Jumaat, 24 Mac 2017

Kerja Di Singapura Untuk Cari Rezeki Yang Halal

Kerja Di Singapura Untuk Cari Rezeki Yang Halal | Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) baru saja diumumkan. Hala tuju seterusnya adalah melanjutkan pelajaran di IPTA/IPTS. Namun, sementara menunggu panggilan IPTA/IPTS, ada yang sudah memohon jawatan kosong di laman web Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) dalam jawatan peringkat SPM/SVM/SKM.

Kita faham, ada sesetengah keluarga mungkin tidak mampu menampung perbelanjaan anak-anak mereka. Langkah terbaik adalah memohon pekerjaan dalam SPA selepas SPM dan bekerja terlebih dahulu. 

Soal melanjutkan pelajaran boleh diteruskan selepas sudah bekerja, tak ada istilah terlambat untuk ILMU !

Sementara tunggu kerja kerajaan yang tak kunjung tiba lagi (inshaAllah akan tiba masanya), apa kata anda cari kerja sementara yang tak perlu guna Degree/Diploma pun, tapi gaji RM4,500!

Sijil SPM pun sudah memadai...

Kerja Di Singapura Untuk Cari Rezeki Yang Halal


Kerja di Singapura..

Cuba tengok antara tawaran kerja ini yang gajinya antara SGD1,400 - SGD1,800. Jika RM anda darab 3.16, berapa banyak RM tu?

SGD1400 = RM4429 
SGD1800 = RM5694

Ada yang marah kita cadang kerja di Singapura. Sebenarnya bukan kita cadang terus kerja di sana. Apa yang kita cadang adalah..
  • kerja sementara tunggu kerja tetap di Malaysia
  • daripada duduk di rumah belum kerja

Untuk yang serius nak cari rezeki yang halal dengan kerja yang sah di Singapura, terus klik dibawah ini:


Semoga membantu.

Baca selanjutnya

Isnin, 20 Mac 2017

Terima Komisen Ketiga Affiliate Tim Infokerjaya

Terima Komisen Ketiga Affiliate Tim Infokerjaya | Syukur, ini adalah kali ketiga berjaya mendapatkan komisen daripada program affiliate kerjaya Tim Infokerjaya. Cabaran selama 7 hari untuk Pakej Rujukan Peperiksaan Online Latihan Separa Perubatan pada awal bulan Mac lalu boleh dikatakan MUSTAHIL bagi saya yang masih newbie dalam affiliate.

Bukan mudah! bersaing dengan blogger niche kerjaya memang sangat-sangat mencabar. Kali ini  saya berjaya menjual 5 pakej rujukan peperiksaan online latihan separa perubatan, dan inilah hasilnya..tak banyak tapi cukup untuk beli pampers anak 4 pek untuk jenama MamyPoko Pants. hehe..


Kalau dapat duit macam ni, saya beranggapan ini rezeki anak saya. Beli barangan baby lagi bermanfaat daripada kegunaan saya sendiri.

Terima kasih Tim Infokerjaya kerana memberi peluang kepada saya menjana pendapatan sampingan melalui ebook-ebook panduan kerjaya yang diterbitkan. Terima kasih juga sebab duit komisen dah masuk dalam akaun saya petang tadi..

Jika anda berminat menjana pendapatan sampingan melalui blog, anda bolehlah daftar sini - Daftar Affiliate Tim Infokerjaya

Berminat buat duit dengan blog tapi belum ada blog sendiri? 
[ Baca ] - Belajar Buat Blog Dengan Mudah 
Semoga panduan belajar buat blog tersebut membantu anda menghasilkan blog dengan cara mudah nanti.

Baca selanjutnya

Jawatan Kosong Guru Pendidikan Islam (Interim) di Jabatan Pendidikan Negeri Sarawak

Jawatan Kosong Guru Pendidikan Islam (Interim) di Jabatan Pendidikan Negeri Sarawak | Sukacita dimaklumkan bahawa Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) mempelawa calon yang berkelayakan, berpotensi, berminat dan beriltizam untuk menjadi Pengajar Interim bagi mengisi kekosongan bidang Pendidikan Islam di Negeri Sarawak.

Jawatan Kosong Guru Pendidikan Islam (Interim) di Jabatan Pendidikan Negeri Sarawak

Keterangan Program


Tajuk : Pengambilan Pengajar Interim di Negeri Sarawak, Ambilan tahun 2017
Nama Jawatan : Pengajar Interim
Bidang : Pendidikan Islam dan
Tempoh Interim : Tiga (3) tahunsahaja


Syarat-Syarat Kelayakan Asas


Calon-calon hendaklah:
  1. Warganegara Malaysia;
  2. Sihat tubuh badan;
  3. Umur tidak melebihi 30 tahun pada 1 Januari2017;
  4. Memiliki kelulusan akademik sekurang-kurangnya Lulusan Ijazah Sarjana Muda dalam bidang berkaitan Pengajian Islam daripada Universiti Awam (UA), Institut Pendidikan Tinggi Swasta (IPTS) tempatan atau universiti luar negara yang iiktiraf oleh Kerajaan Malaysia KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA JABATAN PENDIDIKAN NEGERI SARAWAK
  5. Pemohon yang memiliki ijazah daripada IPTS tempatan dan institusi luar negara perlu memperoleh surat pengiktirafan ijazah daripada Kementerian Pendidikan Tinggi (KPT) dengan merujuk kepada laman web KPT di alamat http://app.mohe.gov.my/iktiraf/.; dan
  6. Memiliki sekurang-kurangnya kepujian dalam mata pelajaran Bahasa Melayu di peringkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau kelulusan yang diiktiraf setara dengannya oleh Kerajaan.


Maklumat Jawatan


Jawatan/ Gred : Pengajar Interim/DG41.
Bayaran Elaun Bulanan : RM 2,149.03 bagi ijazah Kepujian; atau RM 1,944.62 bagi ijazah Am.

Elaun Tetap dan Kemudahan yang dinyatakan di bawah ini mengikut syarat dan kadar yang sedang berkuat kuasa - Rujuk sini


Cara-Cara Memohon


  • Permohonan hanya boleh dibuat secara atas talian dengan melayari laman web Kementerian Sumber Manusia Malaysia di alamat: http://www.jobsmalaysia.gov.my/ mulai 16 Mac 2017.
  • Borang tersebut boleh dikemaskini pada bila-bila masa sahaja dan hendaklah dihantar sebelum tarikh tutup permohonan.
  • Calon yang didapati memberi maklumat salah/ tidak benar/manipulasi maklumat dalam borang permohonan akan diambil tindakan dengan menarik balik surat tawaran dan dikenakan tindakan undang-undang. Maklumat ini akan disemak secara terperinci pada hari temu duga, lapor diri bertugas dan selama tempoh interim.


