Jumaat, 30 September 2016

Terima Komisen Affiliate Klikjer September 2016

Terima Komisen Affiliate Klikjer September 2016

Terima Komisen Ketiga Affiliate Klikjer.com September 2016 | Hasil usaha untuk menghasilkan artikel berkualiti yang digemari enjin carian google, maka terhasillah sedikit pulangan bonus dengan komisen yang tak seberapa ini.

Sungguhpun nilainya hanya 2 angka, namun angka kecil ini mampu memberi impak positif untuk membakar semangat yang tinggi memacu naluri sebagai blogger untuk berusaha lebih gigih. Disamping berkongsi ilmu untuk mereka yang memerlukan panduan, kita dapat juga menjana pendapatan sampingan hasil komisen pembelian produk digital klikjer.com.


Ini adalah komisen ketiga yang saya perolehi menerusi penjualan produk digital klikjer.com. Terdapat banyak produk digital yang dijual di laman web affiliate klikjer.com, terpulanglah nak promote mana satu untuk diketengahkan kepada pembaca. jika pembaca berkenaan berminat dan melakukan pembelian, anda akan mendapat 70% komisen daripada nilai harga produk.


Akhirnya, komisen mencecah 3 angka. Pencapaian selama 3 bulan blogging nampaknya semakin memberi impak positif kepada saya. Page view blog dah mencecah 3000++ sehari hasil Teknik SEO merah jambu yang saya terapkan dalam setiap entry.

Selain program affiliate klikjer.com, saya juga menyertai program affiliate Tim Infokerjaya, InvolveAsia dan Lazada. Komisen yang saya perolehi akan saya kongsikan dari masa ke semasa. Biar korang jeles dengan nilai angka tu, supaya semangat korang berblog boleh tercabar hehe...

Nak buat duit dengan blog juga? daftar affiliate klikjer.com sini - Daftar Affiliate Klikjer

Worldwfashion.Com Lubuk Pakaian Dalam Wanita

Worldwfashion.Com Lubuk Pakaian Dalam Wanita

Worldwfashion.Com Lubuk Pakaian Dalam Wanita | Zaman sekarang ini, banyak penjimatan yang kita boleh lakukan untuk mengurangkan perbelanjaan bulanan. Membeli belah secara atas talian (online) juga merupakan penjimatan dari segi masa dan minyak kenderaan. Pemilihan barang yang hendak dibeli juga mudah, hanya scroll dan view produk tu, jika sesuai lakukan pembelian dan tunggu barang sampai depan pintu rumah.


Semalam, isteri saya pesan nanti nak pergi shopping untuk beli pakaian dalam. Sebenarnya, kalau part membeli pakaian dalam ni, kalau boleh saya tunggu diluar kedai pakaian saja. Segan nak masuk, memilih tu pun bukan sekejap..boleh memakan masa berjam-jam hanya untuk beberapa helai pakaian saja hehe..

Mujurlah ada laman web Worldwfashion.com ini, segalanya mudah dengan pembelian online biarpun agak lambat sampai kerana kebiasaanya boleh memakan masa 2 hingga 7 hari untuk sampai ke tangan kita. Namun, jika dibandingkan dengan menunggu di luar kedai pakaian wanita, saya lebih rela tunggu 7 hari tu..

Antara barangan yang dijual di laman web ini adalah Bra, Panties, Lingeries, Qmomo, Pakaian Sukan, dan Aksesori Wanita. 

Laman web worldwfashion ini khas untuk wanita sahaja..yang lelaki tu jangan pula buka laman web ni lama sangat, bini kat belakang tu tarik telinga nanti haha..

Nak cuba tengok-tengok barang di laman web ni? - Lubuk Pakaian Dalam Wanita Online

Advertisement

Khamis, 29 September 2016

Kenali Pengasas Produk Kecantikan Sarawak - Organic Skin By IGs

Kenali Pengasas Produk Kecantikan Sarawak - Organic Skin By IGs

Pengasas Produk Kecantikan Sarawak - Organic Skin By IGs | Kali ini, Hero Borneo Team (HBT) berpeluang membongkar dan mendedahkan kejayaan seorang wanita anak kelahiran Sarawak yang semakin mendapat tempat dikalangan wanita dengan produk kecantikan yang diasaskan olehnya sendiri.

Pengasas produk kecantikan yang kami maksudkan ialah Puan Farah Ein dengan memperkenalkan Produk Kecantikan Jenama Organic Skin By IGs. Syarikat yang ditubuhkan oleh Puan Farah Ein ini bukan saja mendapat tempat dikalangan wanita di Sarawak malah di Semenanjung Malaysia dan Brunei Darussalam juga. Tidak hairanlah, produk kecantikan ini sudah mempunyai 14 ejen dan stokis di seluruh negara. 


Puan Farah Ein adalah seorang yang suka berdikari. Sikapnya yang tidak suka membebankan ibubapa menjadi pendorong baginya untuk menceburi bidang perniagaan. Tambahnya lagi, beliau pernah bekerja makan gaji dan menjalankan perniagaan secara offline dan online seperti dropship dan menjual produk orang lain.

Minat Yang Mendalam Bidang Kecantikkan

Mengimbau kembali detik bermulanya idea untuk perniagaan, beliau berkata minat yang mendalam dalam bidang kecantikan menjadi pendorong untuk nekad memulakan perniagaan Sabun Homemade dengan hanya bermodalkan RM700.

Beliau berkata, usahanya hampir menemui kegagalan apabila produk Sabun Homemade yang dijualnya tidak terjual. Disebabkan itu, beliau mengambil keputusan untuk memberikan sabun tersebut secara percuma kepada keluarga dan kenalan rapatnya.

Tidak menyangka, pemberian 'percuma' itu adalah satu langkah permulaan bagi terhasilnya 6 produk kecantikkan yang dijual syarikatnya sekarang ini. Itulah hebatnya bagaimana modal RM700 berjaya menghasilkan modal pusingan yang mencecah RM10,000. 

Produk Kecantikan - Organic Skin By IGs

Antara produk terkini keluaran syarikat beliau iaitu IGs ialah Organic Skin produk yang sangat menakjubkan. Bahan utama produk ini adalah Apple Stem Cell yang terbukti boleh membuatkan awet muda.Selain itu ada Avocado dan Lemon. Ramuan ini memang bagus untuk kulit berjerawat.merawat kulit kusam,tona muka tidak sekata, berjeragat dan meredakan kesan Sunburn kerana ada SPF yang terbaik.

Perkara yang perlu pengguna mesti ambil tahu tentang produk Organic Skin By IGs ialah merawat kulit dari dalam.Kesannya amat cepat dan ketara jika digunakan secara tetap.Malah Puan Farah sendiri mengakui produk keluaran syarikat beliau tidak mengandungi Merkuri dan Hidrokinon.Biasanya bahan-bahan kimia ini digunakan sebagai agen pengelupasan dan pemutihan segera yang selalu didapati pada produk kecantikan yang murah.Kepada yang ingin membeli produk Organic Skin By IGs tidak perlu risau dan boleh guna tanpa ragu-ragu, malah ianya juga mendapat pengiktirafan halal.

