Terima Komisen Klikjer Affiliate Febuari 2017

Terima Komisen Affiliate Klikjer Febuari 2017 | Bulan Febuari 2017 merupakan bulan ke lapan saya menyertai affiliate klikjer.com. Berbekalkan sedikit ilmu SEO hasil belajar daripada artikel Mat Salleh dan hasil carian google di Malaysia dan Indonesia, saya berjaya menjana pendapatan melalui affiliate dengan hanya melalui platform blog.

Terima Komisen Klikjer Febuari 2017
Email Notification Jualan Daripada Klikjer

Serius, bulan Febuari ini memang bulan bertuah bagi saya. Target saya pada bulan Febuari adalah menjana pendapatan melalui blog dengan 4 angka. Sesungguhnya rezeki itu Allah yang tentukan! hasrat mencapai 4 angka termakbul dengan beberapa pencapaian baik melalui penulisan dalam blog ini.

Antaranya adalah:
  1. Collaboration - RMXXX
  2. Menang Contest SEO (Tempat Ketiga) - RMXXXX
  3. Affiliate - RMXXX
Bagi sesetengah blogger, mereka tak suka berkongsi tentang income blog mereka namun bagi saya ia adalah perlu untuk menilai tahap pencapaian kita dalam penulisan. Kita semua memberi manfaat kepada orang lain, sebagai hasilnya kita memperoleh komisen duit hasil perkongsian tersebut. 

Terima Komisen Klikjer Febuari 2017
Duit Komisen Telah Dikreditkan Ke Akaun Affiliater

Komisen Affiliate Klikjer sudah pun dimasukkan ke dalam akaun. Komisen ini dimasukkan 2 hari awal daripada tempoh yang diberikan oleh Admin Klikjer, Tuan Mohd Suhaimy a.k.a Shuth. Untuk jualan bulan Febuari, saya hanya berjaya menjual 3 Ebook dan ini bermakna ini adalah jualan yang ke 15, 16 dan 17. Dengan rombakan kadar peratusan komisen yang terkini, saya masih di level 1 iaitu 50%. Target saya lepas ni nak gapai level dewa affiliate klikjer dengan komisen 70%. Perlu merangkak jauh lagi ni..

Ramai yang bertanya tip yang saya gunakan ketika memenangi Contest Seo - Bedak Asmak tu. Saya masih belum berkesempatan untuk menulis entry tersebut, jika diberi kelapangan saya akan menulis sedikit perkongsian untuk korang. 

Buat masa ini, ada 2 Contest SEO yang masih berjalan iaitu Kerja Dari Rumah Dengan iLancee (anjuran Ahmadfaiz.com) dan Belajar Buat Blog (anjuran coretananuar.com). Sesiapa yang nak cuba nasib, bolehlah menyertai contest SEO ni. Tip paling penting, jangan rendah diri bila bersaing dengan blogger lama atau otai, gunakan sepenuhnya teknik seo yang terbaik, biar google tentukan artikel blog mana yang menambat hati dan 'seksi' di enjin carian mereka..hehe.

{ 18 comments.. read them below or add one }

Jie Susanos Jie Susanos 4 Mac 2017 11:59 PG
huhu..jie pun xtarget bln lepas dpt 4 angka tapi belum ada rezeki lagi..huhu..ape2 pun tahniah elih..smoga trus maju lagi..
Elih Japahar Elih Japahar 4 Mac 2017 1:03 PTG
Terima kasih Jie, nanti lain kali rezeki awak pulak..
Aju Mohit Aju Mohit 4 Mac 2017 2:51 PTG
tahniah ya!! banyak income tu dari affiliate dan menang contest!!
lokman amirul lokman amirul 4 Mac 2017 4:46 PTG
tahniah elih tercapai target 4k...awesome....
Elih Japahar Elih Japahar 4 Mac 2017 5:21 PTG
Terima kasih Aju Mohit..ehh, Junaidah Mohit tu awak jugak ke?
Elih Japahar Elih Japahar 4 Mac 2017 5:23 PTG
Bukan 4k lah..4 angka :>) yang 4k tu nanti-nantilah, kena rajin baru dpt hehe
Calrase Patrick Calrase Patrick 4 Mac 2017 5:34 PTG
Tahniah tuan. Tuan memang pakar seo
Hanafi Abdullah Hanafi Abdullah 4 Mac 2017 6:16 PTG
terbaik la bro..saya memang belum merasa lagi komisyen klikjer untuk tahun 2017..mungkin usaha promosi kurang dan penguasaan SEO masih tumpul....
Cik Itah Cik Itah 4 Mac 2017 10:27 PTG
murah rezeki elih.. tahniah menang contest
Busyra Bt Takiyudin Busyra Bt Takiyudin 5 Mac 2017 1:44 PG
wahhh tahniahhh.. bnyknya dpt komesin tu.. bestnya. alhamdulillah rezeki :)
azzahairi sulaiman azzahairi sulaiman 5 Mac 2017 8:51 PG
Tahniah elih, makin hebat.Lepas ni blh capai lg byk. Murah rezeki elih. :-)
Elih Japahar Elih Japahar 5 Mac 2017 10:31 PG
Belum sampai tahap tu Dik. Masih belajar jugak, tp jalan tu dah terbentang luas..nak ikut atau tak ja
Elih Japahar Elih Japahar 5 Mac 2017 10:34 PG
Kita boleh belajar sama2 bro..nak cari panduan agak malas sikit sbb di Malaysia ni semuanya kena beli, lebih baik belajar sendiri..lagi melekat dikepala hotak kita
Elih Japahar Elih Japahar 5 Mac 2017 10:35 PG
Terima kasih Cik Itah :-)
Elih Japahar Elih Japahar 5 Mac 2017 10:36 PG
Terima kasih Busyra..kita cari makan je =p~
Elih Japahar Elih Japahar 5 Mac 2017 10:38 PG
Syukur, diberikan rezeki dan semangat utk blogging..Terima kasih tuan Azzahairi (b)
sabree hussin sabree hussin 6 Mac 2017 6:58 PTG
Tahniah! Syoknya bila tengok ada banyak komisen masuk berderet-deret macam tu
Elih Japahar Elih Japahar 8 Mac 2017 8:31 PG
Terima kasih tuan. Memang seronok..