Tarikh Tutup Permohonan


10 APRIL 2017 (ISNIN), SEBELUM JAM : 11.59 MALAM
[ Baca ] - Panduan Lulus Temuduga Kerja Kerajaan Dengan Cemerlang

Semoga berjaya!

Baca selanjutnya

Car Organiser Terbaik Dan Perkakas Wajib Dalam Kereta

Car Organiser Terbaik Dan Perkakas Wajib Dalam Kereta | Jika ditanya apakah perkakas wajib yang perlu ada dalam sesebuah kereta, lelaki dan wanita pasti memberikan jawapan yang sangat berbeza. Ianya bergantung kepada pendapat dan hobi seseorang itu. Sesetengah orang ada yang menganggap kereta ini 'rumah kedua' bagi mereka. Tidak hairanlah, peralatan yang disimpan didalam kereta berbeza-beza. 


Namun, ada benda asas yang disimpan didalam kereta yang pasti semua orang ada. Apakah perkakas asas itu? Dalam entry kali ini, saya akan share beberapa perkakasan asas yang disimpan didalam kereta dan tip penggunaannya..

Ini adalah perkakas WAJIB ada dalam sesebuah kereta:
  1. Kabel Pelompat atau "Jumper Cables"
  2. Payung
  3. Segitiga Amaran atau "Triangle Warning Sign"
  4. Kit Pertolongan Cemas (First Aid Kit)
  5. Spanar Box atau Spanar Ring
  6. Tayar Spare
  7. Jek Dan Alat Pembuka Tayar
  8. Playar Gabung dan Playar hujung Tirus
  9. Baju Hujan atau "Rain Coat" dan 2 Pasang Baju T-Shirt
  10. Pam Angin Mini
  11. Fire Extinguisher Mini
Ini adalah beberapa perkakasan wajib ada didalam sesebuah kereta, dan semua perkakas ini boleh disimpan di bonet kereta kita. 

Bagaimana pula dengan keperluan lain seperti...
  1. iPad atau Tablet
  2. Payung
  3. Botol air atau botol panas (thermos)
  4. Tisu muka
  5. Smartphone atau Handphone
Tak kan nak simpan didalam bonet jugak? sedangkan ada alat yang kita boleh guna untuk menyimpan semua ini dengan cara yang kemas dan tersusun. Disini, saya mahu berkongsikan dengan anda sebuah Car Organiser yang lengkap dan sesuai menyimpan barangan yang penting diatas.

Tak ada lagi botol air yang disimpan dibawah tempat duduk/seat lepas ni. Anak-anak dibelakang juga boleh menonton video atau movie melalui iPad yang yang diletakkan di Car Organiser tersebut.

Lihat beberapa gambar dibawah ini..

Car Organiser Terbaik Dan Perkakas Wajib Dalam Kereta


Car Organiser Terbaik Dan Perkakas Wajib Dalam Kereta



Car Organiser Terbaik Dan Perkakas Wajib Dalam Kereta

Dengan adanya Car Organiser yang terbaik ini, kereta kita akan nampak kemas dan tersusun. Penggunaan Car Organiser juga boleh memupuk dan mendidik kita lebih berdisiplin mengurus keperluan asas dalam kereta. Keperibadian dan sifat anda juga boleh dinilai dengan imej dalaman kereta anda, kemas dan tersusun mestilah peribadi kita juga sama kan?

So, seeloknya kita menggunakan Car Organiser ini untuk memudahkan kita menyimpan barangan kecil dan asas didalam kereta. Bersama kita menjaga kebersihan dalaman kereta kita!

Jom kita shopping Car Organiser murah dan berkualiti sekarang!

Baca selanjutnya

Permohonan Kemasukan Ke Politeknik KPT Sesi Jun 2017

Permohonan Kemasukan Ke Politeknik KPT Sesi Jun 2017 | Tahniah ! kepada semua calon SPM tahun 2016 kerana telah berjaya mendapat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dengan jayanya. Perjuangan anda tidak berakhir disini, walaupun dapat 10A tetapi anda tetap perlu menyambung pelajaran di IPTA/IPTS yang terpiih.

Permohonan Kemasukan Ke Politeknik KPT Sesi Jun 2017


Pemilihan program untuk diambil bergantung kepada minat anda. Banyak program yang ditawarkan di Politeknik yang boleh dipilih, antaranya adalah:

  1. Kejuruteraan Awam
  2. Kejuruteraan Elektrik
  3. Kejuruteraan Mekanikal
  4. Kejuruteraan Penyelenggaraan Pesawat
  5. Kejuruteraan Perkapalan
  6. Kejuruteraan Petrokimia
  7. Teknologi Maklumat & Komunikasi
  8. Rekabentuk & Komunikasi Visual
  9. Agroteknologi & Bio-Industri
  10. Teknologi Makanan
  11. Perdagangan
  12. Pelancongan & Hospitaliti
Terdapat beberapa program baharu juga ditawarkan - Rujuk sini


Berikut adalah cara-cara membuat permohonan kemasukan ke Politeknik bagi sesi Jun 2017:

Langkah 1: Semak syarat kelayakan menggunakan Keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) di www.politeknik.edu.my/esemak/index.asp

Langkah 2: Kenalpasti pilihan program untuk memohon.

Langkah 3: Beli No UNIK ID di semua cawangan Bank Simpanan Nasional (Kategori LEPASAN SPM/SETARAF)

Langkah 4: Isi borang permohonan secara Atas Talian (Online) di www.politeknik.edu.my

Langkah 5: Pastikan mencetak Slip Permohonan Kemasukan.


Layari Laman Web Rasmi Politeknik  http://www.politeknik.edu.my/portalbpp/index.asp untuk mendapatkan tarikh-tarikh penting berkaitan urusan permohonan.

Permohonan Kemasukan Ke Politeknik KPT Sesi Jun 2017

Nota:
Permohonan wajib membeli No UNIK ID: Kategori Lepasan SPM/Setaraf berharga RM15.60 (tidak Termasuk GST) di semua Cawangan Bank Simpanan Nasional (BSN) seluruh negara sama ada melalui Perkhidmatan Kaunter atau Perkhidmatan Mesin ATM.  Tempoh penjualan No. UNIK ID bermula dari 06 Febuari sehingga 30 Mac 2017

No UNIK ID ini hanya sah untuk digunapakai membuat permohonan kemasukan ke POLITEKNIK bagi sesi JUN dan Disember 2017 sahaja.

Sebarang pertanyaan, boleh merujuk kepada;


BAHAGIAN PENDIDIKAN KHAS, KPM (Unit Pengurusan Hal Ehwal Murid) di talian 03-8884 9186/9195/9151/9149



Sila share untuk adik2 & saudara mara ye..