Produk Hot Selling

Terdapat 3 produk  yang menjadi hot selling dan terlaris di pasaran ketika ini. Produk tersebut adalah:


1. Produk Organic Skin By IGs - Untuk kulit muka berjerawat, merawat kulit kusam, tona muka tidak sekata, berjeragat dan meredakan kesan Sunburn.
2. Produk Magic Effect -  Alas solekan agar tahan lama, menutup jerawat dan parut.
3. Produk Cream Foundation - Alas solekan ringan untuk muka

Testimoni daripada pelanggan yang menggunakan produk kecantikkan ini kebanyakkannya memberikan maklumbalas positif. Terbukti produk ini boleh mengubah imej dan penampilan seorang wanita sesuai dengan Tagline Organic Skin By IGs iaitu "Cerah, Sihat dan Berseri".



Perancangan Masa Depan

Memandangkan perniagaan produk kesihatan dan kecantikan mendapat banyak persaingan terutama produk dari Semenanjung Malaysia maka strategi pemasaran mesti dilakukan sebijak yang boleh Puan Farah Ein memaklumkan kami di HBT bahawa beliau suka pergi ke pelbagai event atau pameran produk kecantikan oleh pihak terbabit untuk memperkenalkan jenamanya produk keluaran syarikatnya

Malah wanita hebat ini turut membuat promosi dalam media sosial seperti Facebook dan Instagram.Perancangan masa hadapan untuk menggunakan sistem Adword dari Google. Salah satu cara beliau menambah ilmu bisnes adalah dengan menghadiri kursus dan seminar yang biasanya percuma di Sarawak.Talk, kursus tersebut biasanya akan ada perkongsian ilmu oleh mereka yang sudah berjaya dalam perniagaan , dan hasil dari menghadiri kursus dan seminar itu membolehkan beliau mendapat ilmu untuk terus bersemangat menjalankan perniagaan Organic Skin By IGs.

Puan Farah Ein memberitahu rancangan impian  dan masa hadapan adalah untuk melihat jenama produk kecantikan keluaran anak Sarawak dikenali ke seluruh dunia.kami di HBT mendoakan impian beliau dimakhbulkan agar beliau menjadi wanita Sarawak yang menjadi jutawan dalam produk kecantikan sebagaimana Datuk Vida Qu Puteh dan Datuk Alif Terlajak laris.

Sebelum mengakhiri sesi temurahmah bersama kami,Puan Farah Ein ada berpesan kepada anak-anak muda jangan leka dengan dunia dan fikir tentang masa depan.


Peluang Menjana Pendapatan Sebagai Ejen dan Stokis

Ada sesiapa pembaca blog ini yang berminat dengan produk Organic Skin By IGs  dan ingin menjadi agen ?  kerana dengan cara ini Puan Farah boleh membantu mereka yang ingin menjana pendapatan tambahan mahupun utama.Kata Puan Farah lagi tanamkan niat berbisnes untuk berjaya dan menjadi kaya adalah satu bonus

Berminat ? Anda boleh hubungi pengasas sendiri iaitu Puan Farah Ein atau ke alamat stokis yang dinyatakan dibawah :

Alamat Stokis HQ  :

NF INGLOWING ENTERPRISE
NO 10 TAMAN MEI LEE JALAN STAKAN KOTA SENTOSA 93250 KUCHING SARAWAK
HQ NO : 082626181
0138249924

Stokist Dan Agent Rasmi :

SABAH DAN SARAWAK (BORNEO)

SITI NAZIRA (SAMARAHAN)
0178966390

NUR AZMAHANI (KUCHING)
0138102305

SHABURAZIZAH (KUCHING)
0109774721

ZYLA ROZILA (MIRI & BRUNEI )
01125028365

FATIMAH MAT (SAMARAHAN)
0172223258

CAHAYA SUBUH (KUCHING)
0165724227

DAYANG (SAMARAHAN)
01116098716

HASINAH ABDULLAH ( KUCHING )
0149993817

MADZ AWADAH (KUCHING & BAU )
0135733825

FIEYZAH WAN (KUCHING)
01125012561

SABAH (BELUM ADA)

SEMENANJUNG MALAYSIA (MALAYA) :

KIELA (0174934779) KEDAH / PERAK

HANIE (0128687561) TERENGGANU / KEDAH

SHAZLEEN (0138826928)  KUALA LUMPUR

Advertisement

7 Bank Menawarkan Pinjaman Peribadi Paling Cepat Lulus

7 Bank Menawarkan Pinjaman Peribadi Paling Cepat Lulus

Pinjaman Peribadi Paling Cepat Lulus Di Malaysia | Berhutang bukanlah satu kemestian,  kita semua berhutang kerana kita memerlukan modal untuk menyelesaikan sesuatu perkara yang kita inginkan. Sebagai contoh, meminjam untuk perkahwinan, mahu membina rumah, membeli tanah, membeli kereta dan macam-macam lagi keperluan lain.

7 Bank Menawarkan Pinjaman Peribadi Paling Cepat Lulus
Sumber: Indiatimes.com
Kadang kala, ada benda yang perlu diselesaikan dengan segera. Mujurlah ada pinjaman peribadi cepat lulus (fast approval personal loan) yang ditawarkan oleh beberapa pihak bank di Malaysia ini. Jangka masa menunggu kelulusan pinjaman adalah antara 10 minit hingga 48 jam. Memang cepat diproses.

7 Bank Menawarkan Pinjaman Peribadi Paling Cepat Lulus

Senarai Bank Yang Menawarkan Pinjaman Peribadi Paling Cepat Lulus

Tahukah anda, terdapat 7 buah bank di negara ini menawarkan pinjaman peribadi paling cepat lulus (fast approval personal loan). Antara bank tersebut adalah:

1. Alliance Bank
2. RHB Easy Bank
3. Hong Leong Bank
4. Citibank
5. Ambank
6. Al-Rahji Bank
7. CIMB Bank

Dan, saya akan cuba terangkan sedikit maklumat tentang pinjaman peribadi mengikut bank yang saya sebutkan diatas ini. 

Alliance Bank CashFirst Personal Loan

Bayar hutang dan selesaikan masalah anda dengan Alliance Bank CashFirst personal loan. Tempoh bayaran balik pinjaman lebih dari 7 tahun dengan kadar faedah bermula dari 4.99% hingga 7.68% p.a tanpa kos pemprosesan. Tempoh pemprosesan adalah 48 jam.

Contoh:
Pinjam RM10000 - 3 Tahun
Bulanan - RM341.78 (7.68% p.a)

RHB Easy-Pinjaman Ekspres

Pinjaman peribadi dengan bayaran semula terendah, tiada caj dan yuran tersembunyi. Paling cepat lulus dengan hanya 10 minit. Kadar faedah bermula dari 8.31% hingga 13.47% p.a.

Contoh:
Pinjam RM10000 - 3 Tahun
Bulanan - RM390.03 (13.47% p.a)

Alliance Bank CashVantage Personal Financing-i

Pinjamana peribadi dengan dengan bayaran bulanan terendah, tiada yuran pemprosesan dan kelulusan pantas. Kelulusan pinjaman dalam masa 48 jam. Kadar faedah dari 4.99% hingga 7.68% p.a.

