Isnin, 27 Februari 2017

Contoh Soalan Peperiksaan Online Latihan Separa Perubatan 2017

Contoh Soalan Peperiksaan Online Latihan Separa Perubatan 2017Sukacita dimaklumkan bahawa Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) akan mengadakan Peperiksaan Online Separa Perubatan Bertaraf Diploma pada bulan Mac 2017 nanti.  Anda bertuah kerana pihak Kerajaan membuat keputusan menambah kakitangan awam dalam Kementerian Kesihatan Malaysia demi menjaga kesihatan dan kebajikan rakyatnya.

Peperiksaan Online Latihan Separa Perubatan

Untuk makluman anda, peperiksaan online separa perubatan ini akan diadakan pada ketetapan berikut:

Tarikh: 07 Mac 2017 (Selasa)
Masa: Jam 5.30 petang hingga 6.10 petang

Selalunya pihak SPA akan memaklumkan calon peperiksaan online separa perubatan melalui SMS, Surat, dan Email. Namun, sekiranya anda belum menerima apa-apa makluman daripada pihak SPA mengenai peperiksaan ini. Anda boleh membuat semakan kelayakan menerusi pautan dibawah ini.


Tahniah! Jika anda terpilih..

Apabila anda telah terpilih untuk menduduki peperiksaan online, bermakna anda sudah mempunyai peluang untuk LULUS peperiksaan ini dan menghadiri temuduga untuk menjalani latihan Separa Perubatan nanti. Peluang anda adalah 50%!

Untuk LULUS peperiksaan online separa perubatan ini, bukan mudah! Ada yang hadir peperiksaan ini 2 hingga 3 kali baru berjaya. Ada yang tidak pernah dipilih lagi untuk menduduki peperiksaan selepas peluang pertama GAGAL. Kemungkinan, peluang anda untuk menduduki peperiksaan online separa perubatan ini hanya SEKALI.


Panduan Peperiksaan online Separa Perubatan


Untuk pengetahuan anda, pengambilan bagi jawatan separa perubatan ini akan dijalankan sebanyak 2 kali iaitu awal tahun dan hujung tahun. Calon yang berjaya didalam peperiksaan online dan LULUS temuduga akan menjalani latihan separa perubatan dan akan menerima elaun sebanyak RM835.57 sebulan sehingga tamat latihan.

Latihan separa perubatan ini terbahagi kepada 2 bahagian iaitu:

Latihan Separa Perubatan Bertaraf Diploma
  1. Latihan Jururawat
  2. Latihan Jururawat Pergigian
  3. Latihan Penolong Pegawai Kesihatan Persekitaran
  4. Latihan Penolong Pegawai Perubatan
  5. Latihan Penolong Pegawai Farmasi
  6. Latihan Juru X-Ray
  7. Latihan Jurupulih Perubatan (Anggota)
  8. Latihan Jurupulih Perubatan (Cara Kerja)
  9. Latihan Juruteknologi Makmal Perubatan
  10. Latihan Juruteknologi Pergigian
Latihan Separa Perubatan Bertaraf Sijil
  1. Latihan Jururawat Masyarakat
  2. Latihan Pembantu Pembedahan Pergigian
  3. Latihan Pembantu Kesihatan Awam

Maklumat lanjut mengenai latihan ini, layari SPA - Latihan Separa Perubatan

Untuk peperiksaan online separa perubatan yang akan dijalankan pada 7 Mac 2017 ini adalah bertaraf kelulusan Diploma. Jawatan yang akan anda layak adalah antara 10 jawatan untuk latihan separa perubatan itu nanti.

Untuk pengetahuan calon, kertas soalan peperiksaan online separa perubatan bertaraf diploma ini dibahagikan kepada 2 Seksyen iaitu:

Seksyen A: Ujian Psikometrik
Seksyen B: Pengetahuan Am


Seksyen A: Ujian Psikometrik


Soalan pada seksyen A ini adalah bertujuan untuk menilai jati diri, personality dan sahsiah diri setiap calon. Panduan untuk menjawab adalah mudah, jawab dengan jujur dan berikanlah jawapan yang terbaik bagi menggambarkan diri sebenar anda. Soalan yang akan ditanya dalam seksyen ini adalah merangkumi:
  • Kemahiran berfikir
  • Perwatakan
  • Emosi
  • Dan Sebagainya

Jawab dengan teliti, ambil dari sudut yang positif. Jangan terlalu gopoh dalam menjawab soalan. Semua jawapan anda akan memberikan refleksi diri, sikap dan cara pemikiran anda.


Seksyen B: Pengetahuan Am


Seksyen B adalah pengetahuan am. Seksyen ini akan menguji tahap pengetahuan am setiap calon peperiksaan. Untuk berjaya melepasi seksyen ini, anda haruslah mengulangkaji berkaitan isu-isu semasa yang berlaku di Malaysia dan seluruh dunia khususnya. Selain itu, banyakkan membaca hal ehwal politik, dasar-dasar Kerajaan, hal-hal berkaitan hospital dan klinik, dan kaji setipa institut latihan yang ada di Malaysia.

Ingat......

Peluang menduduki peperiksaan online separa perubatan ini bukan selalu. Gunakan peluang baik ini untuk memasuki sektor awam dan berkhidmat untuk Kerajaan. Kami tahu, terlalu ramai saingan untuk merebut latihan separa perubatan ini namun anda harus bersyukur kerana ada panduan dan tip yang boleh membantu anda LULUS dalam peperiksaan online separa perubatan nanti.


Rujukan Pantas Peperiksaan Online Latihan Separa Perubatan


Untuk peperiksaan online latihan separa perubatan sesi Mac 2017 ini dikhabarkan ada perubahan seidkit. Dimana, Seksyen A adalah Pengetahuan Am manakala Seksyen B adalah soalan Psikometrik. Untuk rujukan pantas peperiksaan online ini, terdapat panduan yang WAJIB anda dapatkan untuk mengubah nasib anda dan keluarga anda.


Bagi Peperiksaan Online Latihan Separa Perubatan tahun 2017, Rujukan Peperiksaan atau Panduan Peperiksaan Online Latihan Separa Perubatan mencakupi isi kanduangn seperti dibawah:
  1. Pengenalan
  2. Rujukan Pantas - Nota Ringkas Himpunan Tajuk-Tajuk Penting Mengenai Tugas & Skop Jawatan Separa Perubatan U29
  3. 200 Contoh Soalan & Jawapan untuk Seksyen A ( Soalan contoh sahaja)
  4. 60 Contoh Soalan & Jawapan untuk Seksyen B (Soalan contoh sahaja)
Bayangkan kalau tak ada rujukan pantas ni? agak-agak boleh jawap dengan baik tak?

Boleh jer! tapi mesti akan kelam kabut dan memakan masa yang agak lama memikirkan setiap soalan nanti. Masa amat terhad, anda perlu menggunakan peluang yang ada sekarang ini mendapatkan rujukan pantas peperiksaan online latihan separa perubatan demi memperolehi 50% peluang anda LULUS nanti.