Baca selanjutnya

Jumaat, 17 Mac 2017

Kembali Bermain Boling Setelah 2 Tahun Berehat

Kembali Bermain Boling Setelah 2 Tahun Berehat | Selama 2 tahun lebih berehat bermain boling, kini kembali semula dengan hobi yang telah ditinggalkan. Kali terakhir bermain boling ketika pertandingan persahabatan boling dengan Sarawak Energy Berhad (SESCO) di Megalanes Emart Batu Kawah, Sarawak. Berhenti bukan kerana 'pencen' tapi ianya bermula sejak isteri melahirkan anak lelaki kami yang sudah berumur 2 tahun 2 bulan dan selama itulah saya merehatkan diri bermain boling. 

Apa yang 'hilang' setelah 2 tahun berehat?
  1. Bola boling rosak, pecah, merekah kerana terlalu lama disimpan di stor rumah.
  2. Skill tumpul, perlu bermain 2 atau 3 game baru dapat rentak balingan semula.
  3. Hilang kawan bermain, semua sibuk dengan keluarga masing-masing

Kembali Bermain Boling Setelah 2 Tahun Berehat
Free Game Voucher From Riverside Superbowl

Tak sangka hari ini dapat 'durian runtuh' ! dapat pulak 30 Free Game Voucher daripada Riverside  Superbowl Management Sdn Bhd. Voucher ni memang nak pujuk saya bermain balik lah ni haha..memang dah planning nak start bermain lagi cuma masa saja yang kurang mengizinkan..


Main boling tak lah hebat, tapi bolehlah kampung-kampung haha..

Hari ini sempatlah bermain sebentar, bermain dengan In-House Ball memang susah. Lubang jari terlalu besar dan mudah terlepas dari tangan. Nampak gayanya, saya perlu membeli bola boling yang baru. Nak beli mahal-mahal memang tak mampu, kita beli yang termampu saja lah nanti kan..hehe..

Sukan Jabatan di Johor Bharu akan bermula bulan hadapan, saya dan 4 orang pegawai lain akan mewakili Kuching, Sarawak. Diharap bolehlah menyumbangkan sedikit tenaga untuk Jabatan nanti. 

Baca selanjutnya

Rabu, 15 Mac 2017

Lazada Birthday Blogger Contest

Lazada Birthday Blogger Contest | Berita gembira untuk anda yang memang gemar membeli secara online, Lazada Malaysia akan menyambut ulangtahun yang ke-5 tahun pada 23 Mac 2017 ini. Pihak Lazada Malaysia akan mengadakan jualan harijadi lazada bermula daripada 22 hingga 24 Mac 2017.

Banyak tawaran diskaun harga sehingga 90 % yang akan diberikan pada 3 hari sambutan ulangan tersebut. Maka, ini adalah peluang keemasan untuk anda membeli keperluan yang anda mahukan di Lazada. Saya dah pilih produk mana yang saya nak, nak beli tu rasanya memang sekadar impian saja. Selagi modal tak cukup, selagi itulah akan tersimpan dalam wishlist akaun Lazada tu hehe..

Untuk melihat Jualan Ulangtahun Lazada, boleh ke link ini - Lazada Birthday Sale

Lazada Birthday Blogger Contest
Lazada Birthday Blogger Contest | Gambar Laptop
Serius, saya memang suka membeli di Lazada Malaysia. Paling banyak saya beli adalah barangan baby dan peralatan elektronik. Lazada akan tetap menjadi pilihan utama saya untuk membeli keperluan  memandangkan banyak produk yang ditawarkan dengan diskaun harga yang agak berpatutan. 

Sempena Ulangtahun Ke-5 Lazada, saya dengan ikhlas hati menjawab beberapa soalan yang diajukan pihak Lazada.


Apa Saya Suka Tentang Lazada?


Pada permulaan Lazada beroperasi, saya sudah menjangkakan Lazada akan menjadi laman web ecommerce yang akan popular di Malaysia. Ini adalah beberapa sebab mengapa saya suka membeli-belah di Lazada:
  • Pilihan produk yang banyak
  • Sistem pembayaran yang pelbagai dan mudah
  • Penghantaran yang pantas dan pembungkusan berkualiti
  • Lazada sentiasa up-to-date dengan sebarang promosi terkini mereka melalui email 
  • Coupon Discount memang amat menjimatkan ketika pembelian, Lazada senantiasa menawarkan coupon discount.
  • Terdapat promosi Free Shipping (West & East Malaysia)


Top 3 Produk Pilihan Saya Di Lazada?


Ya, saya dah lama mengintai beberapa produk di Lazada ini. Ketiga-tiga produk ini memang impian saya untuk memilikinya.

Apakah produk itu?

Lazada Birthday Blogger Contest
Casio G-Shock GA-120-1A Black | Lihat Sini

Semestinya, jam tangan Casio G-Shock warna hitam ni ! model agak lama sedikit tetapi harganya tetap maintain begitu. Nak beli tetapi masih ada komitmen lain yang perlu diutamakan. Mungkin suatu hari nanti dimakbulkan hajat ni.

Lazada Birthday Blogger Contest
Abu Garcia Ambassadeur STX Round Reel | Lihat Sini

Huh, geram sungguh tengok Reel ni ! dah lama mengidam nak guna. Tapi belum ada rezeki nak dapat. 

Lazada Birthday Blogger Contest
Autumn Fashion Denim Jacket Coat (Black) |Lihat Sini
Yang ini pula Jacket Coat yang owesome! kalau guna memang nampak segak ja kan..hehe..jacket ni memang nak beli, mungkin bulan depan pas gaji kot haha..tengoklah bajet macam mana..



Apa Yang Perlu Ditambahbaik Di Lazada?


Sebagai pelanggan tetap Lazada, ada 3 perkara saja yang perlu saya cadangkan untuk penambahbaikan, yang lain rasanya dah perfect dah! 3 benda itu adalah..

  • Produk Luar Negara - Terdapat produk yang dijual di Lazada yang dibekalkan dari luar negara. Walaupun Free Shpping tetapi memakan masa 2-3 minggu untuk sampai. Bukankah lebih baik jika Lazada ada ready stock untuk pasaran Malaysia? 
  • Servis Gift - Andaikata, saya nak hadiahkan sesuatu produk untuk Ibu saya di kampung. Saya nak bagi surprise dengan Ibu saya. Lebih baik jika ada servis ini disediakan di Lazada. Sebab saya sukakan kejutan bila nak hadiahkan orang lain. 
  • Promosi dan Pengiklanan - Collaboration dengan blogger untuk pemasaran online bagi sesetengah produk mungkin berkesan untuk jangka panjang. Perbanyakkan contest, collaboration, advertorial dan produk review boleh meningkatkan jualan Lazada.


Ucapan Birthday Kepada Lazada?


Sempena Ulangtahun ke-5 Lazada, saya mengucapkan semoga ulangtahun ke-5 ini memberikan limpahan keuntungan dan peningkatan perkhidmatan agar menjadi lebih baik dari masa ke semasa.

