Post Top Ad

Post Top Ad

About Me

Salam Perkenalan..

Hai, nama saya Elih. Berasal dari Kudat, Sabah. Jika anda pernah dengar The Tip Of Borneo atau Tanjung Simpang Mengayau, Rungus Tradisional Longhouse, Pusat Membuat Gong Sumangkap, Pusat Penternakan Madu Lebah Gombizau dan Pesta Kelapa. Itulah tempat kelahiran saya. Penuh dengan keindahan alam semulajadi dan pusat pelancongan yang dikenali di Malaysia dan luar negara. Kebanjiran pelancong yang berkunjung ke tempat saya memang kadang-kadang tak cukup homestay dan chalet untuk penginapan mereka.

Bercerita mengenai dunia blogging, saya mula berkecimpung dengan blogging sejak 2010 namun telah menutup blog tersebut pada tahun 2012. Disebabkan kekangan masa, blog pada ketika itu tidak dapat diuruskan dengan baik. Blog tak berupdate, domain pun tak renew. Bila blog dah berdomain kalau tak renew memang tak boleh diakses lah. Domain tersebut masih pending untuk renew, pernah terlintas difikiran nak jual domain 'hebat' tu. 

Tahun 2016, saya mulakan azam baru untuk berusaha mengekalkan jenama blog sendiri. Bermula Jun 2016 adalah bulan publish entry yang pertama bagi www.elihjapahar.com. Fokus kali ini adalah Menjana Pendapatan Sampingan Melalui Blog, Buat Duit Dengan Blog dan Mewujudkan Blog Perkongsian Umum untuk semua lapisan masyarakat di Malaysia. 

Diharapkan dengan sedikit ilmu blogging dapatlah merealisasikan impian menjana pendapatan sampingan melalui blog. Dalam masa yang sama, membantu menyampaikan maklumat yang mungkin tidak akan dapat diperolehi dimana-mana kepada masyarakat Malaysia khususnya.

Sebarang pertanyaan, boleh ajukan kepada saya melalui email - elihjapahar@gmail.com 

Atau klik pada pautan Contact Us

Salam perkenalan dari saya;

Elih Japahar
CEO at elihjapahar.com