Percutian Menarik Di Tepi Pantai Phuket Thailand

Dengan kesibukan kerja, kita perlu meluangkan masa bersama keluarga untuk melancong ke tempat yang menarik. Ramai yang mengambil keputusan melancong dalam negara, tetapi selain dalam negara negara jiran terdekat juga merupakan pilihan terbaik untuk bercuti. Antara lokasi percutian menarik dengan keindahan pantai dana lam semulajadi adalah Phuket, Thailand.


Phuket, Thailand adalah nama yang tidak asing lagi bagi kebanyakan kita. Ianya terletak kira-kira 640 kilometer daripada Kuala Lumpur. Saiznya besar sedikit berbanding Pulau Langkawi tetapi lebih kecil daripada Pulau Pinang.

Pulau Phuket adalah pulau yang terbesar di Thailand. Phuket terkenal dengan keindahan pantai dan alam semulajadinya. Keindahan ini menjadikan Phuket sebagai lokasi pelancongan utama dunia, namun disebalik kecantikan dan kisah-kisah ceria yang menggamit hati pelancong ini tercacat dalam sejarah kisah duka pernah dilanda tsunami pada penghujung tahun 2004.


Keindahan Pantai Phuket, Thailand

Jika anda melancang di Phuket, pastinya pantai yang jernih ini akan menenangkan jiwa sesiapa saja yang berkunjung disini. Pulau Phuket dikelilingi pantai yang membiru, lihat saja peta Pulau Phuket, Thailand dibawah ini. 
Phuket Island Map
Agak-agak korang, boleh tak habis pusing pulau ni untuk melihat pantai-pantai disana? Boleh je asalkan, percutian anda lama sikit di Phuket.

1. Nai Yang Beach 

2. Bang Tao Beach 

3. Surin Beach 

4. Kamala Beach 

5. Patong Beach 

6. Karon Beach 

7. Kata Beach 

8. Nai Harn Beach 

9. Prom Thep Island 

10. Phi Phi Island 

11. Rang Yai Island 

12. Phang Nga Bay A.K.A James Bond Island 

Ada banyak perkhidmatan yang boleh diambil semasa bercuti di Phuket, antaranya island hopping dengan menaiki bot, aktiviti snorkelling, melawat taman alam semulajadi dan mengikuti aktiviti lasak seperti flying hanuman di Phuket. 


Wonderful! Asia By Traveloka

Traveloka adalah pakar dalam pelancongan di Asia, malah tawaran yang ditawarkan lebih hebat dari Matta Fair. Jangan lepaskan peluang untuk diskaun menarik hanya 3 hari, promosi potongan harga (discount) sebanyak RM188 untuk hotel dan penerbangan hanya melalui Traveloka app.
Apa yang anda perlu buat adalah, Download aplikasi Traveloka di Google Play Store kerana promosi ini hanya untuk tempahan menggunakan Traveloka App sahaja, kemudian…
  1. Buat tempahan penerbangan dahulu dan dapatkan potongan sebanyak RM50 ( Guna Kupon: SEAFLYPHU ). 
  2. Kemudian selepas pengesahan tiket, terima email untuk kupon potongan harga hotel sebanyak RM138. Minimum spend flight RM150 dan hotel RM300 untuk 2 malam.
  3. Booking period (flight):  21 Julai (Jumaat) - 23 Julai (Ahad)
  4. Booking period (hotel): Selepas terima email, selepas pembelian tiket penerbangan sah sehingga 31hb Julai.
  5. Travel period: Anytime
Adalah diingatkan, harga terakhir yang ditunjukkan di Traveloka App adalah harga termasuk tax, tiada harga tersembunyi.

Ingat! Tempoh untuk membuat pembelian tiket flight dan hotel boleh dibuat sepanjang masa, namun untuk kempen dengan diskaun sebanyak RM188 ini, pembelian boleh dibuat dalam tempoh 3 hari sahaja. Jangan lepaskan peluang diskaun hebat ini.

Muat turun aplikasi Traveloka sekarang untuk tawaran hebat ini (https://www.traveloka.com/en-my/promotion/walao-eh) . Traveloka adalah app yang boleh dipercayai di Asia Tenggara dengan 15million muat turun (15million download).

Untuk destinasi lain, sila layari Traveloka .

Selamat melancong.

Pic source from Phuket.com

6 comments.. read them below or add one

Ahmad Hasif Ahmad Hasif 17 Julai 2017 10:31 PTG
waa cantiknya pemandangan tu.. :)
Panduan Kerjaya Panduan Kerjaya 26 Julai 2017 8:01 PG
Betul. Teringin nk bersantai bersama keluarga disana kan..hehe.
Panduan Kerjaya Panduan Kerjaya 26 Julai 2017 8:02 PG
Dah beli belum? percutian bila2 ni..pembelian saja yg limited
Amirul Amirul 29 Julai 2017 8:46 PG
Banyak betul pulau dekat Thailand yg best. Tawaran traveloka pun menarik
Elih Japahar Elih Japahar 14 Ogos 2017 3:05 PTG
Itu lah...tempat percutian terbaik utk seisi keluarga!