8 Langkah Lonjakkan Jualan Di Facebook Fanpage

8 Langkah Lonjakkan Jualan Di Facebook Fanpage. Entri ini khas buat anda yang berniaga di Facebook! jika anda peniaga tapi belum ada Fanpage, buatlah sekarang kerana sebentar lagi anda akan mengetahui 8 langkah penting untuk melonjakkan jualan anda di Facebook Fanpage.

Facebook merupakan laman sosial yang sangat popular didunia. Pada tahun 2017 ini, pengguna Facebook sudah mencapai angka 2 bilion di seluruh dunia. Manakala, pengguna Facebook di Malaysia dianggarkan mencecah 20 juta orang daripada 31 juta populasi negara ini. Kebanyakkan pengguna Facebook adalah dalam lingkungan umur dari 25 tahun hingga 34 tahun. Golongan ini rata-ratanya sudah mempunyai kerja dan mempunyai kuasa membeli yang tinggi.

8 Langkah Lonjakkan Jualan Di Facebook Fanpage

Baiklah, sebelum anda mengetahui 8 langkah penting dalam meningkatkan jualan produk di Facebook Fanpage anda. Tengok gambar bukti keuntungan harian yang berjaya dikutip oleh saudara penulis Ebook ini.

8 Langkah Lonjakkan Jualan Di Facebook Fanpage

Ini hanya satu bukti jualan dalam sehari, ada banyak lagi yang saya tak paparkan disini. Untuk melihat bukti jualan lain, boleh lihat disini.

Jika tahu cara yang betul untuk memasarkan produk anda di Facebook Fanpage, nescaya jualan anda melonjak dengan deras nanti. Oleh itu, berikut adalah 8 langkah penting untuk tujuan perniagaan anda di Facebook Fanpage nanti.

Langkah 1: Nak Jual Produk Apa?
Dilema seorang bakal peniaga online adalah, nak jual produk apa? banyak produk yang boleh dijual tetapi kita nak cari produk yang benar-benar menarik minat pelanggan kita. Kalau boleh produk yang boleh menyelesaikan masalah semua orang. Adakah produk ini sesuai untuk dijual online? Tetapi sekiranya anda sudah ada produk yang nak dijual, abaikan langkah 1 ini!

Langkah 2: Siapa Pelanggan? Nak Jual Dengan Siapa?
Apabila dah memilih produk untuk dijual, anda perlu menyelidik siapa pelanggan anda? nak jual produk tu dengan siapa? jika target anda salah, maka produk anda mungkin sukar untuk dijual nanti.

Langkah 3: Bagaimana Cara Membina Fanpage?
Membina Facebook Fanpage mungkin mudah bagi kita yang celik IT. Tetapi bagaimana pula dengan yang tak berapa pandai? semestinya memerlukan bantuan atau panduan bagaimana nak bina Facebook Fanpage kan, mudah tapi mungkin mengelirukan.

Langkah 4: Jana Likes!
Jangan beli 'like sampah'! dapatkanlah likes yang berkualiti dengan teknik yang betul. Kebanyakkan pengguna Facebook akan melihat jumlah likes sesuatu Fanpage, lebih banyak likes bermaksud lebih berminat seseorang itu nak tau apa produk yang anda jual.

Langkah 5: Post & Engagement!
Mencipta engagement yang baik dengan follower adalah cara yang baik untuk perniagaan. Hasilkan post-post yang menarik agar follower anda lebih mengenali siapa anda. Apabila tahap kepercayaan mereka baik maka keyakinan membeli mereka juga tinggi.

Langkah 6: Teknik Rahsia Naikkan Likes!
Bagaimana untuk menaikkan like anda antara 10X hingga 100X ganda dari jumlah like fanpage yang anda sedia ada? Ianya sangat penting untuk membolehkan anda mendapatkan jualan yang lebih banyak. Lebih banyak like yang anda miliki, bermakna lebih banyak bilangan prospek anda. Semakin banyak prospek anda, maka, semakin banyaklah kadar jualan yang boleh anda hasilkan!

Langkah 7: Teknik Membuat Post Iklan
Ada 3 format post iklan yang boleh anda gunakan!  Iaitu... APSDA, ADSA atau ATSA! Apakah itu? Setelah anda membuat post iklan, anda perlu lakukan split testing. Apakah yang perlu di "split" dan di "testing"kan? Berapa lama perlu buat split testing?

Langkah 8: Contact, Close & Ship!
Langkah terakhir adalah langkah membuat jualan! Untuk langkah terakhir ini ada 6 fasa yang perlu anda lakukan untuk memastikan anda berjaya membuat jualan.

Itulah 8 langkah yang perlu anda lakukan di dalam melonjakkan jualan dengan menggunakan facebook fanpage. Kesemua 8 langkah tersebut telah dituliskan secara terperinci dan jadikan ia sebuah ebook yang lengkap! Kesemua langkah penting ini boleh dibaca didalam Ebook dibawah.

Klik Sini
Klik 'Dapatkan Sekarang' 

Semoga membantu.

{ 10 comments.. read them below or add one }

mrhanafi mrhanafi 14 Jun 2017 5:53 PTG
Peniaga online wajib beli untuk meningkatkan sales masing masing
zik zik 16 Jun 2017 5:03 PTG
data pelanggan facebook sekarang sangat bernilai..
mamapp mamapp 17 Jun 2017 1:04 PG
Buat peniaga online mmg bagus tips ni
Elih Japahar Elih Japahar 22 Jun 2017 2:43 PTG
Dimana ada kemahuan disitu ada jalan tuan.