5 Gambar Pembentukan Awan Aneh Di Seluruh Sarawak

5 Gambar Pembentukan Awan Aneh Di Seluruh Sarawak | Dikatakan gambar ini diambil semalam (8/10/2016) di Sarawak. Kiriman pengguna facebook di Fan Page I Love Sarawak mengatakan fenomena awan aneh ini berlaku sebelum kejadian hujan lebat melanda kawasan sekitar Bandaraya Kuching.

Gambar dibawah ini pula, dihantar oleh pengguna facebook mengatakan kejadian awan berbentuk aneh juga berlaku di Miri dan Bintulu.

Kejadian awan tebal ini juga dikenali sebagai Cumulonimbus, awan ini juga berbahaya kepada kapal terbang jika melalui awan ini.

Untuk lebih gambar awan Cumulonimbus, klik sini

Hujan masih turun di Kuching, Sarawak sejak semalam, dongak ke langit pun nampak gelap saja..kita mendoakan agar tiada kejadian tidak diingini berlaku.

2 comments.. read them below or add one

Lea Azleeya Lea Azleeya 9 Oktober 2016 7:12 PTG
E ehh seramnyee.. betul ke ni??
Cik Itah Cik Itah 11 Oktober 2016 12:48 PTG
gambar 1 2 3 tu hari tu ada jugak terbentuk dekat area KK..tapi tak sempat nak ambik gambar sebab nak cepat sampai ke ofis takut hujan turun basah pulak nanti..kalau tak silap dua atau tiga hari lepas. memang manakutkan cuaca macam tu