50% lagi selepas anda lulus peperiksaan online ini. Apa dia tu? TEMUDUGA. Jika anda mahu mengetahui lebih lanjut tentang Rujukan Pantas Peperiksaan Separa Perubatan ini, klik pautan dibawah.


Update Terkini:
Peperiksaan online latihan separa perubatan yang akan diadakan pada 7 Mac 2017 hanya melibatkan Seksyen A (Pengetahuan Am). So, bolehlah fokus untuk mengulangkaji soalan-soalan yang mungkin dan membaca isu-isu terkini yang berlaku di dalam dan luar negara.


Baca selanjutnya

Ahad, 26 Februari 2017

11 Video Online Marketing Percuma Untuk Newbie Belajar Buat Duit Online

11 Video Online Marketing Percuma Untuk Newbie Belajar Buat Duit Online | Tahniah! anda berada di page ini kerana minat anda untuk buat duit online. Saya menggambarkan mungkin anda seorang bisnes pemula atau sudah lama buat bisnes tetapi susah nak dapat sales. Itu bermakna, anda adalah newbie dalam bisnes dan online marketing.

Video Online Marketing Percuma

Jangan risau, dalam entry kali ini saya mahu kongsikan dengan anda satu alternatif dan cabang ilmu untuk membolehkan anda menjana atau menghasilkan jualan 4 hingga 5 angka sebulan. Bukan mudah semua itu! betul, anda perlukan banyak ilmu untuk melakukan lonjakan hebat dalam perniagaan anda. 

Anda NEWBIE dalam online marketing? baca sampai habis ye..


11 Video Online Marketing Ini Khas Untuk Newbie


Zaman sekarang ni, semuanya memerlukan duit. Pepatah mengatakan 'duit bukan segalanya, tetapi segalanya memerlukan duit' memang betul. Hampir 70 peratus yang mempunyai kerjaya masih membuat bisnes sampingan bagi menampung perbelanjaan mereka. 

Maka, tak hairanlah kalau timeline facebook anda penuh dengan iklan produk daripada rakan-rakan facebook anda sahaja. Anda bila nak mula bisnes online?

 Memang planning nak buat bisnes dan pastinya pernah terlintas difikiran anda kan?
  1. Nak buat bisnes tapi tak tau nak jual apa?
  2. Kalau ada produk macam mana nak jual?
  3. Berapa modal untuk mulakan bisnes?
  4. Tak pandai marketing, FB ads dan iklan
Anda bernasib baik kerana Sifu Jamal atau lebih dikenali Sifu FBads mahu berkongsi dengan anda video marketing strategy yang akan bakal buatkan bisnes anda menghentam sales yang luar biasa HEBAT!

Tunggu dulu..

Siapa yang WAJIB tengok video-video marketing ini? jika anda salah seorang daripada..
  1. Housewife
  2. Househusband
  3. Pelajar
  4. Kakitangan Awam
  5. Kakitangan Swasta
  6. Penganggur
  7. Bekerja sendiri
Anda adalah yang bertuah kerana Sifu FBads buat video ini untuk anda.


Isi Kandungan 11 Video Online Marketing


Dalam 11 Video Online Marketing ini, anda perlu tahu apa isi dan topik yang akan diterangkan. Semua video marketing tersebut adalah untuk membimbing anda membuat keputusan dan merangka strategi bisnes apabila anda mahu memulakan bisnes tersebut.

So, apakah isi kandungan 11 Video Online Marketing ini?

Video Online Marketing Percuma

#Video 1-3 - Selecting the product and choosing a niche (Self-Expertise, Product Demand & Interest)
#Video 4-5 - Product validation (Tools & Survey)
#Video 6 - Strategi Buat Duit Dengan ON9 Tanpa MODAL
#Video 7 - The FASTEST and EASIEST platform to start selling your product
#Video 8 - The SECRET of Profile FB vs FB Page
#Video 9 - The POWER of branding
#Video 10 - RESTRUCTURING your page like an EXPERT
#Video 11 - MOST PROVEN FB Ads Techniques

Nampak tak? berapa banyak ilmu yang anda dapat dalam video online marketing ini. Yang lebih bagusnya, video ini akan diemailkan kepada anda secara berperingkat-peringkat dan untuk langkah pertama pendaftaran adalah PERCUMA!

Untuk maklumat lanjut, anda boleh Daftar Percuma melalui link dibawah..
Dapatkan 11 Video Online Marketing Percuma - High Impact Newbie
Pastikan email anda valid dan tak lupa password kerana video-video tersebut akan di emailkan kepada anda secara berperingkat-peringkat. 

Semoga berjaya dalam bisnes anda nanti.

Baca selanjutnya

Sabtu, 25 Februari 2017

Tudung Naelofar Warda Instant Shawl

Tudung Naelofar Warda Instant Shawl | Bulan Febuari 2017 hampir melabuhkan tirainya, masuk bulan Mac tinggal 3 bulan menjelang Hari Raya Aidilfitri. Bersedia lebih awal membeli keperluan raya mungkin lebih baik bagi mengelakkan kesesakan membeli-belah nanti. Lebih mudah zaman sekarang ni, tak perlu sangat nak keluar membeli pakaian dan keperluan peribadi, hanya dengan membeli secara online barang akan sampai di depan pintu rumah kita.

Tudung Naelofar Warda Instant Shawl

Setiap Jumaat, malam Sabtu kita nampak wajah berseri-seri founder Naelofar Hijab ini. Dimana boleh nampak dia? mestilah di persembahan Maharaja Lawak Mega 2017 yang tengah HOT sekarang di Astro Mustika HD (channel 134). Bila sampai part Neelofa bagi komen saja mesti korang tengok tudung yang dia pakai kan? memang lawa Tudung Naelofar ni..

Tahukah anda?

Jenama Tudung Naelofar Hijab mencatat jualan 50 juta pada tahun 2015. Naelofar Hijab mengenakan harga tidak melebihi RM100 bagi setiap satu produk. Naelofar Hijab bukan sahaja memiliki lebih 700 pengedar sah di seluruh Malaysia, malah di Brunei, London, Singapura, Australia, Belanda dan Amerika Syarikat. Jualan Tudung Naelofar menguasai pasaran tudung di internet sekarang ini. Yang menariknya, rakan sepejabat anda sendiri pun mungkin pengedar Tudung Naelofar Warda ini. 

Bila dah ramai orang cari Tudung Naelofar ni, memang mudahlah nak beli. Kali ini, saya nak kongsikan dengan anda laman web ecommerce yang menjual Tudung Naelofar ni. Terlalu banyak pengedar Tudung Naelofar ni di Malaysia sehinggakan susah nak buat pilihan dengan siapa nak beli. Walaubagaimanapun, saya mencadangkan anda membeli secara online kerana terdapat tawaran DISKAUN yang diberikan kepada anda dalam tempoh tertentu melalui email anda.


Koleksi Naelofar Hijab

Sebelum saya kongsikan dengan anda laman web/kedai jualan tudung tersebut, mari kita tengok beberapa Koleksi Naelofar Hijab setakat ini. 