Contoh:
Pinjam RM10000 - 3 Tahun
Bulanan - RM341.78 (7.68% p.a)

Hong Leong Personal Loan

Pinjaman peribadi dari Hong Leong Bank dengan bayaran bulanan terendah, kelulusan pantas dan tiada penjamin diperlukan. Kelulusan pinjaman dalam masa 48 jam. Kadar faedah adalah 7% p.a.

Contoh:
Pinjam RM10000 - 3 Tahun
Bulanan - RM336.11 (7 % p.a)

Hong Leong Islamic Personal Financing-i

Pantas dan pinjaman peribadi Islamic untuk rakyat Malaysia. Tempoh bayaran balik lebih dari 7 tahun. Masa kelulusan pinjaman dalam 48 jam dengan kadar faedah 7.5% p.a.

Contoh:
Pinjam RM10000 - 3 Tahun
Bulanan - RM340.28 (7.5 % p.a)

CIMB Xpress Cash Financing-i

Pinjaman peribadi Islamic dengan kelulusan 24 jam dan pemberian tunai segera. Pinjam sehingga 10kali ganda daripada gaji anda. Kadar faedah sehingga 24% p.a.

Contoh:
Pinjam RM10000 - 3 Tahun
Bulanan - RM477.78 (24% p.a.)

Dan, banyak lagi...

Antara pinjaman peribadi ekspress yang saya terangkan diatas, anda boleh melihat mana pinjaman yang terbaik dengan kadar faedah rendah dan tempoh masa menunggu kelulusan pinjaman dikeluarkan. Sungguhpun, RHB Easy - Pinjaman Ekspress boleh lulus dalam masa 10 minit namun apabila melihat pada kadar faedah tahunannya, memang agak tinggi iaitu sehingga 13.47% p.a manakala pinjaman peribadi lain lebih murah bermula 4.99% p.a.

Pilihan ditangan anda, bergantung kepada kesegeraan pinjaman yang anda perlukan. Niat saya berkongsi Fast Approval Personal Loan ini adalah untuk memudahkan anda memilih pinjaman yang akan dipohon nanti tanpa ke cawangan bank-bank berkenaan.

7 Bank Menawarkan Pinjaman Peribadi Paling Cepat Lulus

Bandingkan pinjaman peribadi paling cepat lulus diatas, dengan melayari laman web perbandingan pinjaman peribadi di Boleh Compare. Segalanya mudah untuk membuat keputusan, dan mohon lah melalui laman web ini.

Apa yang anda perlu buat? jika sudah membuat keputusan, klik saja button APLLY NOW dan isi maklumat yang diperlukan. Pihak bank akan menghubungi anda untuk proses seterusnya.

Mohon pinjaman peribadi dengan kelulusan 10 minit sehingga 48 jam sekarang - APPLY NOW!




Semoga membantu!

Advertisement

Rabu, 28 September 2016

Semakan Nama Penerima Dekoder Percuma MYTV 2016

Semakan Nama Penerima Dekoder Percuma MYTV 2016

Semakan Nama Penerima Dekoder MYTV 2016 | Bagi yang belum mengetahui status nama samada berjaya atau tidak menerima dekoder percuma MYTV, semakan secara atas talian(online) boleh dilakukan dengan cara yang sangat mudah. MYTV Broadcasting ini adalah unit dekoder percuma yang akan diberikan kepada 2 juta rakyat Malaysia yang dipilih secara rawak. Mungkin anda adalah salah seorang daripadanya?


Siaran Digital Percuma Untuk Anda

Projek DTT (Televisyen Terestrial Digital) adalah di bawah naungan Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia (KKMM) dan dipantau oleh Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM).


Ia merupakan satu inisiatif Kerajaan untuk menyediakan khidmat penyiaran TV dan radio terbaik untuk rakyat. Pembaharuan ini memberikan semua siaran yang lebih jelas, tanpa gangguan dan tanpa sebarang bayaran bulanan.


Apakah itu DTT?

Negara-negara ASEAN telah menetapkan pelaksanaan penutupan siaran analog (analogue switch off ASO) secara berperingkat-peringkat antara 2015 sehingga 2020. Untuk memastikan penyeragaman isyarat, negara-negara yang mempunyai sempadan bersama termasuk Malaysia, Thailand, Singapura, Indonesia dan Brunei bersetuju menetapkan 2018 sebagai sasaran pelaksanaan ASO.



Projek DTT di Malaysia adalah di bawah naungan Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia (KKMM) dan dipantau oleh Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM). Projek ini adalah sebahagian daripada agenda nasional untuk mentransformasikan industri penyiaran negara melalui pendigitalan dengan tujuan mempertingkatkan taraf hidup rakyat ke arah mencapai status negara maju menjelang 2020. Ia merupakan salah satu inisiatif terpenting dalam Rancangan Malaysia ke-11.


Cara Pemasangan Dan Ejen Pemasangan

Penerima MYTV Basic dinasihatkan untuk membuat pemasangan sendiri berpandukan Panduan Pemasangan yang disertakan bersama set dekoder. Bagaimanapun, sekiranya anda memerlukan bantuan pemasangan antena luaran, caj pemasangan sebanyak RM180 (termasuk antena dan pendawaian) akan dikenakan. Bagi yang memerlukan bantuan teknikal selain daripada pemasangan antena pula, caj minimum sebanyak RM50 akan dikenakan.

Baca cara pemasangan Dekoder Mytv - Klik Sini

           
Cara Semak Nama Penerima Dekoder Percuma MYTV

Untuk semakan nama penerima dekoder MYTV ini, terdapat 3 cara iaitu:-

Cara Semak 1: Semakan SMS Penerima Unit Dekoder Percuma MYTV


Taip MYTV<jarak>DEKODER<jarak>NoKP & SMS ke 15888

Contoh: MYTV DEKODER 861203015555 --> 15888

Cara Semak 2: Hubungi talian khidmat pelanggan/carelines 1300 80 6988

Cara Semak 3: Semakan Online Di Laman Web MYTVBROADCASTING.MY. Ikuti langkah2 dibawah.

Langkah 1: Layari laman web rasmi http://mytvbroadcasting.my
Langkah 2: Masukkan No Kad Pengenalan anda di ruangan yang disediakan (seperti dibawah)


Langkah 3: Lihat keputusan carian, samada berjaya ataupun tidak

Saya? Memang sudah dijangka tidak berjaya..sebab tahun ini tidak lulus permohonan BR1M. Dikatakan, MYTV ini disediakan untuk mereka yang telah mendapat Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 2016. 


Emak saya? Berjaya..lepas ni bolehlah terminate Astro tu, lagipun channel yang disediakan juga agak banyak. Jimatlah jugak nak bayar bil Astro setiap bulan. Planning pasang sendiri lagi bagus, nak upah ejen pemasangan perlu membayar yuran pemasangan sebanyak RM50.


Saluran Yang Ditawarkan

Antara saluran yang ditawarkan MYTV adalah TV1, TV2, TV3 suku, NTV7, TV9, TV Aljazerah, TVi, Bernama News, dan TV8. 


