Cara Beli Dekoder MYTV Advance Seluruh Malaysia

Cara Beli Dekoder MYTV Advance Dengan Wakil Jualan Berdaftar. Ramai yang tak puas hati bila nama mereka tidak tersenarai dalam penerima Dekoder MYTV percuma. Untuk makluman, pemilihan penerima dekoder mytv percuma tersebut adalah berdasarkan pemilihan dikalangan 2 juta penerima BR1M yang terbawah dan kawasan mereka berada dalam liputan DTT.

Walaubagaimanapun, anda yang mahu mendapatkan Dekoder MYTV ini boleh mendapatkannya dengan cara membeli sendiri. Dekoder MYTV Advance ini dijual oleh wakil penjual sah yang terpilih diseluruh Malaysia.


MYTV Advance Kini Di Pasaran

Dekoder MYTV percuma adalah dekoder mytv basic, manakala jika anda mahu mendapatkan siaran percuma MYTV Advance anda perlu membeli dekoder ini di kedai-kedai elektrik yang berhampiran dengan anda. Dekoder MYTV Advance ini sudah mula dijual dengan harga pasaran yang dicadangkan adalah RM299 + 6% GST.

Cara Beli Dekoder MYTV Advance Seluruh Malaysia

Berikut merupakan senarai Wakil Penjual MYTV Advance yang sah. Senarai di bawah adalah tertakluk kepada status liputan siaran DTT terkini. Untuk maklumat lanjut, mohon rujuk Wakil Penjual MYTV Advance berhampiran anda.

SARAWAK
Tat Lin Trading Sdn.Bhd 
150-A,7th Mile Bazaar, Jalan Penrissen, 93250 Kuching, Sarawak 
Tel: 082-612339

Orient Electronic Enterprise 
No 21, Jalan Tun Ahmad Zaidi Adruce, 93400 Kuching, Sarawak 
Tel: 082-420110

Siong How Electrical & Electronic S/B 
Lot 1334, Jalan Perdana, Pending Industrial Estate, 93450 Kuching, Sarawak 
Tel: 082-333941


SABAH
K.S. Electrical 
Lot 7, Block D, Ground Floor, Inanam New Township, 88450 Kota Kinabalu, Sabah 
Tel: 088-428223 / 088-428223

Bribiz Sdn Bhd 
Lot D4 Sedco Industrial Estate, Lorong Mangga 1, Jalan Kolombong, Mile 5 1/2 Tuaran Road, 88450 Kota Kinabalu, Sabah 
Tel: 088-384616

Chan Furniture (Malaysia) Sdn Bhd 
No.26, Karamusing Warehouse, 88000 Karamunsing, Sabah 
Tel: 088 317866

Syarikat Letrik Ming Hin 
Lot 33a, Block E, Lot 19-21, Block C, Donggongon Square, Penampang, 89500 Kota Kinabalu, Sabah 
Tel: 088-731218

Letrik On On Sdn Bhd 
Lot 234-240, Block 27, Tingkat Bawah Fasa 3, Prima Square, Mile 4, 90703 Sandakan, Sabah 
Tel: 089-276628

Elektrik Chung Hwa 
Bandar Indah Mile 4, North Road, Block 28, Lot 5,6,7, Ground Floor, 90727 Sandakan, Sabah 
Tel: 089-237811

Super Galaxy (M) Sdn Bhd 
Tb 6,7 & 8, Jalan Dunlop, 91000 Tawau, Sabah 
Tel: 089-775530


JOHOR BHARU
Ever Jumbo (M) Sdn Bhd 
1, Jln Idaman 3, Tmn Larkin Idaman, 80350 Johor Bharu, Johor 
Tel: 016-7336136 

Darson Electronics Sdn Bhd 
Lot 1535, Jln Dewani 1, Kaw Perindustrian Temenggong, Off Jln Tampoi, 81100 Johor Bharu, Johor 
Tel: 07-3343166 

Elektronik Keck Seng Sdn Bhd 
2-10, Jln Sagu 29, Tmn Daya, 81100 Johor Bharu, Johor 
Tel: 07-3587208 

Seng Electric Sales & Service S/B 
3 & 5, Jln Setia 3/8, Tmn Setia Indah, 81100 Johor Bharu, Johor 
Tel: 73512232 

Elektronik Keck Seng Sdn Bhd 
39 Jln Persisiran Perling 1, Tmn Perling, 81200 Johor Bharu, Johor 
Tel: 07-2349528 

Allied Alpine (M) Sdn Bhd 
27a Jln Pedakar 17, Tmn Ungku Aminah, 81300 Johor Bharu, Johor 
Tel: 07-5541488 

Elektronik Keck Seng Sdn Bhd 
45-53, Jln Bestari 12/2, Tmn Bukit Indah, 81300 Johor Bharu, Johor 
Tel: 07-5578198 


NEGERI SEMBILAN
Weng Hub Enterprise Sdn Bhd 
Pt7350 & Pt7351, Jalan Bbn 1/2c Putra Point, 71800 Putra Nilai, Negeri Sembilan 
Tel: 06-8500928


MELAKA
Eson Electrical & Trading 
G8, Jalan Murni 2,Blok Orkid 1, Taman Malim Jaya, 75250 Melaka 
Tel: 06-3361288


Untuk melihat senarai penuh Wakil Penjual yang Sah MYTV Advance di negeri anda, - Lihat Sini

Sekiranya memerlukan bantuan, artikel ini mungkin boleh membantu anda..

Baca - Semakan Nama Penerima Dekoder Percuma MYTV 2017

Baca - Panduan Pemasangan Dekoder Percuma MYTV Broadcasting

Baca - Senarai Syarikat Pemasang Berdaftar MYTV Dekoder

Baca - Cara Membeli Dekoder MYTV Advance Di Seluruh Malaysia



Semoga membantu dan menikmati siaran tanpa gangguan cuaca dan interaktif.

You might also like

8 Comments

ada bayaran bulanan ke decoder ni?

Tak ada. Siaran percuma DTT ini percuma. Bayar pemasangan dan antena saja (Percuma dekoder MYTV)

Tak layak nak apply hari tu. Kena tunggu contract dgn astro hbs dulu. Kalau tak kena byr denda pula.

Untung yg dpt, moga brmanfaat.

Nice sharing...nnti mmng kita perlu beli dekoder digital gak...y

Nice sharing...nnti mmng kita perlu beli dekoder digital gak...y

Asalam..saya dah join Bloggers Sabah ya

takde dapat.. ermm hahaha tapi tv pun jrg tengoknya


EmoticonEmoticon