Tudung Naelofar Semi Dan Instant Shawl
Antara Koleksi Tudung Naelofar

Terdapat 18 Koleksi Tudung, 1 Koleksi Perfume, 1 Koleksi Mercahndise dan 1 Koleksi Inner. Ini menjadikan 21 Koleksi Naelofar Hijab yang sedang laris dijual di pasaran internet sekarang ini. Mari kita lihat satu persatu..

Tudung Naelofar Warda Instant Shawl
  1. Koleksi Naelofar Hijab - Annabelle
  2. Koleksi Naelofar Hijab - Chatherine
  3. Koleksi Naelofar Hijab - Chic & Basic Loop
  4. Koleksi Naelofar Hijab - Duchess
  5. Koleksi Naelofar Hijab - Eva
  6. Koleksi Naelofar Hijab - Forever Young Crepe
  7. Koleksi Naelofar Hijab - Glam Women
  8. Koleksi Naelofar Hijab - Glamourous Belle Cotton
  9. Koleksi Naelofar Hijab - Jasmine
  10. Koleksi Naelofar Hijab - Lady Lofa
  11. Koleksi Naelofar Hijab - Lady Lofa Luxe
  12. Koleksi Naelofar Hijab - Lady Lofa Merchandise
  13. Koleksi Naelofar Hijab - Lady Warda
  14. Koleksi Naelofar Hijab - Miss Lofa Limited Edition
  15. Koleksi Naelofar Hijab - Miss Lofa Plain
  16. Koleksi Naelofar Hijab - Neelofa Perfume
  17. Koleksi Naelofar Hijab - Perla
  18. Koleksi Naelofar Hijab - Queen Warda
  19. Koleksi Naelofar Hijab - Stella
  20. Koleksi Naelofar Hijab - Victoria
  21. Koleksi Naelofar Hijab - Warda Inner
Mahukah anda bergaya seperti Neelofa di hari lembaran, Hari Raya Aidilfitri nanti?

Tudung Naelofar Warda Instant Shawl

Tudung Naelofar Warda Instant Shawl

Tudung Naelofar Warda Instant Shawl

Jangan bazirkan tenaga dan minyak kereta anda mencari kedai jualan tudung ini. Beli secara online mungkin pilihan yang terbaik untuk dipertimbangkan. Berikut adalah 3 pilihan kedai online untuk membuat pembelian Tudung Naelofar ini. 
  1. Koleksi Tudung Naelofar Di Tudung2u [ Tudung2u ]
  2. Koleksi Tudung Naelofar Di Lazada [ Lazada ]
  3. Koleksi Tudung Naelofar di Zalora [ Zalora ]
Kebaikan membeli belah online ni, ada banyak tawaran diskaun yang sesekali di emailkan dengan anda. Daftar dan langgan melalui email untuk dapatkan lebih diskaun!

Selamat membeli belah secara online dan kelihatan lawa macam Neelofa nanti hehe..

Baca selanjutnya

Gambar Majlis Perkahwinan Jep Sepahtu Dan Sari Yanti

Hari bahagia buat kedua pasangan artis ini berlangsung dengan kejutan. Tak sangka dengan diam-diam, mereka telah memilih tarikh bahagia mereka pada 25 Febuari 2017 sebagai tarikh pernikahan. Ramai yang terkejut dengan berita pernikahan ini, walaupun khabar angin mengatakan mereka sebelum ini memang bercinta.

Gambar Majlis Perkahwinan Jep Sepahtu Dan Sari Yanti
Majlis Perkahwinan Jep Sepahtu Dan Sari Yanti
Sari Yanti: Siapa nak jadi ketua kelas?
Jep: Kalau boleh saya nak jadi ketua keluarga, boleh? haha.
Akhirnya, ayat pickup line Jep Sepahtu ini menjadi kenyataan..

Sebentar tadi berlangsung majlis pernikahan antara Jep Sepahtu dan Sari Yanti dengan kehadiran rakan-rakan pelawak dan ahli keluarga mereka. Jep Sepahtu dan Sari Yanti sudah sah bergelar suami isteri.


Gambar Sekitar Majlis Perkahwinan Jep Dan Sari Yanti


Disini ada beberapa keping gambar sekitar majlis pernikahan dan perkahwinan Jep dan Sari Yanti. Memang pada mereka berdua ni..

Gambar Majlis Perkahwinan Jep Sepahtu Dan Sari Yanti

Gambar Majlis Perkahwinan Jep Sepahtu Dan Sari Yanti

Gambar Majlis Perkahwinan Jep Sepahtu Dan Sari Yanti

Gambar Majlis Perkahwinan Jep Sepahtu Dan Sari Yanti

Gambar Majlis Perkahwinan Jep Sepahtu Dan Sari Yanti

Gambar Majlis Perkahwinan Jep Sepahtu Dan Sari Yanti

Gambar Majlis Perkahwinan Jep Sepahtu Dan Sari Yanti

Gambar Majlis Perkahwinan Jep Sepahtu Dan Sari Yanti

Gambar Majlis Perkahwinan Jep Sepahtu Dan Sari Yanti

Gambar Majlis Perkahwinan Jep Sepahtu Dan Sari Yanti

Gambar Majlis Perkahwinan Jep Sepahtu Dan Sari Yanti



Tahniah! Jep dan Sari Yanti. Kami mendoakan kebahagiaan kamu berdua. Semoga berkekalan hingga ke anak cucu dan akhir hayat.

[ Jom baca ] - Kerja Dari Rumah Dengan iLancee

Sumber Gambar: Sinar FM

Baca selanjutnya

Jumaat, 24 Februari 2017

Buat Duit Cara Fattah Amin, Buat Buku Sendiri Melalui Penulisan

Buat Duit Cara Fattah Amin, Buat Buku Sendiri Melalui Penulisan | Mereka yang berjaya dalam kehidupan adalah mereka yang suka mencuba sesuatu yang baru, bijak mencari peluang untuk berjaya dan sanggup menerima kritikan dan kecaman orang lain. Bukan semua orang berani mengambil risiko untuk berjaya, sebab itu tidak begitu ramai yang betul-betul berjaya dalam bidang yang diimpikan mereka.

Berbalik kepada cerita bagaimana Fattah Amin buat duit, serius saya katakan, Fattah Amin memang seorang yang berani. Beliau merupakan seorang pelakon, model, duta produk dan juga baru-baru ini menceburi bidang nyanyian. Bukan itu saja, Malaysia sekali lagi dikejutkan dengan penerbitan buku hasil penulisan Fattah Amin yang dikecam ramai di media sosial sejak beberapa hari ini. Rasanya hastag lofattah dah terkubur kerana buku selfie Fattah Amin ni tau..

 Buat Buku Sendiri Melalui Penulisan
Buku 99 Kata-Kata Fatah Amin

Bagi anda yang masih tertanya-tanya, apakah buku yang ditulis oleh Fattah Amin ni? 
Buku ini adalah 'Collective Item' atau 'Merchandise' iaitu perkongsian kata-kata positif, nasihat dan impian Fattah Amin untuk menjadi insan yang berguna serta menjadi inspirasi kepada semua. 
Ramai yang kecam buku ni!..

