10 Cara Cek Harga Blog Atau Website

10 Cara Cek Harga Blog Atau Website | Kali ini, saya ingin kongsikan dengan anda bagaimana untuk menilai harga sesebuah website atau blog yang anda miliki. Bunyinya macam nak jual blog tapi bukan, ianya sekadar untuk melihat kembali keberhasilan sesebuah blog yang kita usahakan selama ini.

Memiliki website atau blog dengan nilai jualan yang tinggi tentunya membanggakan pemiliknya. Entah kenapa, tiba-tiba terlintas difikiran untuk mengetahui nilai blog elihjapahar.com ni. Domain ni baru berusia 2 bulan 8 hari ( Baca - Pengalaman beli domain sendiri di NetKL ) dan kalau dinilai dengan usia ni memang agak baru lagi.

Selepas cek harga blog ini, saya nak kongsikan dengan anda semua 10 cara cek harga blog atau website dengan mudah melalui beberapa laman web yang saya senaraikan dibawah:

1. http://www.sitevaluefox.com
2. http://webvaluecheck.com
3. http://www.websiteoutlook.com
4. http://freesiteworth.com
5. http://www.worthofweb.com/calculator
6. http://www.checkwebsiteprice.com
7. http://www.siteprice.org
8. http://www.webuka.com/files/apps/worth/websiteworth.php
9. http://check-website-price.com
10. http://www.freewebsitereport.org

Terpulang dengan anda nak percaya yang mana satu, sebab nilai harga blog yang dipaparkan berbeza-beza mengikut laman web ini. Dan, selepas cek harga blog...inilah hasilnya...


1. http://www.sitevaluefox.com - $35
2. http://webvaluecheck.com  -$10
3. http://www.websiteoutlook.com  - $949
4. http://freesiteworth.com - $875
5. http://www.worthofweb.com/calculator - $1704
6. http://www.checkwebsiteprice.com - $964
7. http://www.siteprice.org - $636
8. http://www.webuka.com/files/apps/worth/websiteworth.php -$789
9. http://check-website-price.com - $485
10. http://www.freewebsitereport.org - $462

Usia domain blog - 2 bulan 8 hari dan harga blog paling murah adalah USD10 melalui webvaluecheck.com dan harga blog paling tinggi setakat ini adalah USD1704 dengan worthofweb.com. Agak mahal juga jika dibandingkan dengan usia domain saya ni. Tidak terlintas dihati pun nak jual blog ni, memandangkan blog ini juga berperanan mengutip pendapatan sampingan bagi saya..

Blog anda dah cek harga belum? kalau belum, sila cuba satu per satu laman web yang saya senaraikan diatas, pasti anda akan terkejut dengan harga yang dipaparkan nanti. Bukan sekadar harga blog yang anda akan lihat, tapi SEO Score, Page Size, Whois, Alexa Rank, Backlink, dan banyak lagi..

Selamat mencuba...

Tag : Tip Panduan
6 Komentar untuk "10 Cara Cek Harga Blog Atau Website "

Naik segan pula nak check.. harga blog saya tak mahal mana pun..Haha...

saya dah cek, berguling-guling saya gelak haha!

nice info.. guna .com tu yg boleh tinggi tu.. kalau guna .my rendah sikit sbb specifik target tuk malaysia je..

btw jemput join segmen terbaru sy yer tuan. :)

Tak payahlah segan Pondok Papan, kita sama saja di alam maya ni..itu cuma angka saja haha..

Hahaha! :D cek suka2 sj tak apa2 pun..

Oh terima kasih atas pjelasan tuan, .com tu yg buat mahal rupanya..

Back To Top