Anda dah semak nama anda tak? Kalau belum, sila semak disini Semakan Nama Penerima Dekoder MYTV 2016

Semoga membantu!

Selasa, 27 September 2016

Senarai 50 Pusat Servis Kereta Terbaik Di Johor Bahru

Senarai 50 Pusat Servis Kereta Terbaik Di Johor Bahru

Senarai 50 Pusat Servis Kereta Terbaik Di Johor Bahru | Memilih wokshop untuk servis kereta selalunya berkait rapat dengan lokasi, harga kos servis, dan perkhidmatan yang diberikan oleh pemilik pusat servis berkenaan.
Kini, dengan adanya laman web carama.com segalanya mudah untuk membuat temujanji servis kereta anda. Tambahan lagi, laman web carama.com menyediakan tempahan servis di seluruh negara dengan mudah hanya atas talian (online).

Senarai 50 Pusat Servis Kereta Terbaik Di Johor Bahru

Berikut adalah senarai Senarai 50 Pusat Servis Kereta Terbaik Di Johor Bahru setakat september 2016 yang berdaftar dengan carama.com, untuk tujuan rujukan temujanji online:
  1. Rinting Tyre & Auto Service Sdn Bhd 1 & 3, Jalan Sena 16, Taman Rinting, Masai, Taman Rinting, Masai, Johor Bahru
  2. Lian Seng Service Centre - (Bandar Baru Permas Jaya) No.22, Jalan Permas 4/2, Bandar Baru Permas Jaya, Masai, Johor Bahru
  3. Smart Autoser Sdn Bhd No 45 & 47, Jalan Gaya 27, Taman Gaya, Taman Gaya, Johor Bahru
  4. Speed-Marks Tyres & Enterprise 2, Jalan Susur Larkin Perdana 2, Taman Larkin Perdana, Johor Bahru
  5. JJB Auto Service Centre 131, Jalan Damai, Taman Sri Setia, Johor Bahru
  6. Era Maju Automobil (Austin) Sdn Bhd 119, Jalan Mutiara Emas Utama 10/19, Taman Mount Austin, Johor Bahru
  7. Era Maju Automobil (JB) Sdn Bhd No.23, Jalan Permatang 8, Johor Bahru
  8. Speed-Mark Battery & Tyre Service No.589&591, Jalan Persisiran Perling 1, Taman Perling, Johor Bahru
  9. Top Pro Tyres Sdn Bhd No.57, Jalan Dedap 8, Taman Johor Jaya, Johor Bahru
  10. Fook Long Tyres Sdn Bhd No. 53 & 53-01, Jalan Setia 3/8, Johor Bahru
  11. Setia Tyre Service Centre No 24 & 26, Jalan Tropika 1/14, Taman Setia Tropika, Taman Setia Tropika, Johor Bahru
  12. Petes Auto Service No. 26 & 28, Jalan Shah Bandar 6, Taman Ungku Tun Aminah, Johor Bahru
  13. TCS Automotive Service Sdn Bhd No 2, Jalan Permas 10/9, Bandar Baru Permas Jaya, Johor Bahru
  14. Yong Sheng Enterprise Sdn Bhd (LV Motor) No. 57, Jalan Sagu 15 & 11, Taman Daya, Johor Bahru
  15. Urusmobile Sdn Bhd Lot Ptd 10510, Jalan Balau 1, Taman Kebun Teh, Johor Bahru
  16. Lian Seng Service Centre - (Taman Century) No. 181, Jalan Dato Sulaiman, Taman Century, Johor Bahru
  17. NK Car Care Centre 26, Jalan Indah 16/11, Bukit Indah, Johor Bahru
  18. Era Maju Automobil (M) Sdn Bhd No.1&3, Jalan Rosmerah 1/1, Taman Johor Jaya, Johor Bahru
  19. Indah Tyres & Auto Service Centre No.2, Jalan Indah 1, Taman Bukit Indah, Johor Bahru
  20. Autopath Sdn Bhd Lot C, PTD 147001, Jalan Permas 9, Bandar Baru Permas Jaya, Johor Bahru
  21. Beyond Tyres & Auto Service Centre Lot PDT 63925, No. 14, Jalan Seroja 51, Johor Bahru
  22. Overseas Tyre and Services No. 2, Jalan Indah 16/11, Taman Bukit Indah, Johor Bahru
  23. Pit Stop Auto Care No 26, Jalan Indah 8/15, Taman Bukit Indah, Taman Bukit Indah, Johor Bahru
  24. Tayar & Service Setia No 2, Jalan Indah 5/6, Bukit Indah, Johor Bahru
  25. Hawk Tyre Service Sdn Bhd - (Suria) No. L1-1, Southern City Hypermarket, Johor Bahru
  26. Star East Enterprise Sdn Bhd (Taman Nusa Bestari) Lot EX 1.3, Jalan Danga, Taman Nusa Bestari 2, Taman Nusa Bestari 2, Johor Bahru
  27. Star East Enterprise Sdn Bhd (Taman Ungku Tun Aminah) 32, Jalan Shahbandar 8, Taman Ungku Tun Aminah, Skudai, Taman Ungku Tun Aminah, Skudai, Johor Bahru
  28. Lau Sincere Autowagon Services Sdn Bhd 1, Jalan Anggerik 3/1, Taman Anggerik, Johor Bahru
  29. Me Auto Tyres & Battery Services 2 & 4, Jalan Dian 8, Taman Munsyi Ibrahim, Johor Bahru
  30. Min Yang Auto Services 19, Jalan setia Tropika 1/8, Taman Setia Tropika, Johor Bahru
  31. Ting Auto Service & Aircond 38A, Jalan Laman Setia 2/20, taman Laman Setia, Johor Bahru
  32. Soon Best Auto Service Centre No 99, Jalan Harmonium 3511, Taman Desa Tebrau, Johor Bahru
  33. Jet Yang Auto Services 23, jalan setia 3/2, Taman Setia Indah, Johor Bahru
  34. Dong Huat Sdn Bhd No.18, Jalan Banang 3, Kawasan Perindustrian, Taman Johor, Johor Bahru
  35. ES Tyre & Auto Service Sdn Bhd 48 & 50, Jalan Perjiranan 2, Bandar Dato Onn, Johor Bahru
  36. Fgear Oil & Gas No.63, Jalan Bukit Mutiara 21, Taman Bukit Mutiara, Johor Bahru
  37. Smart Tyres Service Centre 48, Jalan Kebun Teh 1, Pusat Perdagangan Kebun The, Johor Bahru
  38. Hock Guan Tyre & Battery Co. No.1, Batu 1/2, Jalan Tun Sri Lanang, Johor Bahru
  39. ZR Service Centre No. 18, Jalan Padi Ria 13, Bandar Baru Uda, Johor Bahru
  40. Fast Auto Garage Enterprise (3M0707997-D) No. 42, Jalan Pulai Ria 9, Johor Bahru
  41. Mutiara ZR Tyre Service Centre 9, Jalan Bukit Mutiara 21, Taman Bukit Mutiara, Johor Bahru
  42. Nan Rong Automobile 107 & 109, Jalan Sutera Satu, Taman Sentosa, Johor Bahru
  43. Permas Auto Sdn Bhd No.1, Jalan Padi Emas 4/3, Taman Bandar Baru Uda, Johor Bahru
  44. Banlihin Tyres & Battery Service Centre 68, Jalan Ros Merah 2/2, Taman Johor Jaya, Johor Bahru
  45. I Tyre Auto Service Centre (Century Garden) No.6, Jalan Harimau Tarum, Century Garden, Johor Bahru
  46. Rainbow Green Tech Sdn Bhd (Two-K Rainbow Car Respray) No. 1 A, Jalan Senyum, Johor Bahru
  47. CPS Auto Enterprise (Car World Auto Service Centre) No 7 & 9, Jalan Mutiara Emas 3/1, Taman Mount Austin, Johor Bahru
  48. Pusat Servis Kereta Z Sen No.1, Jalan Tangki Air Larkin, Johor Bahru
  49. LZ Tyre And Service 10, Jalan Nusaria 3/3, Taman Nusantara, Bandar Nusajaya, Johor Bahru
  50. Hwa Tuck Tyre Auto Service Centre No.2, Jalan Susur Larkin Perdana 2, Taman Larkin Perdana, Johor Bahru