Lazada Birthday Blogger Contest

Kewujudan Lazada bukan sahaja memudahkan rakyat Malaysia untuk online shopping malah, telah membuka peluang kepada peniaga, peluang pekerjaan, peluang blogger menjana duit sampingan melalui affiliate dan contest seumpama ini.

Terima kasih kerana sudi membaca artikel Lazada Birthday Blogger Contest ini. Semoga online shopping anda selamat dan lebih jimat dengan Lazada!

Baca selanjutnya

Isnin, 13 Mac 2017

4 Kelebihan Bekerja Di Singapura

4 Kelebihan Bekerja Di Singapura | Dengan keadaan ekonomi yang kian meruncing sekarang ni, rakyat seharusnya tidak perlu mengharap untuk mendapat pekerjaan dalam sektor Kerajaan. Semakin hari, semakin ramai graduan IPTA/IPTS yang menghabiskan pengajian. Ini bermakna, Persaingan merebut kekosongan jawatan dalam sektor awam terlalu banyak.


Mungkin Panduan Lulus Temuduga Kerja Kerajaan ini boleh membantu anda, tetapi ianya bergantung kepada pengalaman bekerja, keterampilan dan keperibadian anda apabila dinilai oleh penemuduga nanti. Usah mengharap sangat! ada haluan kerjaya yang mungkin lebih baik sudah ditetapkan untuk anda olehNya.

4 Kelebihan Bekerja Di Singapura

Kali ini, saya ingin berkongsi dengan anda 4 Kelebihan Bekerja Di Singapura. Sebenarnya, ada banyak kelebihan apabila anda bekerja di Singapura. Berikut adalah beberapa kelebihan lain selain dari kelebihan bergaji 3X ganda lebih besar.

1. Pendapatan Meningkat Setara Dengan Kenaikan Nilai Matawang

Singapura adalah merupakan negara yang maju. Kedudukan ekonomi mereka sangat stabil dan sentiasa mengukuh dari semasa ke semasa. 2 tahun lepas, jika gaji anda berjumlah SG 1,000 sebulan.. maka, pendapatan anda ialah RM2,600, tetapi kini, jika gaji anda masih SGD 1,000.. pendapatan anda dalam ringgit malaysia ialah RM3,100. Tanpa perlu menunggu kenaikan gaji dari majikan anda.. gaji anda sudahpun bertambah!

2. Gaji Tinggi, Kos Hidup Rendah!

Anda pasti pernah mendengar tentang peluang pekerjaan memetik buah di Australia yang pernah hangat suatu ketika dulu... gaji yang ditawarkan, memang sangat lumayan.. RM15,000 sebulan katanya. Tapi, untuk bekerja di Austarlia, maka anda perlu tinggal di Australia juga. Ini menjadikan kos sara hidup anda juga tinggi. Jadi, ianya tidak memberikan anda apa-apa kelebihan pun sebenarnya.

Berbanding bekerja di Singapura, anda masih boleh menetap di Malaysia walaupun anda bekerja di negara maju (Singapura). Kos sara hidup rendah, tetapi gaji anda tinggi!

3. Mudah Berpatah Balik!

Berbalik kepada contoh bekerja sebagai pemetik buah di Australia, apabila di selidiki, pelbagai risiko lain boleh berlaku. Anda mungkin akan "dijual" oleh agen anda malahan ada juga majikan yang tidak mahu membayar gaji seperti yang dijanjikan! Jika semua kecelakaan ini berlaku, maka, untuk anda berpatah balik dan pulang ke Malaysia juga adalah sangat rumit dan sukar. Kos penerbangan untuk pulang ke Malaysia sahaja sudah memerlukan wang beberapa ribu ringgit. Akhirnya, anda terpaksa merempat di negara orang.

Berbanding jika anda bekerja di Singapura, jika apa-apa berlaku kepada anda... anda hanya perlu naik bas dan membayar tambang kurang dari RM50 untuk pulang semula ke Malaysia. :)

4. Sah & Kurang Risiko!

Apabila anda bekerja di Singapura, anda akan bekerja secara sah dengan menggunakan permit kerja yang dikeluarkan oleh Ministry of Manpower (Singapura). Anda kenal majikan anda dan ada dokumen perjanjian. Anda akan dilindungi oleh undang-undang buruh daripada penipuan majikan.

Tiada isu majikan tidak membayar gaji seperti mana yang berlaku di negara-negara lain yang mana, anda masuk dan bekerja secara haram. Apabila anda bekerja tanpa permit, pihak majikan berani untuk tidak membayar gaji kerana mereka tahu, anda tidak akan mampu berbuat apa-apa sebab anda tiada permit kerja. Jika anda membuat laporan polis sekalipun, mereka tidak akan mengendahkan anda, kerana, dari sudut perundangan, anda tiada permit kerja dan anda tidak bekerja.

Itulah antara kelebihan bekerja di Singapura. Jika anda berminat bekerja di Singapura, ada panduan khas untuk anda bermula dari A hingga Z. Panduan lengkap Mencari Kerja dan Bekerja Di Singapura ini sudah membantu ramai orang dan kini giliran anda pula!

4 Kelebihan Bekerja Di Singapura


Jangan kata abang tak payung, download sekarang!

Baca selanjutnya

Soalan Lazim Bekerja Di Singapura

Soalan Lazim Bekerja Di Singapura | Sehinga hari ini, terdapat 4 orang ahli keluarga saya bekerja di Singapura. Hari demi hari mereka semakin kaya, aku yang kerja dengan kerajaan ini semakin tersepit di celah bangunan tinggi. Menunggu masa ditolak elaun, menunggu masa sewa rumah naik, menunggu masa income tax potong gaji. Terasa macam nak tukar kerja tetapi demi negara dan rakyat tercinta masih lagi dengan kerja asal.

Soalan Lazim Bekerja Di Singapura

Bercakap mengenai Panduan Bekerja Di Singapura, tidak ramai yang mahu berkongsi pengalaman mereka. Namun, terdapat beberapa soalan yang selalunya orang tanya apabila berniat nak kerja disana.


Berikut adalah soalan-soalan yang lazimnya ditanya bekerja di singapura:


Tak Pandai Bahasa English, Boleh Kerja Di Singapura Tak?
Boleh. Memang bahasa english adalah bahasa pengantar disana, namun keperluan bekerja adalah berlainan. Jika anda mahu bekerja sebagai waitress selalunya mereka akan terima saja. English learning akan dibuat secara pelan-pelan.

Saya Tak Ada SPM, Boleh Kerja Tak?
Boleh. Tak ada UPSR atau PMR pun tak apa. Kerja disana ada banyak jenis. Ada yang tak perlukan kelulusan pun.

