyelesaiannya. Saya dah boleh download mana-mana video yang viral di facebook, sesuka hati saya..haha..

Korang pun nak download video di facebook jugak kah? saya kongsikan dengan anda cara-cara memasang plugin ini dengan mudah. Ikuti langkah-langkah dibawah:
  • Install SaveFrom.net Helper - Download ( atau Download sini)
  • Pastikan anda guna Google Chrome (sebab guna browser lain saya belum pernah try)
  • Download video terus daripada website SaveFrom.net
  • Selepas install, satu extensions "Tampermonkey" akan keluar di atas tabs Google Chrome. Pastikan button "Enabled" ON dan "SaveFrom.net Helper" juga ON


  •  Selesai, anda sudah boleh download video secara terus daripada Facebook. Klik video yang nak di download, dan button download berwarna HIJAU akan automatik terpapar.


  •  Klik button download HIJAU tu dan pilih format video mana yang anda mahukan. 



  • Berjaya! video yang anda nak tu sedang di download. Save lah dekat mana-mana yang anda nak, 
Sangat mudah kan? semoga tutorial ini membantu anda Download Video dengan mudah secara terus daripada laman Facebook.

2 Komentar untuk "Tutorial Download Video Di Facebook Paling Mudah"

Wah terima kasih atas tipsnya.. mmg tgah cari tutor nak download video drp facebook :D

Sama2, memang mudah guna saveform ni..selamat mendownload :)

Back To Top