Post Top Ad

Post Top Ad

Kerja Di Singapura Untuk Cari Rezeki Yang Halal

Kerja Di Singapura Untuk Cari Rezeki Yang Halal | Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) baru saja diumumkan. Hala tuju seterusnya adalah melanjutkan pelajaran di IPTA/IPTS. Namun, sementara menunggu panggilan IPTA/IPTS, ada yang sudah memohon jawatan kosong di laman web Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) dalam jawatan peringkat SPM/SVM/SKM.

Kita faham, ada sesetengah keluarga mungkin tidak mampu menampung perbelanjaan anak-anak mereka. Langkah terbaik adalah memohon pekerjaan dalam SPA selepas SPM dan bekerja terlebih dahulu. 

Soal melanjutkan pelajaran boleh diteruskan selepas sudah bekerja, tak ada istilah terlambat untuk ILMU !

Sementara tunggu kerja kerajaan yang tak kunjung tiba lagi (inshaAllah akan tiba masanya), apa kata anda cari kerja sementara yang tak perlu guna Degree/Diploma pun, tapi gaji RM4,500!

Sijil SPM pun sudah memadai...

Kerja Di Singapura Untuk Cari Rezeki Yang Halal


Kerja di Singapura..

Cuba tengok antara tawaran kerja ini yang gajinya antara SGD1,400 - SGD1,800. Jika RM anda darab 3.16, berapa banyak RM tu?

SGD1400 = RM4429 
SGD1800 = RM5694

Ada yang marah kita cadang kerja di Singapura. Sebenarnya bukan kita cadang terus kerja di sana. Apa yang kita cadang adalah..
  • kerja sementara tunggu kerja tetap di Malaysia
  • daripada duduk di rumah belum kerja

Untuk yang serius nak cari rezeki yang halal dengan kerja yang sah di Singapura, terus klik dibawah ini:


Semoga membantu.

9 ulasan:

  1. cuba nanti cari rezeki halal di singapore.

    BalasPadam
  2. nice entry,and sangat berinformatif,insyALLAH tunggu greenlight untuk beli ebook ni..

    BalasPadam
  3. Lumayan juga kerja di singpura sebab dibayar dollar kan..

    Kalau tukar duit Malaysia.. perh masyukk.

    Kena cuba ni

    BalasPadam
  4. kira beruntung kalau dapat bekerja di Singapura ketika keadaan wang ringgit yang lemah sekarang ini..

    BalasPadam
  5. Bagus untuk mereka yang betul-betul nak cari kerja

    BalasPadam
  6. Alhamdulillah.. ada panduan untuk berkerjaya disana.. blh la bg nasihat pada kawan-kawan yang bercita-cita nak kerja disana..

    BalasPadam
  7. Asalkan kerjanya baik insyaAllah semoga dipermudahkan.

    BalasPadam
  8. nak masuk tuh yang cabaran dia kalau nak ulang alik kerja singapura tuh ada mencabar jugakla.. tapi ramai jer yang beratur dari sempadan beribu-ribu orang.. hari2..

    BalasPadam