Post Top Ad

Post Top Ad

10 Khidmat Photobooth Kahwin Terbaik Di Malaysia

10 Khidmat Photobooth Kahwin Terbaik Di Malaysia | Momen terindah dalam kehidupan kita jika disematkan didalam hati dan memori, hanya muncul bila waktu pejam mata ataupun ketika rindu. Tetapi, jika  momen terindah itu dirakamkan dengan lensa kamera alangkah indahnya bila ditatap dihari tua nanti. Simpan memori terindah, detik-detik indah dalam kehidupan anda dengan mengambil gambar kenangan.

Apakah memori terindah yang perlu dirakamkan..

Majlis perkahwinan, majlis hari lahir, majlis pertunangan, ulangtahun perkahwinan, corporate event, convocation, mesyuarat, roadshow, dan banyak lagi. 

Di Malaysia, terdapat banyak Photobooth yang ada. Ada yang sudah dikenali ramai, dan ada pula yang baru nak mula bisnes photobooth ni. Kali ini, saya mahu kongsikan dengan anda beberapa photobooth yang terbaik di Malaysia. Istilah 'terbaik' ini adalah bermaksud paling mudah ditemui di internet, ramai pengikut facebook dan instagram, ramai orang share, pernah di hire di event artis dan majlis rasmi.


10 Khidmat Photobooth Kahwin Terbaik Di Malaysia


Berikut adalah 10 Khidmat Photobooth Kahwin Terbaik Di Malaysia yang telah saya kaji latarbelakang dan kualiti perkhidmatan mereka. Anda lawati page mereka satu persatu dan nilaikan kualiti dan harga yang ditawarkan. Saya yakin anda boleh buat pilihan yang terbaik untuk majlis penting anda.

10. WOW Photobooth Malaysia

Photobooth Kahwin Terbaik Di Malaysia

Lebih daripa 50 agensi atau syarikat yang terkenal pernah bekerjasama dengan mereka. Service yang ditawarkan antaranya adalah Wowbooth, Wowgram, dan Wowmirror yang mana gambar-gambar diambil melibatkan photobooth korporat, photobooth perkhawinan, dan private event.

Website/Fan Page : klik sini


9. Piccabooth 

Photobooth Kahwin Terbaik Di Malaysia

PiccaBooth menawarkan perkhidmatan untuk photobooth kahwin, photobooth pertunangan, photobooth hari jadi, event dan pelbagai acara lain yang memerlukan photobooth. Antara artis yang pernah menggunakan perkhidmatan Piccabooth adalah Dato' Siti Norhaliza dan Dayang Nurfaizah.

Website/Fan Page: klik sini


8. Fotobox - Digital Photo Booth

Photobooth Kahwin Terbaik Di Malaysia

Fotobox banyak terlibat dengan event daripada syarikat ternama seperti AirAsia, ALDO, SHELL, McDonald, AIA, Benefit, HMetro, dan banyak lagi. Kepakaran dan pengalaman mereka dalam photography memang tidak boleh dinafikan lagi.

Website/Fan Page: klik sini


7. Instamedia Premium Photobooth Rental Malaysia

Photobooth Kahwin Terbaik Di Malaysia

Instamedia menawarkan perkhidmatan photobooth untuk corporate event, phobooth kahwin, photobooth majlis/party, dan intagram instaprint. Dengan perkhidmatan mereka pastinya majlis dan event anda berseri dan meriah.

Website/Fan Page: klik sini

6. Photobooth Events


Photobooth Kahwin Terbaik Di Malaysia


Customize free design template untuk event anda dengan Photobooth Events. Ada banyak pilihan yang anda boleh pilih. 

Website/Fan Page: klik sini


5. Say Cheese Photography

Photobooth Kahwin Terbaik Di Malaysia

Phobooth kahwin, photobooth tunang, photobooth maternity/newborn, atau photobooth untuk keluarga atau haiwan kesayangan anda mungkin boleh direalisasikan oleh mereka.

