Kerja Di Singapura Untuk Cari Rezeki Yang Halal

Kerja Di Singapura Untuk Cari Rezeki Yang Halal | Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) baru saja diumumkan. Hala tuju seterusnya adalah melanjutkan pelajaran di IPTA/IPTS. Namun, sementara menunggu panggilan IPTA/IPTS, ada yang sudah memohon jawatan kosong di laman web Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) dalam jawatan peringkat SPM/SVM/SKM.

Kita faham, ada sesetengah keluarga mungkin tidak mampu menampung perbelanjaan anak-anak mereka. Langkah terbaik adalah memohon pekerjaan dalam SPA selepas SPM dan bekerja terlebih dahulu. 

Soal melanjutkan pelajaran boleh diteruskan selepas sudah bekerja, tak ada istilah terlambat untuk ILMU !

Sementara tunggu kerja kerajaan yang tak kunjung tiba lagi (inshaAllah akan tiba masanya), apa kata anda cari kerja sementara yang tak perlu guna Degree/Diploma pun, tapi gaji RM4,500!

Sijil SPM pun sudah memadai...

Kerja Di Singapura Untuk Cari Rezeki Yang Halal


Kerja di Singapura..

Cuba tengok antara tawaran kerja ini yang gajinya antara SGD1,400 - SGD1,800. Jika RM anda darab 3.16, berapa banyak RM tu?

SGD1400 = RM4429 
SGD1800 = RM5694

Ada yang marah kita cadang kerja di Singapura. Sebenarnya bukan kita cadang terus kerja di sana. Apa yang kita cadang adalah..
  • kerja sementara tunggu kerja tetap di Malaysia
  • daripada duduk di rumah belum kerja

Untuk yang serius nak cari rezeki yang halal dengan kerja yang sah di Singapura, terus klik dibawah ini:


Semoga membantu.

{ 9 comments.. read them below or add one }

lokman amirul lokman amirul 24 Mac 2017 4:36 PTG
cuba nanti cari rezeki halal di singapore.
Irda Garmin Irda Garmin 25 Mac 2017 8:21 PG
nice entry,and sangat berinformatif,insyALLAH tunggu greenlight untuk beli ebook ni..
dedauncomel.com dedauncomel.com 25 Mac 2017 2:20 PTG
Lumayan juga kerja di singpura sebab dibayar dollar kan..

Kalau tukar duit Malaysia.. perh masyukk.

Kena cuba ni
Hero Borneo Hero Borneo 25 Mac 2017 8:55 PTG
kira beruntung kalau dapat bekerja di Singapura ketika keadaan wang ringgit yang lemah sekarang ini..
Khairul Zamri Khairul Zamri 25 Mac 2017 10:14 PTG
Bagus untuk mereka yang betul-betul nak cari kerja
Mohd Aswad Mohd Aswad 26 Mac 2017 2:24 PTG
Alhamdulillah.. ada panduan untuk berkerjaya disana.. blh la bg nasihat pada kawan-kawan yang bercita-cita nak kerja disana..
APDM APDM 30 Mac 2017 7:23 PG
Asalkan kerjanya baik insyaAllah semoga dipermudahkan.
zik zik 2 April 2017 8:53 PG
nak masuk tuh yang cabaran dia kalau nak ulang alik kerja singapura tuh ada mencabar jugakla.. tapi ramai jer yang beratur dari sempadan beribu-ribu orang.. hari2..