Huh, susah nak komen benda ni sebab senang sangat buat duit dengan cara Fattah Amin ni. Buat buku, jual dengan harga yang boleh dikatakan agak mahal. Ramai yang nak baca buku dia agaknya, sebab tu ramai yang kecam kenapa jual mahal sangat..

Fattah Amin ni sebenarnya bijak, bijak memanipulasikan kepopularannya pada ketika ini, sementara masih nama 'naik' gunakan sebaik-baiknya. Target sebenar buku ini adalah peminat-peminat dia sendiri. Yang menyumpah itu sebenarnya bukan peminat tetapi memang 'ulat buku'. Katanya, buku yang tak memberi manfaat..tak sesuai dengan harga langsung..

Terpulanglah nak kata apa!

Pelawak Joras kata dalam persembahan minggu pertama Maharaja Lawak Mega 2017, 'buku sumpahan' bila baca buku ni mesti nak menyumpah...

Tetapi, disebalik 'sumpahan' tersebut mungkin sumpahan ini akan buat buku ini laris dijual. Bagi saya, buku Fatah Amin ni 'RARE'. Susah nak dapat ni..hehe..

Time tengah popular ni, gunakanlah sehabisnya peluang tu.

Inilah masanya gunakan peminat untuk buat duit lebih. Cara Fattah Amin buat duit ni memang ramai dah buat cuma tak popular je berbanding dengan dia sekarang ini.

Nak tahu RAHSIA cara buat duit dengan menulis? klik sini - Rahsia Menjana RM10,000 Sebulan Dengan Menulis

Siapa nak popular dulu baru tulis buku, ikutlah cara Fattah Amin tapi kalau nak tulis buku dulu baru popular baca lah rahsia penulis diatas ni.

Ehh, dengar-dengar Neelofa tarik diri untuk berlakon dengan Fattah Amin dalam drama terbaru? betul ke..

Baca selanjutnya

Sabtu, 18 Februari 2017

Kerja Dari Rumah Dengan iLancee

Kerja Dari Rumah Dengan iLancee | Blogger amat bergantung dengan teknologi digital seperti Laptop, Destop, dan Grafik Tools atau Software untuk menghasilkan banner, video dan pelbagai keperluan lain untuk menghasilkan blog/website yang nampak profesional.

Selain blogger, peniaga online juga memerlukan kepakaran lain untuk strategi pemasaran mereka. Saya telah mendaftar di iLancee ini dan telah membeli services untuk kegunaan sendiri. Dengan pengalaman membeli servis di iLancee tersebut, saya mahu berkongsi dengan anda kelebihan, fungsi, dan cara-cara menggunakan perkhidmatan yang ditawarkan iLancee kepada kita semua.

Latarbelakang iLancee

Untuk pengetahuan anda, iLancee dikendalikan oleh Serius Media Network (NS0139946-P). iLancee merupakan Pusat Jual Beli Servis Online yang di developed oleh anak jati Malaysia bagi membantu usahawan-usahawan micro dalam memulakan kerjaya atau bisnes tanpa sebarang kos. Ini bermakna, pengguna hanya perlukan kemahiran sahaja untuk menjana pendapatan atau duit di iLancee ini.

Kerja Dari Rumah Dengan iLancee
Jual Beli Servis Di iLancee

Bagi yang baru mengenali iLancee macam saya, ada beberapa perkara penting yang mungkin anda perlu tahu mengenai latar belakang iLancee ini. Permulaan penubuhan iLancee adalah pada Mei 2014, bertapak di Malaysia selama 2 tahun (2104-2016) laman web ini telah ditutup sebanyak 2 kali diatas masalah yang tidak dapat dielakkan. Walaubagaimanapun, iLancee sekali lagi bangkit dari kisah lama dan kembali dengan fungsi iLancee yang lebih profesional demi membantu usahawan dan individu berkemahiran diluar sana yang berminat kerja dari rumah dengan iLancee.

Kelebihan Kerja Dari Rumah Dengan iLancee


Fungsi iLancee seakan-akan sama dengan Fiverr, tetapi Fiverr versi Malaysia. Berbahasa Malaysia dan lebih mudah difahami. Pengguna yang mahu menjana pendapatan sampingan dari rumah amatlah digalakkan mendaftar dengan iLancee dan tawarkan servis anda disana.

Pendaftaran adalah percuma...yaa..saya ulang, PERCUMA!

Ini bermaksud, anda tidak perlu mengeluarkan modal untuk mula kerja dari rumah dengan iLancee. Apa yang anda perlukan cuma kemahiran atau kepakaran, anda sudah boleh mula menjana duit disini.

Paling penting..

Anda tidak perlu bersusah payah promote service sendiri kerana iLancee mempunyai buyer yang akan mencari servis yang mereka perlukan di dalam iLancee. Jika anda promote dalam blog atau media sosial, maka itu adalah extra jobs bagi anda.

Lebih menarik jika anda ada akses internet, dimana-mana pun anda boleh buat kerja ini. Di kedai kopi, dalam library, ditepi pantai, tepi jalan, di asrama, dalam hutan dan tempat-tempat lain asalkan anda ada laptop/pc dan internet.

Fungsi iLancee Kepada Pengguna

Di iLancee, terdapat 2 fungsi yang anda perlu ketahui iaitu fungsi sebagai Buyer dan Seller. Sebagai Buyer adalah boleh membeli apa sahaja servis yang anda perlukan di iLancee, manakala sebagai Seller anda tawarkan atau jual service anda di dalam iLancee. Buyer akan membeli servis di iLancee dan melakukan pembayaran kepada pihak iLancee, selepas kerja selesai di hantar kepada Buyer barulah pihak iLancee lepaskan bayaran kepada Seller.

Siapa Buyer atau Seller di iLancee? boleh jadi kedua-dua sekali adalah anda.

Perlu diingatkan, kerja dari rumah dengan iLancee merupakan sumber pendapatan sampingan sahaja. Sebab itu, servis yang ditawarkan base kepada hobi, minat dan kemahiran seseorang itu. Bukan semua orang akan berminat dengan servis anda, apa yang anda perlu buat adalah mengekalkan prestasi baik dengan buyer. Siapkan kerja mengikut tempoh masa yang anda telah tetapkan sendiri. Sendiri buat rules, kena siapkan ikut rules yang anda tetapkan.