Lokasi pusat servis/workshop ini boleh diperolehi melalui google map atau layari web ini untuk melihat map yang telah disediakan disana. Setiap pusat servis ini kebanyakkannya telah ada review daripada pelanggan yang pernah datang kesana, pastikan review yang terbaik untuk dipilih.


Untuk membuat temujanji online, baca - Cara Buat Temujanji Service Kereta Online Di Carama.com

Ahad, 18 September 2016

Inilah Pelan Internet Terbaik Untuk Anda

Inilah Pelan Internet Terbaik Untuk Anda

Pelan Internet Terbaik 2016 | Zaman moden sekarang ni, semua orang perlukan line internet yang stabil untuk kemudahan mengakses laman sosial, aktiviti perbankan, perniagaan, menonton movie, melayari youtube dan paling diperlukan oleh seorang blogger.

Tanpa internet, media sosial dan aktiviti perniagaan dalam talian tak akan dapat dilakukan. Oleh itu, pemilihan pelan internet terbaik perlu diambil berat. Pelan internet ini mestilah sesuai dengan keperluan anda, kesilapan melanggan pelan internet akan menyebabkan line slow, video buffering, dan sesetengah laman web tak dapat diakses kerana speed internet rendah.

Kali ini, saya akan kongsikan dengan anda beberapa Pelan Internet untuk dijadikan rujukan dan panduan sekiranya ingin melanggan Pelan Internet nanti. Saya tak akan cerita pasal Simkad dan Broadband, kerana saya percaya semua orang tahu pasal simkad berkelajuan tinggi yang hangat sekarang ni. Simkad tu, anda carilah dikedai-kedai telefon bimbit atau ejen-ejen berdaftar syarikat pengeluar berkenaan.


Dengan adanya panduan ini anda tak perlu keliru nak pilih pelan dan pakej mana yang terbaik lagi, semuanya tertera di laman web ini. Pemilihan Pelan Internet dengan cara mudah menggunakan laman web perbandingan ini ternyata menjimatkan masa, tenaga, minyak kereta, dan pantas tanpa pergi ke kaunter syarikat pembekal pelan internet tersebut. 

Antara syarikat yang menyediakan pelan internet terbaik untuk anda sekeluarga dirumah adalah:

1. Astro
2. Maxis
3. P1
4. Telekom Malaysia
5. Time

Mari kita lihat pula pakej internet yang disediakan satu persatu...laman web perbandingan ini dah senaraikan pakej mengikut syarikat penyedia pelan internet dengan memaparkan bil bulanan, data limit, kelajuan, dan caj pemasangan.

Pakej Internet yang ditawarkan oleh ASTRO
Pakej Internet adalah termasuk :

1. 177 Total Channels 
2. Free Voice Callsto Time fixed lines
3. Free Modem
4. Free Wireless Router
5. Free Home Phone
6. Free TV Set-Top Box
7. RM26.50 discount for Astro SuperPack and SuperPack Plus
8. Free Intallation Fee

Pakej Internet yang ditawarkan oleh MAXIS
Pakej Internet adalah termasuk :

1. Free Installation And Activation
2. Free Voice Calls (RM30 free calls to all mobile, fixed numbers and IDD destinations. Unlimited free calls to Maxis Fixed lines)
3. Free Modem

Pakej Internet yang ditawarkan oleh P1
Pakej Internet adalah termasuk :

1. Monthly Auto Debit (Rebate5% off your bill)
2. Free Modem (choice of DV 230 or DX 230 or DX825 desktop modem)
3. Free internet package delivery to your home
4. Extra RM50 discount for online registrations
5. Only 16 cents for calls to fixed lines or any mobile numbers
6. Free Installations

Pakej Internet yang ditawarkan oleh TIME
Pakej Internet adalah termasuk :

1. Free Installation And Activation
2. Free Voice Calls (2000 minutes when you upgrade to TIME Voice Home Plan 10)
3. Free Broadband RouterLinksys EA6350
4. Free Home PhoneDECT phone

Pakej Internet yang ditawarkan oleh Telekom Malaysia (TM)
Pakej Internet untuk TM Unifi Advance 50Mbps:

1. Free Installation And Activation (33 Total Channels Including Australia Plus Bloomberg TV Euronews Channel News Asia Astro Awani)
2. Free Modem
3. Free Ethernet Cable
4. Free Home Phone (DECT phone)
5. Free TV Set-Top Box (HyypTV decoder and remote)

Apa yang menariknya? kita boleh melanggan Pelan Internet ini secara atas talian (online) sahaja! tak perlu lagi pergi ke kaunter untuk mengambil nombor giliran. Laman web ini kan ada...

Bagaimana cara mendaftar dan melanggan pelan internet secara online selepas memilih pakej internet yang anda nak? klik saja button Apply Now dalam web ini dan tunggu panggilan daripada syarikat penyedia pelan internet berkenaan untuk proses pemasangan di rumah anda.

Mohon pelan internet untuk kegunaan seisi keluarga anda dirumah dengan permohonan mudah melalui laman web ini - Mohon Sekarang

Semoga membantu memudahkan urusan anda..

Sabtu, 17 September 2016

Senarai 35 Pusat Servis Kereta Terbaik Di Kuala Lumpur

Senarai 35 Pusat Servis Kereta Terbaik Di Kuala Lumpur

Senarai 35 Pusat Servis Kereta Terbaik Di Kuala Lumpur | Memilih wokshop untuk servis kereta selalunya berkait rapat dengan lokasi, harga kos servis, dan perkhidmatan yang diberikan oleh pemilik pusat servis berkenaan.
Kini, dengan adanya laman web carama.com segalanya mudah untuk membuat temujanji servis kereta anda. Tambahan lagi, laman web carama.com menyediakan tempahan servis di seluruh negara dengan mudah hanya atas talian (online).