Berapa Kos Buat Passport Antarabangsa?
Kos buat passport antarabangsa adalah RM100 untuk 2 tahun. RM200 untuk 5 tahun. Dah murah dah sekarang ni !

Macamana Buat Passport?
Mudah. Sediakan duit RM200. Pergi ke Jabatan Imigresen, atau Imigresen UTC berhampiran dan mohon passprt antarabangsa. Siap dalam masa 1 jam.

Kerja Singapura Perlu Buat Permit/Levy? Berapa Kosnya?
Ianya bergantung kepada tahap pendidikan/kelulusan/skill pekerja. Permit/Levy ini dibayar oleh majikan, selalunya dalam SGD 250 hingga SGD 750 sebulan. Tak payah risau yang ini, bukan anda yang bayar.

Adakah Gaji Akan Ditolak Untuk Bayar?
Tidak. Jika dalam iklan atau agreement tu kata nak bayar SGD 1500 sebulan, maksudnya korang akan dapat bulat-bulat SGD 1500.

Kos Untuk Tinggal Di Singapura Mahal Tak?
Dah duit mahal memanglah kos hidup pun mahal. Caranya korang kena stay Johor Bharu samada sewa rumah atau sewa bilik. Selesai masalah!

Berapa Gaji Bekerja Di Singapura?
Ini adalah soalan 'Sepu Emas'. Ramai yang mahu bekerja di Singapura bertanyakan soalan ini. Rata-rata kerja yang ditawarkan adalah berdasarkan pengalaman dan kelulusan. Ianya bermula daripada SGD1000. Jika ditukar kepada duit RM Malaysia, lebih kurang RM3100.

Pendidikan dan pengalaman bukan masalah besar jika mahu bekerja di Singapura. Setiap permasalahan ada penyelesaiannya. Ada panduan bekerja di Singapura yang perlu anda baca dan fahami.

Jika anda berminat mahu bekerja di Singapura, saya galakkan anda membaca - Panduan Bekerja Di Singapura 

Soalan Lazim Bekerja Di Singapura


Semoga bermanfaat dan bekerja dengan gaji SGD !

Sumber rujukan: NajibHalim

Baca selanjutnya

Ahad, 12 Mac 2017

Cara Pilih Produk Murah Pasti Laku Keuntungan Besar

Cara Pilih Produk Murah Pasti Laku Keuntungan Besar | Baru-baru ini, Malaysia sekali lagi kecoh mengenai kegagalan mendapat Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) bagi tahun 2017 peringkat pertama. Ianya disebabkan penama berkenaan telah berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM). Alang-alang dah ada nama dengan SSM, biar syarikat tu buat bisnes gempak pulak di tahun 2017 ni. Tak dapat BR1M pun pasti rezeki anda mungkin di lubuk yang lain.

Kali ini, saya mahu berkongsi dengan anda cara untuk memilih produk yang pasti laku untuk dijual secara online ataupun dijual di kedai anda. Pemilihan produk pasti laku dan laris ini bagi mengelakkan anda membeli barang borong dari China dan menanggung kerugian jika produk tersebut gagal dijual. Langkah terbaik adalah pilih produk dulu, dan fikirkan bagaimana untuk menjual.


Cara Pilih Produk Murah Pasti Laku Keuntungan Besar


Sebelum itu, mari kita kaji terlebih dahulu beberapa produk yang mendapat sambutan di laman sosial Facebook, Instagram dan Twitter. Ketiga-tiga platform media sosial ini mempunyai kekuatannya yang tersendiri. Lazimnya, produk yang banyak dijual memang ramai agen. Tak kisah la agen dropship atau stokis, setiap hari pasti akan ada up status di Facebook. Antara produk yang laris di jual buat masa ini adalah:
  1. Produk Kesihatan dan Kecantikkan 
  2. Barangan Pelbagai Kegunaan Unik 
  3. Pakaian, Handbag Dan Tudung
  4. Barangan Elektronik Dan Aksesori
Tip dan cara memilih produk pasti laku ini adalah mudah. Pastikan produk yang anda akan jual nanti bersifat 'menyelesaikan' masalah kita atau orang lain. 

Misalnya:

  • Untuk produk kesihatan dan kecantikan, kulit muka berjeragat, kulit kusam, masalah kulit ekzema, kurap, asma, badan gemuk nak langsing.
  • Barangan Pelbagai Kegunaan Unik ini ada pelbagai jenis. Ianya bersifat menyelesaikan masalah harian kita, seperti car organiser, car backseat organiser, hand-free car reverse umbrella, dan banyak lagi.
  • Pakaian, Handbag Dan Tudung  kebanyakkannya lebih kepada kaum wanita. Ramai orang cari  handbag kerana ianya merupakan keperluan harian dan wajib ada sekurang-kurang satu.  Handbag murah dan kualiti premium selalunya menjadi pilihan. Pakaian pula sentiasa ada pelanggannya tersendiri. 
  • Barangan Elektronik Dan Aksesori pun ramai yang mencari harga yang lebih murah daripada pasaran. Nak dapatkan tripod murah, casing iPhone murah, mainan kanak-kanak murah, dan pelbagai produk lain lagi.

Terpulanglah nak pilih produk mana satu, asalkan anda buat penilaian dulu produk yang ramai orang cari. Buat penilaian dengan melihat Fan Page yang ada di Facebook, pergi pasar malam kedai mana yang berkerumun orang nak beli, buka website ecommerce yang berlainan dan tengok harga yang ditawarkan, rating dan bestseller.

Susah nak faham ke? 

Saya terangkan beberapa produk yang murah dan keuntungan tinggi hasil pencarian saya di laman web ini. Produk ini adalah BESTSELLER !

Lihat perbezaan harga China dan harga jualan di Malaysia:

1. Nama Produk : Bruno Cavalli Laptop Backpack ( Black )

Cara Pilih Produk Pasti Laku Keuntungan Tinggi

Daripada gambar diatas, bag Bruno Cavalli Laptop Backpack ini dijual dengan harga RM129.95 di pasaran Malaysia. Manakala, harga jualan di China adalah 69 Yuan (RM45.18)..

Andaikata, anda bercadang nak beli bag ini...

Harga : 69 Yuan ( RM45.18 )
Shipping Costs : 32 Yuan ( RM20.60 )

Modal Anda : RM 65.78

Anda jual semula dengan harga RM120 di Malaysia..

Keuntungan Anda : RM120.00 - RM65.78 = RM 54.22

Jika anda jual 100 buah bag dalam sebulan, RM 54.22 x 100 = RM 5422.00 !


2. Nama Produk Car Coins Side Holder Storage Pocket Cup Holder 

Cara Pilih Produk Pasti Laku Keuntungan Tinggi

Daripada gambar diatas, Car Coins Side Holder Storage Pocket Cup Holder ini dijual dengan harga RM186.00 di pasaran Malaysia. Manakala, harga jualan di China adalah 88.14 Yuan (RM57.77)..

