Pageview Dan Ranking Alexa Blog Selepas 7 Bulan

Pageview Dan Alexa Ranking Blog Selepas 7 Bulan. Pejam celik, pejam celik, bila tersedar saja dari mimpi blog Elih Japahar ini sudah pun berusia 7 bulan. Blog dan domain ini masih berusia 7 bulan, diibaratkan seorang bayi baru ja pandai senyum dan tertawa manja. Merangkak pun tengah explore lagi, kadang boleh kadang-kadang tak boleh. 

Blog ini ibarat bayi kecil yang perlu dibelai dan dididik agar menjadi anak yang baik bila besar nanti. Bukan mudah menjadi blogger yang boleh bertahan lama, apatahlagi dunia internet ni telalu luas untuk di terokai. Ini adalah sedikit perkembangan dari segi trafik, seo, ranking dan website speed blog Elih selama 7 bulan.

Pageview Dan Ranking Alexa Blog Selepas 7 Bulan
Pageview Tak Menentu, Tapi Puratanya Dalam 3000++ Sehari

Ranking Alexa Elih Jahapar
Alexa Ranking From June 2016 Until Jan 2017

Website speed Elih Japahar
Website Speed Test Guna Pingdom.Com

SEO Score ELih Japahar
SEO Score Guna Chkme.Com

Traffic Source Elih Japahar
Trafific Sources 51.35% Daripada Organic Search & 42.65% Daripada Direct Visit

Referring Sites Elih Japahar
Referring Sites Sepanjang 7 Bulan

Antara kejayaan kecil yang berjaya dicapai blog ini adalah..

  • Menjana pendapatan melalui komisen affiliate Ebook secara konsisten setiap bulan walaupun sedikit.
  • Memenangi hadiah saguhati artikel terbaik Pertandingan SEO - Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd
  • Pernah mendapat review jobs untuk produk dan bisnes beberapa kali.
  • Berjaya menganjurkan giveaway dengan penyertaan yang agak memberangsangkan.


Target saya lepas ni adalah untuk mencapai Pageview 1 Juta..income 4 angka dengan blog..dan  mahu melancong ke Korea Selatan..

Park Shin Hye Kesanganku

Alahai Park Shin Hye..hurmm..

Okaylah, jika anda berminat mahu mendapatkan khidmat review atau sebarang collaboration..sila klik tab Contact Us

Kita bincang sampai jadi yaaa..

Peace yoow!

{ 20 comments.. read them below or add one }

Lea Azleeya Lea Azleeya 9 Februari 2017 3:55 PTG
Perghhh memang terbaik la elih.. Teruskan usaha tau.. Moga Elih terus berjaya dalam dunia blogging..
Jie Susanos Jie Susanos 9 Februari 2017 4:15 PTG
perghh baru 7 bln dan mencapai pg mcm tu..jie pun xterlawan..
Reen Johari Reen Johari 9 Februari 2017 5:51 PTG
bukan mudah untuk dapatkan 3k sehari dan kekalkan atau tambahkan lagi.. Terbaik. Keep it up.. 👍

http://www.reenri.com
Hanafi Abdullah Hanafi Abdullah 10 Februari 2017 9:46 PG
untungnya awak..blog semakin meletop-letop
Cik Itah Cik Itah 10 Februari 2017 9:58 PTG
tahniahh.. semoga tercapai impiannya..amin
Khir Khalid Khir Khalid 12 Februari 2017 8:26 PG
Tahniah... smoga terus sukses... aamiin. Salam berblogging dan salam ukhwah :)
lokman amirul lokman amirul 15 Februari 2017 2:18 PTG
Tahniah elih...makin mantap blog...domain blog pun dah kuat...teruskan lagi bgi smpai 5 angka sebulan...nampak elih ada kesungguhan bleh la nk jumpa park shin hye tu...klu sy nak jumpa yoona...hehe! Kipidap bro!
Elih Japahar Elih Japahar 16 Februari 2017 1:57 PTG
Terima kasih Lea..moga Lea pun bjaya jugak ye.
Elih Japahar Elih Japahar 16 Februari 2017 1:59 PTG
Masih terkapai kapai. Tapi sudah mjumpai rentak.

Bro lg hebat..hehe.
Elih Japahar Elih Japahar 16 Februari 2017 2:06 PTG
Masih mncari rentak.

Tapi syukur rezeki dr Allah.
Elih Japahar Elih Japahar 16 Februari 2017 2:07 PTG
Terima kasih cik itah.

Sama jugak dgn kamu ya.
Elih Japahar Elih Japahar 16 Februari 2017 2:09 PTG
Hahahaa.

Jika diizinkan olehNya pasti tercapai juga tu.

Kipidap utk bro jugak.
dedauncomel.com dedauncomel.com 17 Februari 2017 3:25 PG
Terbaik. Semoga tercapai cita-cita untuk berjumpa dengan park shin hye. Good luck and all the best !