SGshop "Jom Shopping!" Contest

Salam 1Malaysia,

Bertemu kembali dalam contest SGshop Malaysia. Giveaway yang saya anjurkan di blog ini telahpun tamat. Kini, peluang saya sendiri pula untuk menyertai giveaway rakan-rakan blogger lain yang fully sponsor oleh SGshop Malaysia. Tak sangka begitu ramai blogger yang menganjurkan giveaway dan contest ini. 
Contest SGshop Malaysia

Memandangkan saya sendiri sudah pernah membeli di SGshop Malaysia. Saya rasakan semacam ada ketagihan sedikit bila melihat harga barang yang dijual di China ni murah-murah. Sebenarnya, ada beberapa barang yang saya nak beli di SGshop Malaysia ni tapi sebelum tu saya jawab soalan contest dulu ya..

Q1 - Apakah servis yang SGshop tawarkan?
SGshop komited untuk menyediakan servis berkualiti tertinggi perkhidmatan untuk pengguna membeli dari laman web e-commerce Cina dan bekerjasama dengan logistik yang terbaik dan syarikat ekspres untuk pengguna menerima pembelian mereka. SGshop menawarkan keselamatan dan kepantasan tempahan. SGshop juga bekerjasama dengan banyak bank untuk memastikan proses pembayaran adalah selamat dan cekap.

Q2 - Senaraikan 3 item yang mahu dibeli di SGshop Malaysia 
Jika dimurahkan rezeki memenangi contest ini, RM500 adalah nilai yang sangat besar. Terlalu banyak barang yang boleh dibeli. Namun, saya senaraikan 3 item hot yang saya betul-betul nak dibawah ini...

Item 1 - Free Boat Camel Outdoor Camping Tent Full Automatic 3-4 Field 2 People Fishing Camping Tent Rain
Contest SGshop Malaysia
Free Open Set Camping Tent | Beli Sini
Dah lama hasrat untuk membeli Camping Tent ni, tetapi tiada kedai yang menjual dengan harga yang murah macam ni. Bukan saja murah, ianya lengkap dengan aksesori lain. Beratnya adalah 4 kilogram, ini bermakna saya perlu membayar RM63 untuk Sea Shipping. Total RM201.54. Masih lebih murah berbanding jualan di kedai-kedai disini. So, bolehlah nanti ajak isteri dan anak berkhemah di pantai, sambil saya memancing hehe..

Item 2 - Disassembly Storage Cabinet Economic Type Of Children's Toys Simple Modern Cabinets
Contest SGshop Malaysia
Childrens Toys Modern Cabinets | Beli Sini
Kabinet untuk kanak-kanak ini sangat sesuai untuk mendisiplinkan anak-anak. Selepas bermain, pastikan anak-anak meletakkan semula barang permainan mereka kedalam kabinet ini. Sangat menepati keperluan saya. Harganya cuma RM75.83. Ini kalau ada 2 set lebih baik. Sebabnya barang mainan anak lelaki saya dan penuh 2 kotak besar..haha..

Item 3 - Dandy Spring Thin Man Coat Collar Baseball Jacket Men Leisure Slim Young Men's Wear Coat
Contest SGshop Malaysia
Slim Young Mens Coat | Beli Sini
Saya sengaja pilih Young Mens Coat atas ni, biar kelihatan seperti young men lagi, haha..saya terbayang-bayang imej saya kalau pakai jaket ni. Harga jaket ni adalah RM276.39. Bolehlah tambah sikit lagi kos shipping kalau terlebih RM500 pun kan..huhu..

Ini adalah entri penyertaan saya untuk SGshop "Jom Shopping!" Contest anjuran blogger Ayue Idris yang di sponsor oleh SGshop Malaysia yang berjumlah RM5000. Adalah sangat-sangat rugi jika anda tak menyertai contest ini kerana lebih banyak blogger join, lebih tinggi hadiah yang bakal diberikan. 

Tunggu apa lagi? jom kita meriahkan contest ini..menang atau tidak belakang kira, sebabnya ajal, rezeki dan jodoh telah ditetapkan Allah semenjak kita dalam kandungan lagi..yang pentingnya kita berusaha, tak menang tak apa..kalau menang syukur! :)

Semoga berjaya dan dimurahkan rezeki. Sekian.

You might also like

16 Comments


EmoticonEmoticon