Cara Menjual Servis (Seller)

Langkah 1: Bina servis baru yang anda ingin tawarkan
Langkah 2: Kongsikan servis anda dilaman sosial
Langkah 3: Anda akan diberitahu jika ada seseorang tempah servis anda
Langkah 4: Selepas anda siapkan kerja, iLancee akan lepaskan duit anda sebanyak 80%
Langkah 5: Keluarkan melalui akaun bank anda
Langkah 6: Enjoy duit anda

Cara Membeli Servis (Buyer)

Langkah 1: Cari servis yang anda perlukan
Langkah 2: Bayar guna FPX/Kad Kredit/Online Banking
Langkah 3: Lihat progress kerja Seller
Langkah 4: Terima tempahan siap anda
Langkah 5: Anda boleh meminta balik untuk betulkan mana yang silap
Langkah 6: Selesai, berikan rating kerja seller samada baik ataupun tidak

Contoh Servis Yang Terdapat Di iLancee

Konsep kerja dari rumah dengan iLancee amat mudah difahami. Saya fikir iLancee ni bukan sahaja sesuai untuk usahawan micro malah sangat sesuai untuk pelajar IPTA/IPTS yang sedang mencari dana untuk perbelanjaan di Universiti/Kolej. Mahir dengan Photoshop, Video editing, programming, grafik, blogspot atau wordpress inilah lubuk anda buat duit.

Kerja Dari Rumah Dengan iLancee
Kategori Servis Di iLancee

Nampak tak?

Ada berapa banyak kategori yang dipaparkan diatas? ada 8 kategori, setiap kategori dipecahkan pula kepada beberapa cabang servis yang mungkin anda perlukan. Dibawah ini saya bagi beberapa contoh servis yang mungkin anda mahir, perah otak anda dan buat keputusan boleh bagi services ini ke tidak.

  • Servis Buat Blog - Samada blogspot atau wordpress, ada saja orang berminat nak buat blog tetapi tak tahu cara-caranya. Buat service ini dengan bayaran RMXXX dan jual di iLancee.
  • Servis Translator - Mahir berbahasa english (BI)? inilah masanya anda buat duit dengan menterjemah dokumen orang lain dengan service translate kepada BM sahaja.
  • Servis Naikkan Like - Servis naikkan atau tambah like fan page atau website memang ramai yang nak untuk tujuan bisnes dan marketing. Ada individu yang pakar dalam kemahiran naikkan like ni.
  • Servis Buat Logo/Banner - Fan page untuk bisnes perlukan banner yang menarik. Begitu juga dengan logo, ada kemahiran design logo atau banner. Jual servis anda di iLancee.
  • Servis Jual Ebook - Jika anda ada Ebook, atau buat ebook. Jual  di iLancee dengan harga yang berpatutan.
  • Servis Buat Video Intro - Video marketing untuk bisnes harus ada video intro ini untuk kelihatan lebih menarik dan profesional. Anda pakar edit dan buat video? silakan daftar dengan iLancee.
  • Servis Name Card - Ada kepakaran/kemahiran untuk design name card? tawarkan servis design name card dan mungkin service printing.

Dan, ada banyak lagi idea yang mungkin salah satu hobi anda yang boleh dijadikan servis di iLancee.

Tetapi...

Biarlah servis tersebut relevan yaa, jangan tawarkan servis kalau tak dapat dilakukan..

Cara Daftar Dan Jual Servis


Untuk mendaftar, layari iLancee dan klik pada butang 'Daftar' di atas sebelah kanan anda. Kemudian, masukkan email anda.

Kerja Dari Rumah Dengan iLancee

Sebaik sahaja akaun email anda telah diverify oleh pihak iLancee, anda sudah boleh membeli servis dan menjual servis di iLancee.

Kerja Dari Rumah Dengan iLancee

Klik pada butang 'Jual Servis' dan pilih pelan bisnes anda. Mula jana wang, kerja dari rumah dengan iLancee.

Kata percuma, tapi kenapa potong 20%?

Pengalaman amat mendewasakan kita, dulu memang percuma tetapi banyak scammer atau penipu yang mengambil kesempatan diatas ke'percuma'an itu. Demi menjaga kredibiliti buyer dan seller, pihak iLancee telah meningkatkan ciri-ciri keselamatan kedua-dua pihak. Pastikan anda membaca TOS iLancee sebelum menggunakan atau menjual service di sini.

Tak faham? sebagai contoh, jika anda tawarkan servis edit template blog dengan harga RM50. Maka, 20% akan ditolak daripada total tersebut, jadi bermakna, RM40 masuk ke akaun anda dan RM10 akan diambil sebagai pengurusan iLancee. Kerja tak siap? no payment okay..buyer juga boleh meminta refund jika mahu membatalkan pembelian.

Pengalaman Sendiri Menggunakan Servis iLancee

Bulan yang lepas, saya ada membeli servis di iLancee. Berdasarkan pengalaman saya dengan iLancee, terus terang saya katakan memang proses kerja yang sangat telus dan selamat. Apa yang telah saya buat? saya membeli salah satu servis dan membayar kepada akaun Serius Media Network menggunakan Online Banking.

Kerja Dari Rumah Dengan iLancee

Selepas pembayaran disahkan, tidak lama kemudian Seller menghubungi saya melalui ruangan chat yang disediakan dalam iLancee. Setiap komen atau chat akan masuk ke email saya, jadi tiada masalah jika tak log in iLancee sebab Seller akan remind progress kerja yang seller lakukan.

Servis yang telus, cepat dan selamat ini membuatkan saya akan terus menggunakan servis yang diperlukan yang ada didalam laman web iLancee tersebut.
Nak ubah nasib dengan iLancee? - Daftar iLancee Percuma Disini
Untuk mengetahui servis terkini melalui media sosial, boleh follow Fan Page iLancee

Contest iLancee

Kerja Dari Rumah Dengan iLancee


Semoga kerja dari rumah dengan iLancee anda akan menjana lebih pendapatan sampingan. Bekerja dari rumah ada banyak caranya, iLancee adalah salah satu platform yang terbaik untuk anda.

Terima kasih kerana sudi membaca Kerja Dari Rumah Dengan iLancee. Harap ada lah yang sudi meninggalkan komen membina selepas membaca artikel ini..terima kasih!

Baca selanjutnya

Jawatan Kosong Diperlukan Segera Terkini 2017

Jawatan Kosong Diperlukan Segera Terkini 2017 | Kesukaran mendapatkan kerja menjadi masalah utama pelajar lepasan IPTA/IPTS di negara kita ini. Tidak hairanlah, ramai generasi baru sekarang ini cenderung untuk menjalankan bisnes sendiri daripada memohon pekerjaan di sektor awam dan swasta. 

Jawatan Kosong Diperlukan Segera Terkini 2017

Namun, ramai yang mengharapkan permohonan 100 peratus dengan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) kerana niat untuk berkhidmat dengan Kerajaan. Maklumlah, banyak manfaat dan kelebihan menjadi salah seorang kakitangan awam. Bukan saja semata-mata untuk target banyak elaun, kemudahan cuti yang banyak dan jaminan kerjaya tetapi mudah untuk membuat sebarang pinjaman dengan bank.

Bagi anda yang mempunyai kelayakan dan akademik yang baik dari segi berbahasa inggeris, Chinese dan Japanese. Saya ingin mengalu-alukan anda untuk memohon kerja di laman web ini untuk permohonan segera dan temuduga segera kerana kesemua jawatan kosong yang diiklankan/dipaparkan dilaman web ini adalah SEGERA!

Laman web yang saya maksudkan adalah..



Tahukah anda?

Buat masa ini, terdapat 70 jawatan segera yang diperlukan di Semenanjung Malaysia. Pelbagai jawatan kosong dipaparkan daripada syarikat-syarikat yang agak dikenali ramai.