Senarai 35 Pusat Servis Kereta Terbaik Di Kuala Lumpur

Berikut adalah senarai Senarai 35 Pusat Servis Kereta Terbaik Di Kuala Lumpur setakat september 2016 yang berdaftar dengan carama.com, untuk tujuan rujukan temujanji online:
  1. JS Lim Auto Service No. 12A-G, Jalan Megan Setapak 1, Megan Sri Rampai, Kuala Lumpur
  2. KSD Auto Service C-0-3 Jalan 1/38A, M-Avenue, Segambut Bahagia, Kuala Lumpur
  3. LKY Speed Auto Service No 58, Jalan Sepadu, Taman United, Batu 4 3/4, Jalan Klang Lama
  4. Silicon Auto (Len Sen) Sdn Bhd No. 95G , Jalan 1/154, Taman Bukit Anggerik, Cheras, Kuala Lumpur
  5. SG Auto Works Sdn Bhd No.200 A, Batu 3 1/2, Jalan Klang Lama, Jalan Klang Lama, Kuala Lumpur
  6. Top Speed Auto Care Sdn Bhd - (Taman Gembira) 76, Jalan Lazat 2, Taman Gembira, Taman Gembira, Kuala Lumpur
  7. Good Services Auto Service Centre No. 26, Jalan Wangsa Setia 4, Kuala Lumpur
  8. Nova Autocare Sdn Bhd No 38, Jln 6/62A, Bandar Manjalara, Kuala Lumpur
  9. S8 Service Centre Sdn Bhd - (Sri Hartamas) No 34 & 36 Jalan 28/70A, Desa Sri Hartamas, Sri Hartamas, Sri Hartamas
  10. Nova Autocare (BSD) Sdn Bhd No 35, Jln Ara SD7/3A, Bandar Sri Damansara, Kuala Lumpur
  11. MPV Auto Service 34 Jalan 4/76C, Desa Pandan, Desa Pandan, Kuala Lumpur
  12. Sitt's Auto Care Sdn Bhd No.5, Jalan Scott, Brickfields, Kuala Lumpur
  13. YB Auto Care Centre Sdn Bhd - (Shamelin) No.2, Lorong 6C-91, Taman Shamelin Perkasa, Taman Shamelin Perkasa, Kuala Lumpur
  14. Brilliant Auto Care 12a Jalan Seri Rejang 4 Setapak Jaya, Kuala Lumpur
  15. CYY Auto Tyre Service No.10, Jalan Rampai Maju 4, Pusat Industri Rampai, Kuala Lumpur
  16. Auto TT Tyre & Car Care 510, Jalan Ipoh, 3rd Mile Jalan Ipoh, Kuala Lumpur
  17. Seng Auto Services No 24, Jalan Midah 3, Taman Midah Cheras, Cheras
  18. Top Year Auto Sdn Bhd No.46, Jalan Manis 3, Taman Segar, Kuala Lumpur
  19. DTOX Car Service (Wangsa Walk) Wangsa Maju Open Air Car Park A, Wangsa Walk Mall, Wangsa Avenue, No.9, Jalan Wangsa Perdana 1, Wangsa Maju
  20. Win Ting Auto Services Sdn Bhd No.15, Jln Kuchai Maju 5, Kuchai Entreprenurs Park, Off Jalan Kuchai Lama, Kuala Lumpur
  21. KW Tyre & Car Auto Services No 45 & 46, Jalan 10/ 118B, Desa Tun Razak, Cheras
  22. SG Autoworks Sdn Bhd 9-1,BT 4 3/4, Jalan Ipoh, Jalan Ipoh, Kuala Lumpur
  23. WheelJoy Sdn Bhd 20, Jalan Alam Damai 1, Alam Damai 23, ALAM DAMAI 23, 56000 CHERAS KL, Cheras
  24. STF AUTO SERVICE No. 388, Jalan 25/39, Taman Petaling, Kepong Baru, Taman Petaling Kepong, Kepong
  25. Silicon Auto (Alam Jaya) Sdn Bhd No. 1, Jalan Emas 6, Taman Emas, Batu 8 1/2 Cheras, Batu 8 1/2, Cheras
  26. Top Speed Performance Parts Sdn Bhd No. 1, Jalan Wangsa Setia 3, Wangsa Melawati, Kuala Lumpur
  27. K One Auto Performance No.39, Jalan Wangsa Setia 3, Wangsa Melawati, Kuala Lumpur
  28. Khin Gearbox Service Centre 15 Jalan Sri Ehsan 1 Taman Sri Ehsan, Kepong
  29. Golden Tyre Car Care Centre No.2A, Jalan Jalil Jaya 1, Bukit Jalil, Kuala Lumpur
  30. Good Services Tyre & Service Sdn Bhd 1-1-G, Jalan Jalil Perkasa 13/155B, Kuala Lumpur
  31. RCM Motorsports (Taman Perindustrian Ehsan jaya) Lot 510, Jalan 18, Taman Perindustrian Ehsan Jaya, Taman Ehsan, Kuala Lumpur
  32. Cartech Tyre & Battery Service - (Kepong) No 1, Jalan Burung Jentayu, Taman Bukit Maluri, Kepong
  33. WH Autocare Sdn Bhd No 6, Persiaran KIP 3, Kuala Lumpur
  34. Han Jet Services Sdn Bhd Lot 104, Jalan Genting Klang, Setapak
  35. Peng Motor Workshop No 80, Jalan Metro Perdana Barat 12, Taman Sri Edaran Industrial, Kepong
Lokasi pusat servis/workshop ini boleh diperolehi melalui google map atau layari web ini untuk melihat map yang telah disediakan disana. Setiap pusat servis ini kebanyakkannya telah ada review daripada pelanggan yang pernah datang kesana, pastikan review yang terbaik untuk dipilih.



Untuk membuat temujanji online, baca - Cara Buat Temujanji Service Kereta Online Di Carama.com


Kesilapan Pertama Membeli Emas

Kesilapan Pertama Membeli Emas

Sumber: tokopoker.org
Hari ini bila saya fikir balik, sebenarnya harga emas memang sentiasa mahal. Berapa pun harganya, tetap orang akan kata ianya “mahal”. Ia memang barang yang dianggap mahal sejak zaman berzaman. Tak pernah ada satu zaman pun orang anggap harga emas itu barang murah.

Jangan Lalukan Kesilapan Membeli Emas Ini

Maksudnya kesilapan pertama bila nak beli emas ialah tunggu harga emas murah. Harga emas memang tak akan murah selagi tak mulakan dengan belian pertama. Mahal atau murah, ia bergantung kepada benchmark kita sendiri. Ada ketikanya, harga RM170 segram dianggap sangat mahal. Tetapi ketika harga emas meningkat sehingga RM190 segram, ketika itu orang anggap RM170 sangat murah. Walaupun harga RM170 dianggap mura, ia tidak lagi berguna sebab harga itu telahpun menjadi sejarah.

Letak 'Benchmark' Harga Sendiri

Jadi cara yang betul membeli emas ialah beli dulu walaupun sekadar 1 gram. Mulakan dengan bajet kecil dahulu. Jangan tunggu harga rendah. Lepas belian pertama barulah pantau harga. Bila dah mula membeli, kita sudah ada “benchmark” harga tersendiri. Kita akan tahu berapa harga yang dianggap mahal, dan berapa harga yang dianggap murah untuk sesuatu tempoh masa. Tak perlu lagi kita tanya orang lain, terutamanya dealer (ejen) emas.