Website/Fan Page: klik sini


4. Photobooth Studio Malaysia

Photobooth Kahwin Terbaik Di Malaysia

Perkhidmatan yang ditawarkan adalah Studio Booth, Corporate Event, Private Event dengan pilihan backdrop yang menarik. Package yang disediakan dengan harga yang berpatutan, anda pasti gembira dengan perkhidmatan yang mereka barikan.

Website/Fan Page: klik sini


3. InstantBooth - Mobil Phobooth Service In Malaysia


Photobooth Kahwin Terbaik Di Malaysia

InstantBOOTH Photo Booth, Video Booth & Hashprint Service dengan kadar bayaran serendah RM900 dan keatas bagi corporate event, perkhawinan dan majlis harijadi. Perkhidmatan mereka boleh didapati di KL/PJ, Johor Bahru, Ipoh, Melaka dan tempat lain di seluruh Semenanjung Malaysia.

Website/Fan Page: klik sini


2. 123Cheese - Malaysia Instant Photobooth Rental


Photobooth Kahwin Terbaik Di Malaysia

123Cheese Photobooth menyediakan service untuk Photo Booth Rental, Photo Booth Props, Photo Booth Layout Design dan Photo Booth Backdrop Design untuk majlis perkahwinan, corporate event, harijadi, hari keluarga, prom night, event & party di seluruh Malaysia.

Website/Fan Page: klik sini


1. Bumbong Production Photobooth


Bumbong Production Photobooth

Bumbong Production Photobooth menyediakan perkhidmatan photobooth di kawasan KL, Selangor, Terengganu, dan Sarawak. Mereka juga banyak dipanggil ke event-event corporate, majlis perkahwinan, majlis harijadi dan pelbagai event private lagi. Antara artis yang pernah menggunakan servis mereka adalah Dynaz Mokhtar, Izreen Azmida, dan banyak lagi. Team KL/Sel 0124906099 - Aiman dan 0184009558 - Diana. Team Ganu 0189003699 - Amin. Team Sarawak 0165224030 - Apik 016855 8552 - Pijul

Website/Fan Page: klik sini
Instagram: klik sini

Ini adalah 10 photobooth service terbaik yang anda boleh pilih di Semenanjung Malaysia, Sabah dan Sarawak. Sekiranya anda merancang untuk melangsungkan perkahwinan, tempahan tarikh awal mungkin lebih baik kerana photobooth yang terbaik mestilah tempahan banyak. Susah nak mengatur jadual nanti..

Photobooth service di Malaysia ni semakin menjadi fenomena bisnes yang menguntungkan. Setiap kejayaan pasti ada rahsianya, mungkin anda boleh menimba ilmu dengan mereka atau anda belajar sendiri. Apa yang pasti bisnes ini bermula dari hobi yang bertukar menjadi perniagaan yang menguntungkan.



Sebarang pertanyaan mengenai perkhidmatan photobooth, sila layari laman web atau fan page mereka di link yang saya telah berikan diatas. 

Semoga majlis anda bertambah berseri nanti.

10 ulasan:

  1. perkongsian yang sangat berguna...mana tahu nak guna servis photobooth....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul..nnt mesti pakai juga photobooth ni bila ada majlis kahwin

      Padam
  2. Haaa... dah senarai nie mudah la untuk bakal2 pelanggan membuat pilihan... nak yang murah, mahal, professional pilih jer kan... :D
    selamat beristirahat.

    BalasPadam
  3. Skrg macam2 bende kretip dok ada untuk sebuah perkahwinan.. sampai tak terikut kadang tu.. hehehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yelah..zaman makin canggih..idea pun kena pelbagai huhu

      Padam
  4. tunggu anak jie kawen nanti boleh guna servis mereka..huhu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaa..masa tu agak2 photobooth ni masih ada kan? Bolehlah refer lol

      Padam
  5. wahh, banyak pilihan tu, nice sharing

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang banyak..ada banyak lagi photobooth di Malaysia ni..

      Padam