Inilah Pelan Internet Terbaik Untuk Anda

Pelan Internet Terbaik 2016 | Zaman moden sekarang ni, semua orang perlukan line internet yang stabil untuk kemudahan mengakses laman sosial, aktiviti perbankan, perniagaan, menonton movie, melayari youtube dan paling diperlukan oleh seorang blogger.

Tanpa internet, media sosial dan aktiviti perniagaan dalam talian tak akan dapat dilakukan. Oleh itu, pemilihan pelan internet terbaik perlu diambil berat. Pelan internet ini mestilah sesuai dengan keperluan anda, kesilapan melanggan pelan internet akan menyebabkan line slow, video buffering, dan sesetengah laman web tak dapat diakses kerana speed internet rendah.

Kali ini, saya akan kongsikan dengan anda beberapa Pelan Internet untuk dijadikan rujukan dan panduan sekiranya ingin melanggan Pelan Internet nanti. Saya tak akan cerita pasal Simkad dan Broadband, kerana saya percaya semua orang tahu pasal simkad berkelajuan tinggi yang hangat sekarang ni. Simkad tu, anda carilah dikedai-kedai telefon bimbit atau ejen-ejen berdaftar syarikat pengeluar berkenaan.


Dengan adanya panduan ini anda tak perlu keliru nak pilih pelan dan pakej mana yang terbaik lagi, semuanya tertera di laman web ini. Pemilihan Pelan Internet dengan cara mudah menggunakan laman web perbandingan ini ternyata menjimatkan masa, tenaga, minyak kereta, dan pantas tanpa pergi ke kaunter syarikat pembekal pelan internet tersebut. 

Antara syarikat yang menyediakan pelan internet terbaik untuk anda sekeluarga dirumah adalah:

1. Astro
2. Maxis
3. P1
4. Telekom Malaysia
5. Time

Mari kita lihat pula pakej internet yang disediakan satu persatu...laman web perbandingan ini dah senaraikan pakej mengikut syarikat penyedia pelan internet dengan memaparkan bil bulanan, data limit, kelajuan, dan caj pemasangan.

Pakej Internet yang ditawarkan oleh ASTRO
Pakej Internet adalah termasuk :

1. 177 Total Channels 
2. Free Voice Callsto Time fixed lines
3. Free Modem
4. Free Wireless Router
5. Free Home Phone
6. Free TV Set-Top Box
7. RM26.50 discount for Astro SuperPack and SuperPack Plus
8. Free Intallation Fee

Pakej Internet yang ditawarkan oleh MAXIS
Pakej Internet adalah termasuk :

1. Free Installation And Activation
2. Free Voice Calls (RM30 free calls to all mobile, fixed numbers and IDD destinations. Unlimited free calls to Maxis Fixed lines)
3. Free Modem

Pakej Internet yang ditawarkan oleh P1
Pakej Internet adalah termasuk :

1. Monthly Auto Debit (Rebate5% off your bill)
2. Free Modem (choice of DV 230 or DX 230 or DX825 desktop modem)
3. Free internet package delivery to your home
4. Extra RM50 discount for online registrations
5. Only 16 cents for calls to fixed lines or any mobile numbers
6. Free Installations

Pakej Internet yang ditawarkan oleh TIME
Pakej Internet adalah termasuk :

1. Free Installation And Activation
2. Free Voice Calls (2000 minutes when you upgrade to TIME Voice Home Plan 10)
3. Free Broadband RouterLinksys EA6350
4. Free Home PhoneDECT phone

Pakej Internet yang ditawarkan oleh Telekom Malaysia (TM)
Pakej Internet untuk TM Unifi Advance 50Mbps:

1. Free Installation And Activation (33 Total Channels Including Australia Plus Bloomberg TV Euronews Channel News Asia Astro Awani)
2. Free Modem
3. Free Ethernet Cable
4. Free Home Phone (DECT phone)
5. Free TV Set-Top Box (HyypTV decoder and remote)

Apa yang menariknya? kita boleh melanggan Pelan Internet ini secara atas talian (online) sahaja! tak perlu lagi pergi ke kaunter untuk mengambil nombor giliran. Laman web ini kan ada...

Bagaimana cara mendaftar dan melanggan pelan internet secara online selepas memilih pakej internet yang anda nak? klik saja button Apply Now dalam web ini dan tunggu panggilan daripada syarikat penyedia pelan internet berkenaan untuk proses pemasangan di rumah anda.

Mohon pelan internet untuk kegunaan seisi keluarga anda dirumah dengan permohonan mudah melalui laman web ini - Mohon Sekarang

Semoga membantu memudahkan urusan anda..

10 Komentar untuk "Inilah Pelan Internet Terbaik Untuk Anda "

internet yg terbaik setakat ni yg betul2 puas hati sy jika broadband guna tmgo hanya tuk laptop.. tuk mobile guna umobile..

Eh astro ada internet duhal, x tauk..kmk guna TM go broadband..nang laju

terima kasih sudi singgah di blog JM

yes!! JM langgan pakej internet yang di tawarkan oleh Maxis..so nak ber blog tiada masalah lagi

Kalau dah jumpa yg terbaik mungkin boleh share dgn rakan2 pengalaman tu he3x

Ada bro...kmek pun guna TM juak..pakej 2 Mbps jak

Berminat, apply je..TM pun ok jugak..sy guna TM tak ada masalah..siap boleh call free ke talian TM yg sama..

Back To Top