Untuk memudahkan anda, saya paparkan sedikit jawatan kosong yang terdapat di laman Seekers ini. Antara jawatan kosong segera yang dikehendaki adalah:


Terdapat banyak lagi senarai jawatan kosong segera yang lain. Anda boleh layari Seekers | Job Vacancies untuk melihat kesemua jawatan kosong tersebut.

Gaji yang ditawarkan oleh syarikat swasta ini rata-ratanya lumayan. Namun, ianya bergantung kepada pengalaman dan kemahiran yang ada pada anda. Bekerja dengan syarikat besar memerlukan kemahiran berbahasa inggeris yang baik, jika anda pandai berbahasa Jepun, itu adalah BONUS bagi anda!

Dah buat resume?

Kalau dah buat tak apa, bagi yang belum buat dan masih keliru macam mana membuat resume yang lengkap dan memukau penemuduga, mungkin panduan ini berguna untuk anda - Rahsia Resume Kerja

Ingat..

Bila anda dah hantar permohonan dengan Seekers, kemungkinan anda akan dipanggil temuduga dengan kadar yang segera jika permohonan menepati syarat kelayakan yang diperlukan. Jadi, ilmu bagaimana menghadapi temuduga amat berguna untuk anda nanti.
[ Tips ] Rahsia Bilik Temuduga
War-warkan Jawatan Kosong Diperlukan Segera Terkini 2017 ini agar semua lepasan IPTA/IPTS boleh memohon jawatan-jawatan kosong yang ada. Namun, pastikan membaca syarat kelayakan terlebih dahulu, biarlah relevant dengan kelulusan yang anda miliki. Elakkan memohon jawatan yang tidak sesuai dengan kelulusan kerana ianya boleh menyebabkan permohonan anda akan ditolak.

Semoga berjaya!

Baca selanjutnya

Jumaat, 17 Februari 2017

Sebanyak 895 Jawatan Kosong Kerajaan Di SPA Bulan Febuari 2017

Sebanyak 895 Jawatan Kosong Kerajaan Di SPA Bulan Febuari 2017 | Hi, lama tak share berita terkini tentang jawatan kosong Kerajaan ni. Nampaknya, bulan Febuari memang banyak jawatan kosong yang akan dibuat urusan temuduga oleh pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) Malaysia. Ini adalah bagi mengisi kekosongan jawatan bagi beberapa Kementerian dan Jabatan yang kini memerlukan kakitangan untuk mencapai agenda Kerajaan kepada rakyat.

Untuk pengetahuan anda, terdapat 895 jawatan kosong Kerajaan yang boleh dipohon pada bulan Febuari 2017 ini, antaranya adalah:

Jawatan Kosong Kerajaan Bulan Febuari 2017
Kelulusan Ijazah dan Diploma - 19 Feb 2017
Jawatan kosong dengan kelulusan Ijazah dan Diploma ini adalah kekosongan di Jabatan Pengairan Dan Saliran Malaysia (JPS) dan Kementerian Kerja Raya. Dibawah Kementerian Kerja Raya adalah Jabatan Kerja Raya (JKR). Kekosongan jawatan yang agak banyak bagi Penolong Jurutera Gred JA29 iaitu 323.

Jawatan Kosong Kerajaan
Kelulusan SPM/SVM/SKM - 27 Feb 2017
Manakala, Jabatan Perlindungan Hidupan Liar & Taman Negara juga memerlukan seramai 47 anggota baru bagi membantu memelihara hidupan liar dan taman negara di Malaysia.

Jawatan Kosong Kerajaan Terkini
Kelulusan SPM/SVM/SKM - 19 Feb 2017 
Bagi jawatan Pembantu Tadbir (Perkeranian/operasi) Gred N19, Pembantu Tadbir (Kewangan) Gred W19. Calon yang berjaya dalam temuduga nanti akan berkhidmat dengan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Sembilan. Pembantu Kemahiran  dan Pelukis Pelan pula akan diserapkan di Kementerian Kerja Raya.

Untuk Maklumat Jawatan (Gaji/Syarat Lantikan/Deskripsi Tugas) - Klik Sini


Cara Memohon


Cara memohon jawatan ini mudah saja. Anda perlu mendaftarkan diri melalui laman web Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) dan pilih jawatan yang dipohon mengikut kekosongan jawatan yang dipaparkan diatas ini.

Permohonan jawatan adalah sepanjang masa. Tiada surat menyurat atau penghantaran resume diperlukan. Namun, anda harus memastikan permohonan anda masih sah (1 tahun) pada tarikh tutup permohonan jawatan ini.

Mohon Jawatan Kosong sini - http://www.spa.gov.my/

Persediaan Menduduki Temuduga


Hapuskan tanggapan negatif terhadap temuduga Kerajaan! tiada lagi istilah 'cable' yang hanya melemahkan semangat dan keyakinan anda ketika temuduga nanti. Rezeki, jodoh dan maut itu kan urusan Allah, senantiasalah berfikiran positif dan membina agar sinar anda ketika temuduga nanti menampakkan cahaya yang benderang.

Kenapa harus bersedia?

Tahukah anda, beratus-ratus ribu permohonan dalam satu-satu jawatan kosong yang diiklankan oleh SPA. Lihat contoh dibawah ni..

Jawatan kosong jururawat
Maklumat Temuduga Jawatan Latihan Jururawat 
Nampak tak?

Bil permohonan bagi Latihan Jururawat adalah 120827, dipanggil temuduga hanya 308 orang. Bilangan kekosngan jawatan hanya ada 75. Calon simpanan 5 orang.

Peluang untuk menjadi salah 1 daripada 75 orang tu cuma 24%!

Jawatan kosong pembantu pendaftaran
Maklumat Temuduga Jawatan Pembantu Pendaftaran

Yang ini pulak?

Bil permohonan bagi Pembantu Pendaftaran adalah 205491, dipanggil temuduga hanya 1898 orang, bilangan kekosongan jawatan hanya ada 25. Calon simpanan 150 orang.

Peluang untuk menjadi salah 1 daripada 25 orang tu cuma 1.31%!

Bagaimana untuk mengubah nasib anda dengan peratusan untuk berjaya sekurang-kurangnya 50%? Serius! memang anda perlukan ilmu pengetahuan tentang beberapa perkara penting seperti dibawah:

  • Panduan temuduga
  • Cara penulisan resume yang betul
  • Etika berpakaian semasa temuduga
  • Mengetahui contoh soalan temuduga yang biasa ditanya
  • Adab semasa berada dalam bilik temuduga
  • Cara menyusun dokumen dalam fail

Semua panduan ini, ada dijual di kedai-kedai buku berhampiran anda. Tetapi, mungkin membawa buku kehulu kehilir akan menyusahkan anda. Dah lah berat, susah pula nak bawa bag untuk simpan buku tu.

Jangan risau, ada cara lain sebagai alternatif untuk membaca buku panduan tersebut kerana ada buku panduan digital yang anda boleh dapat dengan harga yang lebih murah berbanding harga kedai buku.