Andaikata, anda bercadang nak beli bag ini...

Harga : 88.14 Yuan ( RM57.77 )
Shipping Costs : 20 Yuan ( RM12.88 )

Modal Anda : RM 70.65

Anda jual semula dengan harga RM186.00 di Malaysia..

Keuntungan Anda : RM186.00 - RM70.65 = RM 115.35 

Jika anda jual 100 buah dalam sebulan, RM 115.35 x 100 = RM 11,535.00 !

Ermm..cukuplah 2 produk dulu. Kalau nak senarai semua kat sini macam tak best pulak kan. Ada puluhan ribu produk yang anda boleh pilih dan jual balik di Malaysia. Saya tahu anda tak sabar nak tau macam mana cara membeli online kan? 


Cara Borong Produk Murah Dari China


Lupakan 'orang tengah'! inilah masanya anda mula berfikir diluar kotak. Bukan alasan lagi untuk bergantung kepada orang tengah ini, kerana ketika ini sudah ada panduan untuk memborong barang murah daripada China secara online sahaja. Tak perlu lagi anda beli tiket, sewa hotel, dan membayar cargo mahal-mahal...

Buat apa susah-susah, sedangkan ada cara mudah untuk memborong online..

Memperkenalkan, Ebook Rahsia Taobao - Panduan Import Barang Dari China Secara Online sebagai rujukan penting untuk anda membeli online nanti. 

Tak faham bahasa Cina? jangan risau, bukan setakat ebook tetapi berserta dengan video sekali..sekiranya anda berminat mengetahui rahsia dan cara pembeliannya, tekan saja button 'Beli Ebook Sekarang!' dibawah. Mulakan misi mencari produk Pasti Laku anda sekarang. 

Cara Pilih Produk Pasti Laku Keuntungan Tinggi


Sebelum barang sampai pun, korang dah boleh cari customer. Apalagi, mari mulakan perniagaan sekarang, tak usah mengharap pada BR1M lagi lepas ni..hehe.

Semoga membantu.

Baca selanjutnya

Belajar Buat Blog Dengan Mudah

Belajar Buat Blog Dengan Mudah | Belajar buat blog memang mudah, tetapi nak buat blog yang bertahan lama dan berjaya bukan mudah! Itulah hakikat yang perlu kita terima, bukan semua blogger di dunia ini berjaya. Ada yang putus ditengah jalan kerana masalah hilang MINAT dan MASA untuk me'maintain'kan penulisan dalam blog mereka.

Belajar Buat Blog Dengan Mudah
Blog Elih Japahar | Sumber Gambar Laptop
Belajar buat blog pada masa kini bukan lagi seperti dulu, jika anda cari di enjin carian Google, banyak blogger-blogger otai yang bertahun-tahun, malah puluhan tahun berkecimpung dalam dunia blogging berkongsikan panduan membuat blog. Bergurukan artikel tersebut mungkin berkesan, tetapi ada panduan yang lebih baik mungkin anda boleh dapatkan untuk belajar buat blog dengan mudah.


Pengalaman Buat Blog Sendiri


Serius, saya buat blog atas usaha sendiri. Google search adalah guru terbaik sepanjang aktiviti TRY & ERROR membina blog pada tahun 2011 lalu. Usaha mengekalkan blog pada masa itu gagal kerana komitmen terhadap kerja dan kekangan masa yang terlalu singkat. Saya terpaksa memadam blog tersebut pada tahun 2012 tanpa meninggalkan sisa-sisa artikel yang ada. Saya memang dah pasrah, biarpun minat blogging masih ada 'kurelakan jua walau terpaksa'.

Namun, pada Jun 2016 saya nekad buat blog semula dengan tujuan hanya satu iaitu Menjana Pendapatan Sampingan Dengan Blog! Saya rasa bersyukur kerana seawal bulan Julai 2016, sebulan selepas buat blog baru [ Elih Japahar ], blog ini berjaya menjana pendapatan sampingan melalui Affiliate klikjer dan Tim Infokerjaya. Selain itu juga, berjaya menjana komisen setiap bulan secara konsisten dan memenangi beberapa kontest SEO.

Menang Hadiah Saguhati Artikel Terbaik - Minyak Herba Asmak - [ Baca ]
Menang Hadiah Tempat Ke-3 Kategori SEO - Bedak Asmak - [ Baca ]
Menang Hadiah Tempat Ke-5 Kategori SEO - Contest iLancee - [ Baca ]

Dan,

Blog ini masih dalam proses melakar sejarahnya tersendiri..


Tip Penulisan Blog 


Orang kata, 'Content Is King' dan 'Backlink Is Queen'. Setuju tak? 

Memang betul, penulisan menggunakan teknik SEO adalah teknik pemasaran atau pengiklanan yang memang terbukti dan akan terus memberi pulangan yang sangat baik. Enjin carian suka blog kita sebab content yang kita tuliskan dengan kualiti yang terbaik, maksudnya penulisan yang 'original' bukan 'copy & paste' dari sumber lain.

Traffic Is Queen?? pada pendapat saya, backlink adalah queen sebab kombinasi antara content dan backlink akan menghasilkan trafik yang baik untuk blog. Dan, blog yang menggunakan pengiklanan Adsense, Innity, Adnow, Mobicow, Nuffnang dan lain-lain lagi memerlukan trafik yang tinggi bagi menghasilkan klik dan conversion yang boleh meningkatkan pendapatan blog.

Belajar buat blog dengan mudah bukan bererti selesai buat blog terus boleh buat duit yaa, tanggapan itu salah. Cara penulisan haruslah diutamakan, berbanding trafik.