Rahsia Usahawan Emas - Berniaga Tanpa Kedai Emas

Kenal tak dengan saudara Sabri Ahmad ni? beliau adalah sama seperti kita 4 tahun yang lalu. Namun, dengan pembelian emas pertama dengan Public Gold beliau telah berjaya menjadi seorang jutawan usahawan emas. Maka, demi niat ikhlas membantu bakal-bakal usahawan emas di Malaysia, beliau telah menghasilkan sebuah Ebook Rahsia Jutawan Usahawan Emas.

Untuk menjadi usahawan emas yang berjaya, terdapat 2 ilmu yang perlu dikuasai. Ianya adalah (1) Ilmu Mengenai Emas, dan juga (2) Ilmu Pemasaran .

Di dalam ebook ini, kami telah memasukkan 2 bahagian tersebut. "Ilmu Mengenai Emas" adalah ilmu tentang emas itu sendiri, ianya seperti bagaimana mengenalpasti ketulenan emas, bagaimana menjana keuntungan di dalam pelaburan emas dan banyak lagi.

Jika anda mempunyai ilmu yang baik di dalam selok-belok pelaburan emas, nescaya, adalah amat mudah untuk anda menyakinkan prospek-prospek anda membeli emas. Pembeli emas tidak akan membeli daripada orang yang nampak seperti tidak yakin dan tidak tahu dengan baik tentang emas. Mereka akan merasa ragu-ragu jika anda tidak dapat menerangkan dengan baik tentang kelebihan melabur di dalam emas.

Selain ilmu tentang emas, "Ilmu Pemasaran" juga amat penting. Di dalam ebook ini, saya dan saudara Aqif banyak berkongsikan kaedah pemasaran yang berkesan secara online.

+Bagaimana untuk membina kredibiliti dan keyakinan pelanggan terhadap anda secara online?
+Bagaimana menggunakan media sosial dengan betul untuk membuat pemasaran?
+4 Formula pemasaran di Facebook
+Bagaimana Menjual Tanpa Memaksa.. dan banyak lagi.



Dapatkan Ebook ini, untuk mengetahui 2 ilmu power yang dikongsikan saudara Sabri Ahmad dalam pembelian emas dan seterusnya bergelar usahawan emas yang berjaya.

Dapatkan ebook emas power ini sekarang - Rahsia Usahawan Emas

Jumaat, 16 September 2016

5 Tips Memilih Dan Memohon Kad Kredit

5 Tips Memilih Dan Memohon Kad Kredit

Katakan anda menerima berita kurang baik dari kampung, dan perlu pulang untuk hal kecemasan? malangnya, duit tidak mencukupi untuk membeli tiket disaat-saat genting seperti ini..maka, saya syorkan setiap individu perlu mempunyai sekurang-kurangnya satu Kad Kredit untuk hal-hal kecemasan sahaja.

Dengan pelbagai kad kredit yang ditawarkan di pasaran, adalah penting untuk anda memilih kad kredit yang memenuhi keperluan anda. Dan, sekiranya anda sedang membaca artikel ini, saya anggap anda sedang mencari kad kredit yang terbaik untuk dimiliki.
tip memilih kad kredit

Sebelum memilih Kad Kredit, apa yang harus anda buat adalah membandingkan kadar, fi dan caj serta ciri-ciri yang ditawarkan oleh setiap pengeluar kad kredit sebelum membuat keputusan. 

Berikut adalah beberapa 5 tip dalam memilih kad kredit atau menilai kad kredit yang ada pada anda:

5 Tips Dan Cara Memilih Kad Kredit  


1. Hadiah Promosi

Pengeluar kad kredit mungkin menawarkan anda hadiah promosi seperti telefon bimbit, dompet kulit dan sebagainya untuk mempromosikan kad kredit mereka. Walau bagaimanapun, sebelum memohon, adalah penting untuk anda memahami syarat-syarat yang terkandung di dalam tawaran tersebut. Telitilah syarat-syarat yang ditetapkan untuk hadiah promosi dan denda yang akan dikenakan jika syarat-syarat tersebut tidak dipatuhi.
2. Kadar Caj Rendah Sementara

Untuk menarik perhatian anda, pengeluar kad kredit mungkin mengenakan yuran dan caj kewangan pada kadar rendah atau memansuhkan caj-caj tersebut sama sekali untuk sesuatu tempoh masa yang tertentu. Risalah promosi mungkin menitikberatkan kadar faedah permulaan yang rendah dengan saiz fon yang besar dan mudah dibaca, kadang-kadang tanpa mempamerkan tarikh luput. Kadar faedah selepas tamat tempoh promosi pula tidak dinyatakan dengan begitu jelas, iaitu dengan menggunakan saiz fon yang kecil dan mungkin hanya tercatat di sebelah belakang borang permohonan atau di muka surat terakhir risalah promosi yang mengandungi banyak muka surat. Anda perlu memahami syarat-syarat promosi dan menyedari bila tempoh promosi akan tamat kerana anda mungkin dikenakan caj seperti biasa atau pada kadar yang jauh lebih tinggi setelah tempoh tersebut berakhir.
3. Caj Kewangan Dan Yuran

Pengeluar kad yang berlainan akan mengenakan fi yang berbeza untuk kemudahan pendahuluan wang tunai, kebiasaanya antara 3% ke 5% daripada jumlah yang dikeluarkan dan caj kewangan (maksimum sebanyak 18% daripada jumlah yang dikeluarkan). Sentiasa pilih kad kredit yang mengenakan fi yang lebih rendah serta pastikan anda memahami terma dan syarat yang dikenakan untuk skim pemindahan baki yang ditawarkan sebelum menggunakannya.

4. Program Pemindahan Baki

Kebanyakan pengeluar kad kredit mengenakan yuran di samping caj kewangan apabila anda menggunakan kad kredit untuk  pemindahan baki. Yuran bagi pendahuluan pemindahan baki dari 1 kad ke kad yang lain mungkin dalam lingkungan 0% hingga 7% daripada julah pindahan. Oleh itu, pilihlah kad kredit yang mengenakan yuran yang rendah bagi pemindahan baki.

5. Pulangan Tunai

Semua orang mahukan pulangan tunai ini, kebanyakkan pengeluar kad kredit ada menawarkan pulangan tunai/cashback sehingga 10% tapi ada juga yang tiada pulangan tunai langsung.

Dan, bagi membantu anda memilih Kad Kredit yang mempunyai ciri-ciri terbaik seperti 5 Tips Dan Cara Memilih Kad Kredit diatas, saya kongsikan dengan anda laman web perbandingan terbaik di Malaysia  iaitu CompareHero

Dengan menggunakan CompareHero sebagai 'orang tengah' antara anda dan bank. Ianya mudah untuk anda membandingkan kad kredit yang paling sesuai dengan kehendak anda. Kenapa ianya mudah? lihat screenshoot dibawah ni..


