Selasa, 2 Mei 2017

Daftar Uber Driver Malaysia 2017

Daftar Uber Driver Malaysia 2017 | Uber Driver semakin berkembang dari bandar ke bandar seluruh Malaysia. Ramai yang sudah mendaftar, tapi ramai juga yang suka menggunakan perkhidmatan Uber sahaja. Perkhidmatan Uber lebih mudah dan murah berbanding perkhidmatan teksi yang mengenakan caj agak tinggi.
Daftar Uber Driver Malaysia 2017

Seperti tahun lepas, Uber sekali lagi melebarkan sayap jajahanya dengan melancarkan operasi mereka dibandar-bandar baru. Untuk makluman anda, Uber sudah berada di bandar-bandar ini:-
  1. Shah Alam, Selangor
  2. Ipoh, Perak
  3. Kota Kinabalu, Sabah
  4. Melaka
  5. Kuala Lumpur
  6. Pualu Pinang
  7. Johor Bharu, Johor
  8. Seremban, Negeri Sembilan
  9. Kuching, Sarawak
  10. Langkawi
  11. Alor Setar, Kedah
  12. Miri, Sarawak

Bagaimana Cara Daftar Uber Malaysia 2017

Untuk pendaftaran Uber 2017, mungkin ada perubahan sedikit dari segi pendaftaran kerana setiap pemandu Uber yang mendaftar perlu mengemukakan atau memiliki kad E-Hailing yang dikeluarkan oleh pihak SPAD. Pemilikan kad ini seterusnya menjadikan Uber Driver Malaysia sebagai platform perniagaan dengan operasi yang sah di Malaysia walaupun sudah mendaftarkan puluhan ribu pemandu seluruh negara.

Hampir suku tahun 2017, belum ada apa-apa makluman tentang perkembangan Uber dikawasan lain tetapi mungkin kawasan operasi Uber akan dikembangkan lagi dibandar-bandar yang mempunyai permintaan tinggi untuk perkhidmatan ini. Tunggu saja mengumumkan pihak Uber.


Syarat-Syarat Untuk Daftar Pemandu Uber 2017

Buat masa ini, syarat-syarat pendaftaran kereta dan pemandu Uber masih lagi sama iaitu:-
  1. Kereta keluaran tahun 2008 dan keatas
  2. Mempunyai 4 pintu
  3. Pemandu haruslah berumur 21 tahun keatas
  4. Mempunyai lesen penuh CDL ( P tidak dibenarkan)
  5. Nama pemandu didaftarkan sebagai pemegang Polisi Insuran/Cover Note samada pemandu atau pemandu kedua (Second Driver).

Kelebihan Dan Keuntungan Uber Driver

Sesiapa saja boleh mendaftar sebagai Uber Driver Malaysia. Asalkan memenuhi syarat-syarat yang telah ditetapkan seperti diatas. Berdasarkan testimoni pemandu Uber secara verbal, boleh dikatakan Uber banyak kelebihannya..antaranya adalah:-
Daftar Uber Driver Malaysia 2017

  1. Boleh dibuat secara part time atau full time
  2. Masa bekerja ikut keselesaan anda, tak perlu ikut cakap boss
  3. Boleh dibuat pada hujung minggu sahaja
  4. Keuntungan RM500 hingga RM1000 seminggu, kalau sebulan? RM4000 keatas lah kan..
  5. Terdapat panduan jana income sehingga RM60,000 sebulan melalui Rahsia Uber
  6. Dapat menambah sumber pendapatan keluarga

Dah puluhan ribu pemandu yang berjaya menjana pendapatan 4 hingga 5 angka sebulan dengan Uber. Anda bila lagi?

Daftar Uber percuma disini - Uber Driver

4 comments

Join jer..nilah peluang buat duit sampingan 4 angka sebulan

ok jugak uber ni. yang lelaki la lebih sesuai kan.

Yang tercari cari kerja buat je uber ni kalau ada lesen. Tak ada lesen lagi pergi ambik lesen dulu. Janji ada duit untuk survive


EmoticonEmoticon