Nasihat saya buat blogger baru, yang baru nak buat blog tu..ingat beberapa perkara penting ini sebelum buat blog..
  1. Etika Sebagai Blogger - Anda bertanggungjawab dengan apa yang anda tulis. Penyebaran maklumat mengenai artis, politik, dan isu semasa yang melibatkan peribadi seseorang harus diambil dari sumber yang sahih. Elakkan salin dan tampal (copy & paste) saja tanpa sebarang kesahihan maklumat. 
  2. Keghairahan Mengejar Trafik Tinggi - Relaks, jangan terburu-buru. Ada blogger hebat hanya dikenali ramai selepas 2 hingga 3 tahun kemudian. Blog anda yang baru mustahil untuk dapat trafik tinggi mencanak dalam masa singkat (kecuali blog politik dan gosip). Trafik akan naik bila content penulisan anda berkualiti, percayalah. Keghairahan mengejar trafik ini akan menyebabkan anda melakukan kesilapan 'copy & paste'. Cara yang betul adalah mengolah artikel sendiri tanpa lari daripada topik isu semasa tersebut.
  3. Betulkan Niat - Belajar buat blog adalah mudah, tetapi untuk bertahan lama, agak susah. Jika niat hanya nak cari popularity, korang jadilah artis ye jangan jadi blogger. Ramai dah yang masuk court sebab penulisan yang tak beretika. Kalau niat blogging nak buat duit online, joinlah banyak mana pun program affiliate, duit masuk akaun ja tiap bulan. Tak ada orang nak marah, promote ja link affiliate ikut cara korang.
  4. Try & Error - Buat blog ni kena lah pandai guna laptop, smartphone atau desktop. Banyak koding yang perlu anda buat sendiri, ada juga yang boelh dibuat oleh orang lain (berbayar). Untuk lebih jimat dan pembelajaran, anda perlu belajar sendiri untuk setting blog. Bukan setakat itu, penulisan juga kadang-kadang kena cuba pelbagaikan cara, buat secara berperenggan, letak nombor untuk setiap point, letak gambar untuk lebih menarik. 
Fahami betul-betul apa tujuan anda nak buat blog! adakah anda mahu belajar buat blog kerana..
  1. Suka-suka untuk mengisi masa lapang - peribadi
  2. Hobi dan minat - peribadi
  3. Bisnes - ejen dropship, stokis, jual barang borong, perkhidmatan dll.
  4. Persatuan/kumpulan/organisasi 
  5. Mahu menjana pendapatan sampingan dengan blog - affiliate
Saya percaya, ramai blogger yang mahu blogging kerana suka-suka. Namun, ianya menjadi serius selepas berjaya ditawarkan dan dilamar advertiser dengan bayaran tertentu. Malah, berjaya menjana duit dengan affiliate.


Belajar Buat Blog Dengan Mudah 


Kali ini, saya mahu kongsikan dengan anda satu Ebook panduan untuk Belajar Buat Blog. Anda tak perlu cari di google lagi berkaitan panduan dan cara belajar buat blog kerana Tuan Muhamad Anuar Marsib ada menyediakan penduan ini khas untuk anda yang baru belajar buat blog.

Ebook ini bukan setakat buat blog tetapi turut menerangkan kepada anda tentang beberapa topik hebat, seperti dibawah:
  • Bab 1 : Nak Buat Blog Tentang Apa?
  • Bab 2 : Langkah-Langkah Buat Blog dengan Blogspot
  • Bab 3 : SEO Nadi Kekuatan Blog
  • Bab 4 : Buat Duit Dengan Blog
  • Bab 5 : Rahsia Buat Duit Dengan Affiliate
  • Bab 6 : Rahsia Buat Duit Melebihi 4 Angka Di Internet
  • Bab 7 : Rumusan Dan Penutup
Jika anda mahu belajar buat blog dengan mudah, ebook inilah panduan terbaik untuk anda. Dengan adanya panduan Belajar Buat Blog ini, anda akan sentiasa dilandasan yang betul bermula dari pemilihan niche blog sehingga rahsia buat duit melebihi 4 angka di internet. Semua ini akan diterangkan didalam Ebook Belajar Buat Blog.

Contest SEO Belajar Buat Blog

Contest ini turut disertai oleh:


Terima kasih kerana sudi membaca artikel Belajar Buat Blog Dengan Mudah ini. Semoga boleh memberi manfaat kepada anda nanti.

Baca selanjutnya

Jumaat, 10 Mac 2017

Menang Contest SEO Tempat Kelima - Contest iLancee

Menang Contest SEO Tempat Kelima | Pertandingan SEO anjuran iLancee.com baru sahaja tamat pada 1 Mac 2017. Pihak penganjur telahpun mengumumkan pemenang bagi Kategori SEO dan  Kategori Artikel Komen Terbanyak. Hadiah yang ditawarkan kepada semua pemenang berjumlah RM2,800 keseluruhan, dimana dibahagikan kepada 3 kategori iaitu Kategori SEO, Kategori Artikel Terbaik dan Kategori Artikel Komen Terbanyak. 

Artikel Kerja Dari Rumah Dengan iLancee

Untuk tahun 2017, ini adalah kemenangan kedua contest kategori SEO yang saya sertai. Berbekalkan sedikit ilmu SEO, saya berjaya memenangi tempat ke-5 untuk Contest SEO anjuran iLancee.com. Persaingan agak sengit untuk contest kali ini, ramai otai-otai yang menyertainya dan saya rasa semacam tak percaya boleh menang.

Menang Contest SEO iLancee Tempat Ke-5


Artikel Kerja Dari Rumah Dengan iLancee

Lihat senarai pemenang penuh disini - Keputusan Contest SEO iLancee

Bukan mendabik dada, atau sombong, saya juga bukan pakar SEO tapi masih newbie yang masih mencari rentak dalam dunia blogging..mungkin ini rezeki yang Tuhan bagi kepada saya dan keluarga. Usaha untuk bertahan lama dalam dunia blogging akan diteruskan sehingga ke suatu titik kejayaan yang masih samar-samar kelihatan. Apa yang pastinya, saya akan berusaha mengekalkan rentak penulisan agar bermanfaat untuk pembaca.

Sesiapa yang mahu produk atau perkhidmatan anda dipaparkan di halaman pertama enjin carian macam iLancee ini, saya amat mengesyorkan untuk guna khidmat review untuk tujuan pemasaran dan iklan secara lifetime, tak ada tarikh luput pengiklanan ini. 

So, jika anda berminat menggunakan perkhidmatan review untuk produk dan bisnes anda. Jangan segan silu untuk menghubungi saya melalui email elihjapahar@gmail.com atau http://www.elihjapahar.com/p/hubungi-saya.html dan kita bincang sampai jadi...

Terima kasih tuan Ahmad Faiz & Team kerana menganjurkan pertandingan SEO ini..

Baca selanjutnya

Menang Contest SEO Tempat Ketiga - Artikel Bedak Asmak

Menang Contest SEO Tempat Ketiga - Artikel Bedak Asmak | Sekali lagi, pihak penganjur Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd mengadakan Contest SEO. Kali ini, produk Bedak Asmak pula dijadikan bahan artikel untuk dipertandingkan. Pertandingan SEO siri 2 ini, adalah kesinambungan daripada Pertandingan SEO Artikel Minyak Herba Asmak yang diadakan tahun lepas.

Menang Contest SEO Tempat Ketiga

Blog ini baru setahun jagung, tetapi saya nekad menyertai Contest SEO ini demi mengasah penulisan dan ingin mencuba sesuatu yang baru. Bersaing dengan otai-otai dan pakar SEO memang satu cabaran yang sukar. Tapi, tak salah mencuba...

