Post Top Ad

Post Top Ad

Charcoal Bun Burger Food Truck Paling Sedap Di Kuching

Charcoal Bun Burger Food Truck Paling Sedap Di Kuching | Penggemar burger pastinya tahu apa itu Charcoal Bun Burger ni. Burger ini juga dipanggil sebagai Burger Hitam dalam versi bahasa Malaysia, sebab roti yang digunakan untuk burger ini berwarna hitam. Nampak lain daripada burger yang lain, tapi unik dan kreatif.
[ Jom Baca ] - Kerja Dari Rumah Dengan iLancee
Jika anda berkunjung ke Kuching, Sarawak rasanya tak banyak lokasi menyediakan Charcoal Bun Burger ni. Namun, terdapat beberapa tempat yang menjualnya. Kali ini, saya berkesempatan membeli Burger Hitam (bukan awang hitam ye haha) atau Charcoal Bun Burger di salah satu Food Truck di  hadapan Matang Mall, Matang Jaya Kuching.

Charcoal Bun Burger Food Truck Paling Sedap

Yahhh, inilah dia Burger/Food Truck bagi Kuching Food Kartel. Sebelum ini, mereka bergerak sendirian dan boleh ditemui di Kuching Waterfront. Namun, sekarang ini terdapat 9 buah Food Truck yang bergerak bersama dan mereka akan berkumpul di satu-satu tempat yang terdapat ramai orang.

Charcoal Bun Burger Food Truck Paling Sedap

Charcoal Bun Burger ni ada banyak nama bagi setiap jenis burger yang dijual. Keunikkan nama burger ini memang akan menarik minat pelanggan untuk mencubanya. Antara resipi burger yang dijual adalah:
  1. Burgerlap
  2. Cheese Scene
  3. Dark Raider
  4. Hot Shot
  5. Hot Attack
  6. Smooth Cream
Salah satunya adalah Dark Raider, saya beli Dark Raider sebab tak nak anak lelaki saya makan yang pedas-pedas. Biasalah kalau dah anak ni, dia akan makan apa yang kita sedang makan. Ditambah dengan daging lembu (beef) dan percuma Cheese. Burger ini dimasukkan dalam bekas ecoPlastic yang boleh dipanaskan di dalam microwave. 

Charcoal Bun Burger Food Truck Paling Sedap

Burger Hitam ini dipanggil Dark Raider Burger. Perghh,memang nampak menyelerakan bukan? dengan lelehan sos tu...tak tau nak kata apa dah..

Charcoal Bun Burger Food Truck Paling Sedap

Bekas ecoPlastic dah buka, maksudnya nak makanlah ni..jangan tengok muka tenang tu tak terliur..hehe..


Untuk pengetahuan anda, Kuching Food Kartel ini banyak dipanggil untuk Private Event & Party. Kuching Food Kartel juga menawarkan perkhidmatan Burger Delivery dikawasan Kuching. 

Charcoal Bun Burger Food Truck Paling Sedap

Untuk mengetahui lokasi terkini dan menempah burger delivery, anda boleh menghubungi mereka melalui beberapa cara dibawah:

Hotline: 012-8965815 

Jom serbu Food Truck Kuching Food Kartel !

10 ulasan:

  1. belum pernah cuba lagi chacoal burger ni.. rasanya sama dengan burger biasa kan?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama je cuma colour roti je beza dia..sos dan cheese membezakan dgn yg biasa.

      Padam
  2. Belum pernah lagi saya cuba makan burger bun arang ni.. Harap2 satu hari nanti dapat la saya cuba.. tapi kena pergi kuching la kan? :D

    Ada beza tak rasa bun arang dengan bun biasa?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Uishh..kat Malaya lagi banyak jual burger colourful ni, ada warna kuning,pink, biru, hijau dan hitam..haha.

      Rasanya boleh berbeza dgn penggunaan bahan sos dan cheese, lain kedai burger pasti ada kelainan resepinya. Betul tak?

      Padam
  3. Kalau dkt dah pi cari dah ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cuba sekali rasa nak lagi..carik lah ada je yg bisnes burger hitam ni

      Padam
  4. eh eh lapar pulak tengok burger tu..em em

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha..buat sendiri tak sesedap beli, tu yang beli tu :>)

      Padam