Apakah buku digital itu?


Simpan di smartphone, tablet, komputer riba dan desktop anda. Anda boleh membaca pada bila-bila masa sahaja. Persiapkan diri anda sebelum hari temuduga nanti. 

Semoga bermanfaat.


Baca selanjutnya

Selasa, 14 Februari 2017

Cara Merawat Penyakit Kulit Ekzema Dan Psoriasis Pada Bayi

Cara Merawat Penyakit Kulit Ekzema Dan Psoriasis Pada Bayi | Kita sebagai ibubapa pastinya risau jika bayi kita menghidap penyakit kulit yang teruk. Penyakit ni kita tak minta pun, kadang-kadang akan datang menyerang pada bila-bila masa sahaja. Jika menyerang pada waktu umur beberapa bulan selepas baby dilahirkan lagilah merisaukan kita.

Penyakit kulit Ekzema lazimnya akan menyerang kanak-kanak seawal umur 2 tahun. Manakala, Penyakit kulit Psoriasis pula biasanya terjadi kepada orang dewasa. Untuk lebih mengetahui lebih lanjut mengenai 2 jenis penyakit kulit dan cara rawatannya. Kita tengok dahulu perbezaan antara 2 jenis penyakit kulit ini kerana ramai yang keliru mana satu Ekzema dan Psoriasis.

Apa Itu Penyakit Kulit Ekzema?
Penyakit kulit Ekzema merujuk kepada pelbagai jenis penyakit kulit radang. Punca utama eczema tidak diketahui tetapi ia berkaitan dengan genetic individu dimana system imun badan mempunyai respon yang terlalu aktif. Biasanya, sabun, pelembut kain, peluh binatang dan perengsa lain yang boleh mencetuskan penyakit kulit ekzema. Ia tidak akan merebak tetapi tidak sedap dipandang. Ekzema menyebabkan kulit menjadi kering, kemerahan, gatal dan berpeluh. Oleh itu, bagi mengelakkan kudis dan nanah berlaku elakkan daripada menggaru.

Apa Itu Penyakit Kulit Psoriasis?
Psoriasis adalah keadaan kronik yang yang berulang-ulang kerana pertumbuhan sel-sel kulit yang tidak terkawal. Sel-sel lama akan bertimbun dan kelihatan tebal, bersisik serta menyebabkan rasa gatal. Ini kerana psoriasis susah diduga dan menyukarkan rawatan. Adalah penting untuk berfikiran terbuka, mempunyai kesabaran dan sedia bekerjasama dengan doctor untuk menjayakan rawatan anda.

Perbezaan Dan Persamaan Ekzema Dan Psoriasis Ramai Orang Keliru !
Kedua-dua penyakit ekzema dan psoriasis adalah penyakit kulit yang kronik, menyebabkan kulit menjadi merah dan kasar serta kering (Scaly). Walaupun begitu, terdapat beberapa perbezaan jelas yang membezakan antara keduanya.

Psoriasis | MedScape
Penyakit psoriasis biasanya tebal, merah, kering dan kasar. Sementara itu, penyakit kulit ekzema pula biasanya menyebabkan kulit menjadi lembab dan agak berair. Kedua-dua penyakit ini selalunya menyerang anggota kaki, tangan dan tengkuk. Psoriasis melibatkan belakang siku dan permukaan luar lutut (extensor surfaces), sementara penyakit eczema melibatkan permukaan dalam lengan dan permukaan dalam lutut di kawasan berlipat (fexor surfaces).

Ekzema | Myliferia
Ekzema yang kronik menyerang kawasan buku lali, berbanding dengan psoriasis. Ekzema dan psoriasis menyerang bahagian kulit kepala. Jangkitan pada tangan dan kaki adalah kawasan yang sukar dibezakan antara penyakit kulit ekzema atau psoriasis, kadang-kadang jangkitan kulat fingal juga boleh menyerang kawasan ini.

Sungguhpun penyakit kulit ekzema dan psoriasis boleh disembuhkan dengan ubat-ubatan tertentu, namun ekzema dan psoriasis boleh menyerang semula apabila ianya telah sembuh. Jadi, mencari punca sebenar bagaiamana penyakit ekzema dan psoriasis ini menyerang atau alahan adalah penting untuk mendapatkan kesembuhan.

Cara Merawat Ekzema Pada Bayi
Berikutan ramai yang mengatakan produk ini berkesan bagi alternative kesembuhan penyakit ekzema dan psoriasis bagi bayi dan orang dewasa, saya mencadangkan kepada anda untuk mencuba produk Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd ini. Produk ini diberi nama 'Bedak Asmak'.

Alternatif Rawatan Ekzema & Psoriasis | Bedak Asmak - Tanah Liat Putih Berkualiti Tinggi
Rawat Ekzema Pada Bayi Dengan Bedak Asmak

Untuk pengetahuan anda, Bedak Asmak diperbuat daripada Tanah Liat Putih yang berkualiti tinggi. Bedak ini dihasilkan secara natural tanpa campuran bahan kimia. Ianya sangat sesuai digunakan semua peringkat usia.

Cara Merawat Ekzema Dengan Bedak Asmak
Lihat testimoni pengguna Bedak Asmak ini, dan anda nilaikan berapa mudahnya penggunaan serta keberkesanan bedak asmak ini. Selain boleh merawat ekzema dan psoriasis, bedak asmak ini juga boleh digunakan untuk:-
  • Ruam susu
  • Kurap
  • Panau
  • Jerawat
  • Jeragat
  • Parut
  • Cacar
  • Campak
  • Kudis Buta
  • Ekzema 
  • Psoriasis
Bukan itu saja, bedak asmak juga sesuai digunakan sebagai bedak sejuk dan masker. Penggunaan berterusan mampu menjadikan kulit wajah anda lebih cantik, licin, gebu, mengelakkan jerawat, halus dan mulus.

Antara testimoni yang boleh menyakinkan kita, lihat testimoni pelanggan bedak asmak dibawah ini..

Bedak Asmak digunakan sebagai Bedak Sejuk

Kulit lebih halus dan mulus

Ekzema semakin sembuh selepas guna bedak asmak

Ruam susu bayi sembuh selepas guna bedak asmak

Jangan terkejut, bedak asmak juga boleh dimakan sekiranya anda mengalami cirit-birit atau gout. Ianya selamat dan suci sesuai dengan bahan natural yang digunakan dalam bedak asmak ini.


Bedak Asmak - Bedak Yang Boleh Dimakan..lihat video diatas untuk menonton kisah bedak asmak ini.