Syukur, penyertaan kali kedua dalam Contest SEO membuahkan hasil yang baik. Blog ini berjaya memenangi tempat ketiga dan seterusnya menerima hadiah berupa wang tunai RM1,000 + Barangan Tupperware + Hadiah Sampingan. Usaha selama ini mentelaah ilmu SEO semakin nampak hasilnya. 
[ Baca ] - Menang Contest SEO (Hadiah Saguhati) Artikel Terbaik - Artikel Minyak Herba Asmak
Menang Contest SEO Tempat Ketiga

Lihat senarai penuh pemenang Contest SEO - Keputusan Pertandingan Siri 2 MHAM

Saya tahu ramai yang tidak mengenali saya, kebanyakkan blogger yang saya kenal sekarang melalui Facebook pun hanya selepas memenangi Pertandingan SEO Artikel Minyak Herba Asmak dan Artikel Bedak Asmak ini. Semoga dengan perkenalan ini akan mengeratkan lagi silaturahim antara kita.

Buat peniaga diluar sana, inilah teknik pemasaran dan pengiklanan jangka panjang terbaik jika anda mempunyai produk yang mahu dijual. Ini kerana, hampir 75 peratus pengguna akan mencari infomasi dan testimoni pengguna lain sebelum mengambil keputusan membeli produk anda. Artikel review tersebut akan berada di enjin carian selagi blog ini aktif. 

So, jika anda berminat menggunakan perkhidmatan review untuk produk dan bisnes anda. Jangan segan silu untuk menghubungi saya melalui email elihjapahar@gmail.com atau http://www.elihjapahar.com/p/hubungi-saya.html dan kita bincang sampai jadi...

Baca selanjutnya

Review Ebook - Panduan Bisnes Jual Air Balang

Review Ebook - Panduan Bisnes Jual Air Balang | Beberapa bulan lagi akan menjelang bulan Jun, itulah saat bermulanya bulan Ramadhan, bulan puasa bagi umat Islam di seluruh dunia. Disamping menahan lapar dan dahaga, terselit sumber rezeki yang banyak untuk peniaga mencari nafkah dan keuntungan menjual di Bazaar Ramadhan.

Review Ebook - Panduan Bisnes Jual Air Balang
Salah satu gambar iklan air balang di Mudah.my

Tidak dapat dinafikan, menjual makanan dan minuman di Bazaar Ramadhan amat menguntungkan. Namun, berapa ramai yang tahu untuk memulakan bisnes jual air dan makanan ini? Ramai peniaga yang biasanya menjual hasil bisnes keluarga yang diteruskan sejak nenek moyang mereka lagi. Mereka yang berniaga sebegini, tidak perlu panduan memulakan bisnes jual air dan makanan tetapi bagaimana dengan anda yang tiada latar belakang bisnes?cMesti anda tercari-cari panduan, bagaimana memulakan bisnes jual air dan makanan kan?

Tahniah! atas minat anda...

Anda bakal mempelajari selok belok perniagaan jual air balang pada hari ini..tak payah hadir kursus dan bayar mahal-mahal, tak payah merayu dengan orang nak mintak tunjuk ajar...

Kerana zaman sekarang bukan macam dulu lagi, panduan untuk memulakan bisnes boleh diperolehi dengan hanya dihujung jari saja. Panduan Ebook dalam bentuk digital ini, mudah dibawa ke mana saja asalkan ada laptop, desktop, smartphone, atau tablet. Ebook adalah buku digital dalam bentuk format PDF.


Ebook Panduan Bisnes Jual Air Balang


Kali ini, saya mahu berkongsi dengan anda Panduan Lengkap Memulakan Bisnes Jual Air Balang dari ZERO kepada RM7,000 SEBULAN!

Ada orang kata, jual air ni sangat MUDAH! tetapi tanggapan itu kurang tepat, pelanggan anda tahu membezakan resepi air yang anda jual sedap atau tidak. Nak ada orang beli? tak kan nak jual ditempat tidak strategik, Ebook ini akan menerangkan segalanya..

Review Ebook - Panduan Bisnes Jual Air Balang


Mari kita lihat apakah isi kandungan Ebook ini. 

#Bab 1 - Cara Memohon Tapak Niaga
#Bab 2 - Tips Memilih Lokasi Bazaar
#Bab 3 - Peralatan Serta Kelengkapan
#Bab 4 - Persediaan & Pengurusan Masa Berniaga
#Bab 5 - Resepi 15 Jus Best Seller
#Bab 6 - Rahsia Sulit Jus Yang Laris
#Bab 7 - Bagaimana Jana 7K Sebulan Dengan Bisnes Air

Hah, bila baca tajuk setiap bab yang terkandung dalam Ebook Panduan Bisnes Jual Air Balang ni. Rasanya boleh membantu anda start bisnes tak?

Ramai pembeli Ebook ini mengatakan bahawa panduan ini sangat membantu dan meningkatkan jualan mereka menggunakan Teknik Rahsia yang diterangkan. Lihat beberapa testimoni beberapa pembeli ebook sebelum ini...

Review Ebook - Panduan Bisnes Jual Air Balang
Jus Kedondong yang laku dijual

Review Ebook - Panduan Bisnes Jual Air Balang
Lokasi yang kurang saingan berniaga jual air

Review Ebook - Panduan Bisnes Jual Air Balang
Berjaya dapat ruang berniaga

Review Ebook - Panduan Bisnes Jual Air Balang
Jus Kedondong yang sangat laris dijual

Review Ebook - Panduan Bisnes Jual Air Balang
Jus Durian Belanda kegemaran ramai

Saya rasa anda antara yang bertuah kerana singgah di blog ini..jangan klik pangkah merah dulu ! ada BONUS EKSKLUSIF untuk anda jika beli Ebook ini sekarang..

Selain dapat Ebook, anda juga akan diberikan bonus untuk resepi 4 Resepi Bestseller daripada penulis Ebook ini. Apakah bonus eksklusif itu?



EKSKLUSIF 1 - Resepi Terbaik Air Soya
EKSKLUSIF 2 - Resepi Terbaik Jus Durian Belanda
EKSKLUSIF 3 - Resepi Terbaik Coconut Shake
EKSKLUSIF 4 - Resepi Terbaik Jus Kedondong Asam Boi

So, dengan Ebook lengkap dan bonus 4 resepi bestseller ini...berbaloi tak? hihi..

Kami tahu, anda sedang fikirkan modal kan? Jangan risau, Ebook ini dijual dengan harga yang mampu milik walaupun kami tahu rahsia dan panduan ini akan memberikan anda keuntungan 1200%.
[ Baca ] - Jual Air Tepi Jalan Memang Menguntungkan
Sebelum itu, anda bolehlah membaca sedikit maklumat mengenai Ebook ini disini. - Ebook Panduan Bisnes Air Balang


War-warkan kepada keluarga dan rakan-rakan anda, biar kita semua jadi peniaga bazaar yang berjaya nanti.

Terima kasih kerana sudi membaca Review Ebook - Panduan Bisnes Jual Air Balang ini. Semoga bermanfaat.

Baca selanjutnya