Screeshoot diatas ini hanya sebahagian daripada jenis kad kredit yang ada di CompareHero, lihat nombor yang saya letakkan. Untuk membuat perbandingan, perkara itulah yang perlu diambil perhatian! Interest Rate, Balance Transfer, Cashback, dan Annual Fees..dan jika anda memohon kad kredit melalui CompareHero bonus lumayan menanti anda (baca bahagian yang saya tandakan nombor 5 diatas)

Cara Memohon Kad Kredit Melalui Ringgitplus.Com

Langkah 1: Layari laman web perbandingan - CompareHero
Langkah 2: Klik pada tab 'Card Credit' di atas sekali, sebelah kiri.
Langkah 3: Pilih kad kredit terbaik yang anda kehendaki.
Langkah 4: Klik 'Apply Now', button berwarna biru tu..
Langkah 5: Masukkan 'Nama' dan 'Nombor HP' anda.


Langkah 6: Masukkan 'Gaji' bulanan, 'Nombor IC/KP' dan 'Email'..kemudian, 'Confirm'


Langkah 7: Tunggu panggilan dan email daripada pihak bank untuk penghantaran dokumen berkaitan dan pengesahan. 

Selesai ! sekiranya permohanan anda diluluskan..kad kredit akan diposkan ke alamat rumah atau pejabat anda.

CompareHero bukan saja sesuai untuk pemilihan kad kredit tetapi sesuai juga untuk perbandingan pinjaman peribadi, pinjaman perumahan, pembelian insuran, kaedah simpanan dan juga perkhidmatan internet. Segalanya terdapat di CompareHero

Semoga membantu!

P/S: Nasihat saya, gunakanlah kad kredit dengan cara yang berhemah..swap ikut keperluan, bukan ikut nafsu..waktu swap kad tu memang best, tapi bila masa nak bayar hutang kad kredit memang pening, lambat bayar tambah pula caj late payment..btw, keputusan ditangan anda, saya kongsikan artikel ini untuk memudahkan pemilihan kad kredit anda...

Khamis, 15 September 2016

Buat Temujanji Klinik Pergigian Secara Online, Mudah !

Buat Temujanji Klinik Pergigian Secara Online, Mudah !

Bayangkan, anda sedang melancong di Thailand tiba-tiba anda mengalami sakit gigi. Bukankah hal ini menganggu percutian anda? Yang sakit tu satu hal, tambahan pulak kita tidak tahu mana Klinik Pergigian(Dental Clinic) yang terbaik untuk membuat rawatan gigi..

Kebetulan ada seorang rakan sepejabat akan pergi ke Filipina minggu hadapan, saya pesan dengan dia kalau makan tu biar berpada-pada takut nanti sakit perut atau gigi..haha..mentang-mentanglah saya tau macam mana nak dapatkan Dental Clinic secara online kan..

Dekat Malaysia ni, bolehlah dapatkan rawatan gigi percuma di hospital dan klinik kerajaan kan..tapi adakalanya, kita memerlukan masa yang agak lama menunggu giliran. Walaupun, harga agak mahal di klinik pergigian swasta namun dengan perkhidmatan yang baik dan pantas, kos rawatan itu bukan alasan..

Oleh itu, saya akan kongsikan dengan anda satu laman web terbaik untuk membuat temujanji dan memilih KlinikPergigian (Dental Clinic) yang selesa dengan harga berpatutan di Malaysia.


Buat Temujanji Klinik Pergigian Secara Online Di Dentaldepatures.Com

Laman web Dentaldepatures.com adalah merupakan laman yang mengumpulkan 4950++ Dental Clinic dalam 36 buah negara seluruh dunia. Ini bermakna, dimana saja anda berada perkhidmatan ini boleh digunakan dengan mudah atas talian (online).


Kenapa Perlu Guna Dentaldepatures.com Untuk Buat Temujanji Rawatan Gigi?

1. Tiada yuran tempahan/Booking Fees
2. Penjimatan sehingga 70% !
3. Jaminan harga istimewa
4. Pemilihan klinik pergigian lebih daripada 4950 di 36 buah negara seluruh dunia
5. Bayar dengan mata wang negara sendiri
6. Tiada denda pembatalan temujanji - No Cancellation Fees
7. Polisi 'Book Now' dan 'Pay Later'

Di Malaysia, terdapat 116 Dental Clinics yang telah berdaftar dengan dentaldepatures.com dan kebanyakkannya masing-masing dengan rating 4/5 star dan 5 star. Maksudnya, service memang tip top..

Antara negara yang menggunakan laman web ini untuk tempahan/temujanji klinik pergigian adalah:

1. Albania
2. Argentina
3. Bosnia And Herzegovina
4. Bulgaria
5. Cambodia
6. Colombia
7. Costa Rica
8. Croatia
9. Georgia
10. Greece
11. Guatemala
12. Hungary
13. India
14. Indonesia
15. Macedonia
16. Malaysia
17. Mexico
18. Montenegro
19. Nepal
20. Nicaragua
21. Niue
22. Panama
23. Philippines
24. Poland
25. Romania
26. Serbia
27. Singapore
28. Slovenia
29. Spain
30. Thailand
31. Turkey
32. United Arab Emirates
33. Uruguay
34. Vietnam
35. Egypt

Tidak kisah anda bermastautin di negara mana pun, dentaldepatures.com sentiasa boleh digunakan. Buat temujanji hanya diatas talian sahaja tanpa perlu walk in ke klinik berkenaan.

Nak dengar penjelasan awek cun ni, tengok video dibawah...


Anda yang tinggal di Alor Setar, George Town, Johor Bahru, Klang, Kuala Lumpur, Petaling Jaya, Puchong, Shah Alam, Subang Jaya? anda memang bertuah kerana klinik pergigian swasta ditempat anda sudah ada dilaman web ini. (Sabah dan Sarawak belum ada yang berdaftar)

Mudah kan? buat temujanji rawatan gigi online saja...berminat? layari laman web www.dentaldepatures.com untuk melihat senarai klinik, service yang disediakan dan harga yang ditawarkan disana.
Life Is Short. Smile While You Still Have Teeth. - Dentist Quote
Semoga bermanfaat ! 

Nak Honda Jazz 1.5L? Tinggal 15 Hari Lagi !

Nak Honda Jazz 1.5L? Tinggal 15 Hari Lagi !

Salam sejahtera wahai ibu-ibu, bapa-bapa, dan sesiapa yang berumur dibawah 29 tahun, ini adalah cara untuk anda memiliki kereta idaman Honda Jazz 1.5L dengan hanya membuka akaun simpanan SSPN-i Plus serendah RM50 sebulan (Pakej Delima).
Tinggal 15 hari lagi!!!

Rebutlah peluang untuk memenangi Honda Jazz (seorang pemenang) dan wang tunai sebanyak RM2,000 (20 pemenang) untuk Cabutan Wow Suku Tahun Siri Pertama 2016. Tempoh promosi 1 Julai hingga 30 September 2016.

Cepat-cepat daftar akaun SSPN-i Plus untuk anak anda atau diri sendiri. Online je senang...

Cepat daftar akaun SSPN-i Plus sekarang untuk layak cabutan suku tahun pertama ini ! Buka akaun sini - Cara Buka Akaun SSPN-i Plus Secara Online

Selamat menyimpan dan semoga berjaya...