Cara Membeli Bedak Asmak
Sekiranya anda berminat untuk mencuba produk Bedak Asmak untuk menyembuhkan penyakit kulit ekzema dan psoriasis bayi anda, bolehlah menghubungi Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd melalui laman rasmi, fan page facebook atau agen berdaftar mereka di seluruh Malaysia. Harga bedak asmak ini adalah mampu milik dan boleh dilihat melalui link dibawah:-

Hotline HQ: 019-9708897

Website Rasmi Syarikat:
 https://mham.com.my/

Intagram:
 mham.sdnbhd (https://www.instagram.com/mham.sdnbhd/

FB Page Produk:
 Penawar Ruam Pada Bayi -https://www.facebook.com/bedakasma
Penawar Ekzema Mujarab Terkini - https://www.facebook.com/kulitcantiktanpaekzema

Album Testimonial Bedak Asmak Page:
 Penawar Ruam Pada Bayi - https://www.facebook.com/1591204454498940/photos/?tab=album&album_id=1752651998354184

Info Bedak Asmak Juga Boleh Didapati di FB Page:
Penawar Asma Mujarab - https://www.facebook.com/penawarasma/

Minyak Herba Asmak HQ:
https://www.facebook.com/minyakherbaasmamujarabsdnbhd/

Semoga perkongsian Cara Merawat Penyakit Kulit Ekzema Dan Psoriasis Pada Bayi ini dapat membantu menyelesaikan masalah kesihatan kulit bayi anda nanti. Kalau belum ada anak, gunakan untuk diri sendiri. 

Baca selanjutnya

Sabtu, 11 Februari 2017

Penginapan Selesa Di Hotel Holiday Inn Melaka

Penginapan Selesa Di Hotel Holiday Inn Melaka | Tahukah anda terdapat 40 lebih lokasi perlancongan yang boleh dipilih untuk destinasi percutian di Malaysia. Destinasi percutian menarik ini boleh didapati di setiap negeri di Malaysia. Tak payah jauh-jauh pun kita dah boleh menikmati pemandangan dan percutian yang amat menyeronokkan bersama keluarga tercinta.

Kemana destinasi percutian anda seterusnya?

Kali ini, saya nak share tentang sebuah hotel yang sememangnya terkenal di negeri Melaka iaitu Holiday Inn Melaka. Sebelum kita cerita pasal hotel ni, jom kita tgok sikit apa yang best kat Melaka ni.

Melaka terletak kira-kira 2 jam perjalanan dari ibu kota Kuala Lumpur. Melaka ni sememangnya terkenal dengan pelbagai tinggalan sejarah dan telah diiktiraf sebagai salah satu tapak warisan dunia oleh Unesco. So, bagi korang yang ingin menelusuri sejarah Melayu dan zaman penjajahan Malaya, Melaka adalah tempat yang tepat bagi anda!

Antara tempat bersejarah yang wajib anda lawati adalah:-
  • Kota A Famosa
  • Perigi Hang Tuah
  • Melaka Wonderland Water Theme Park
  • Muzium Samudera
  • Muzium Bahtera ( Muzium Kapal )
  • Taman Budaya Melaka

dan banyak lagi….

Bagi korang yang tak tahu nak bawa anak-anak bercuti ke mana, datanglah ke Melaka! 

Sebelum datang, pastikan anda layari Traveloka.com untuk membuat tempahan bilik hotel dengan kadar yang berpatutan.

Penginapan Selesa Di Hotel Holiday Inn Melaka
Penginapan Selesa Di Hotel Holiday Inn Melaka
Berbalik kepada Hotel Holiday Inn Melaka tadi, hotel ini terletak di Jalan Syed Abdul Aziz yang cukup strategik. Dah bercuti, anda pasti inginkan hotel yang dekat dengan pelbagai tarikan. Dari hotel ini, anda boleh mengakses ke mana-mana tempat tarikan pelancongan dengan hanya berjalan kaki, menaiki teksi ataupun yang lebih menarik, menaiki beca di Bandaraya Melaka.

Holiday Inn Melaka ini menjadi pilihan utama bagi mereka yang ingin menikmati pemandangan Selat Melaka. Hotel ini menyediakan panorama yang sungguh menarik terutamanya ketika matahari terbenam (Sunset), korang boleh tengok live dari bilik korang sahaja. Bagi korang yang kaki shopping, hotel ini terletak berhampiran dengan Dataran Pahlawan, jadi korang tak perlu terkejar-kejar lagi untuk membeli belah dan melawat sekitar bandar Melaka. Tambahan pula, hotel ini juga terletak berhampiran dengan Bandar Hilir yang menjadi tarikan utama pelancong ke negeri Melaka ini.

Penginapan Selesa Di Hotel Holiday Inn Melaka
Keadaan Bilik Yang Selesa Di Hotel Holiday Inn Melaka

Penginapan Selesa Di Hotel Holiday Inn Melaka
Kids Suites
Secara keseluruhannya,  hotel ini meyediakan 275 buah bilik yang terdiri dari Deluxe, Suites dan Kids Suites yang menawarkan pelbagai kemudahan untuk pelanggannya. Korang mesti tertanya-tanya apa yang best sangat pasal hotel ni kan?

Okay, ini adalah beberapa sebab yang menarik yang pasti membuatkan korang memilih Holiday Inn Melaka sebagai penginapan disana nanti. First, hotel ini mempunyai Infinity Pool. Dah nama Infinity Pool, mestilah cantik kan? So, korang bolehlah berselfie ambik gambar dan upload dekat Instagram. Satu lagi korang tak payah pening kepala nak bawak anak-anak mandi kat Pantai Klebang yang sesak tu dah, bawak je mandi kat pool ni, lagi best.

Penginapan Selesa Di Hotel Holiday Inn Melaka
Tea Tree Spa Di Holiday Inn Melaka
Tarikan kedua pula, korang juga boleh berkunjung ke spa yang disediakan iaitu Tea Tree Spa. Haa, dah penat berjalan sekitar bandar Melaka tu mestilah nak merasa urutan dan nak manjakan diri kan? so, jangan risau, korang boleh menikmati pelbagai jenis khidmat massage yang disediakan disini. Korang cuma perlu pilih je. Tapi, of course lah berbayar, tapi still boleh dipertimbangkan sebagai affordable lagi lah. Thirdly, security.  Dah seronok bercuti ni of courselah safety is our main priority kan.


Di hotel ini, korang tak perlu pening kepala pasal keselamatan  sebab hotel ini memberikan akses kad kepada pelanggannya. Sesiapapun yang menggunakan lif untuk turun atau naik, mereka wajib menggunakan kad akses tersebut. Ini bermakna, tiada orang luar yang boleh keluar masuk sesuka hati didalam hotel ini. Korang patut berseronok dalam mood percutian, mengapa harus fikir tentang keselamatan lagi sedangkan hotel ini memenuhi spesifikasi keselamatan yang diperlukan.

Selain itu, hotel ini juga mempunyai fitness centernya yang tersendiri. Fitness center ni kiranya macam gym lah. Hotel ni mempunyai kelengkapan fitness yang lengkap untuk korang beriadah untuk meningkatkan kesihatan tubuh badan. Siapa cakap pergi bercuti tak leh work out! So, basically, sebab-sebab inilah yang membuatkan Holiday Inn Melaka ini pilihan terbaik jika anda bercuti ke Melaka. Jadi, tunggu apa lagi, layarilah Traveloka.com dan buatlah tempahan anda sekarang.

Rancang percutian korang sekarang dan selamat bercuti! :)

Baca selanjutnya