Peminat Drama Dan Movie Asia? Tonton Dan Muat Turun Hanya Di Dimsum

Wanita dan filem korea memang tak dapat dipisahkan! kebanyakkan gadis Malaysia yang berumur 13 tahun hingga 40 tahun majoritinya penggemar filem korea. Tak kisahlah Drama ataupun Movie, semuanya mereka akan 'sapu habis' tengok filem korea ni. Jika pelakon yang mereka minati, makan pun dah tak ingat dah...haha..


Laman Web Tonton Drama & Movie Asia

Terdapat banyak laman web yang boleh digunakan untuk menonton Drama & Movie di Asia ini tetapi selalunya website tersebut ada banyak iklan yang menganggu. Bukan itu saja, kualiti skrin yang diupload selalunya mengecewakan. Jika nak yang HD (High Definition), anda kena tunggu sehingga berbulan-bulan hinggalah resolusi dalam HD.

Dimsum - Tau tak apa tu Dimsum? Dim Sum adalah sejenis makanan masyarakat Cina yang dihidang bersama Chinese Tea. Dim Sum lazimnya dihidang dalam bekas pengukus kecil atau pinggan kecil. Hidangan ini adalah pelbagai jenis daripada daging, sayur atau makanan laut.

Tetapi...

Bukan Dimsum ini yang saya nak ceritakan..


Memperkenalkan kepada anda semua yang menggemari filem-filem Asia! Dimsum merupakan satu lagi laman web yang membolehkan anda menonton Drama & Movie di seluruh Asian. Selain itu, anda juga boleh Muat-Turun filem tersebut dalam bentuk HD. 


Kelebihan Dimsum

Belum termasuk anda! tetapi di Malaysia ini sudah terdapat 100,000 lebih telah melanggan di Dimsum. Ini kerana terdapat 6 kelebihan yang paling best, korang mesti tengok drama & movie Asia di Dimsum ini.

  1. 5 Pengguna Dalam Satu Masa - Jika anda ada ahli keluarga atau rakan lain yang nak tengok drama yang berlainan, maksimum user adalah 5 orang dalam satu-satu masa. Kalau anda pelajar, kongsilah bayar RM15 sebulan langganan tu, so anda perlu bayar RM5 untuk seorang. Tengoklah drama dan filem Asia sesuka hati anda.
  2. Tonton Secara Offline - Muat-Turun drama & filem yang anda nak tu. Tak ada internet pun tak ada masalah, anda boleh menonton walaupun Offline.
  3. HD (High-Definitons) Quality - Ya, semua Drama dan Show dalam Dimsum adalah dalam bentuk HD. Never compromise on quality.
  4. Subtitles - Banyak laman web yang Free tak memaparkan Subtitles. Kalau faham bahasa Korea, Thai atau Cina tak apa lah! jika tak faham, Dimsum adalah pilihan terbaik dengan paparan senikata dalam bahasa English, Chinese, dan Bahasa Malaysia.
  5. Parental Control - Semua drama dan movie yang dipaparkan di laman web ini telah ditapis untuk keselamatan jika ditonton oleh anak kecil/bawah umur.
  6. Tonton Di Kaca TV - Dengan menggunakan Chromecast atau Airplay anda boleh menonton drama kegemaran anda di kaca TV. 
Banyak Drama & Movie yang pasti anda nak tengok dalam Dimsum ni. Antaranya adalah U-Prince Series - The Handsome Cowboy (Drama Thailand).

Try tengok Trailer Drama ni...gadis mana yang tak cair tengok jejaka kacak macam ni? haha..


Jika anda tak nak melanggan dulu pun tak apa, sebab anda ada 30 hari FREE Trial untuk anda..untuk maklumat lanjut, layari...


{ 8 comments.. read them below or add one }

mrhanafi mrhanafi 18 Jun 2017 3:54 PTG
Saya minat gadis korea bro..
Mia Kassim Mia Kassim 19 Jun 2017 1:21 PTG
Dulu2lah minat drama korea .. 1 cd boleh layan 1 hari .. Sekarang malas suda melayan hehe kasi can yang muda2 dulu minat korea haha
Jun Zie Jun Zie 19 Jun 2017 1:26 PTG
peuww mcm maknn.. time tghari buta bgini ni, smua pun rasa mcm mknn lagi2 nama2 bgini xD
Elih Japahar Elih Japahar 21 Jun 2017 8:43 PG
Yalah..sibuk dgn kerja kan? kdg2 tiada masa mau tengok..
Elih Japahar Elih Japahar 21 Jun 2017 8:44 PG
Dimsum! pandai kan cari nama..haha
Elih Japahar Elih Japahar 21 Jun 2017 8:45 PG
Yaa..

Banyak filem korea, thai, cina dan filem2 asia dalam dimsum ni