Ahad, 14 Januari 2018

Cara Mudah Buat Produk Jenama Sendiri

Menghasilkan produk jenama sendiri adalah satu proses yang agak rumit jika tiada ilmu pengetahuan tentang cara-cara kearah penjenamaan produk sendiri.  Ramai product owner sekarang yang telah berjaya, nak sebutkan satu per satu mungkin tak perlu sebab jika anda menonton televisen iklan-iklan produk memang banyak keluar, lebih-lebih lagi semasa drama Melayu sedang dimainkan. Hehe.


Masalah peniaga yang nak buat produk jenama sendiri ialah tak tahu nak buat macam mana? Nak belajar cara untuk keluarkan produk jenama sendiri dengan siapa? Banyak persoalan yang bermain difikiran tu kan? 

Nak Buat Produk Jenama Sendiri Tetapi Ada Masalah?

Sebelum ni anda mungkin agen dropship produk orang lain, atau wakil jualan bagi produk jenama orang lain. Terlintas difikiran nak hasilkan produk jenama sendiri tetapi banyak sangat benda yang tak tahu nak buat macam mana. 
  • Tak tahu bagaimana cara nak bermula?
  • Tak tahu macam mana nak buat?
  • Tak tahu dimana nak buat?
  • Tak tahu kilang OEM(Original Equipment Manufacturer) dimana?
  • Tiada ilmu dalam menghasilkan produk sendiri?
  • Tak tahu berapa modal?
  • Tak tahu nak buat design bagaimana?
  • Tak tahu nak pakai botol macam mana?
  • Tak tahu nak guna sistem menjual produk?
  • Tak tahu undang-undang produk?
  • Tak tahu macam mana nak pasarkan produk?
  • Tak tahu tentang sijil-sijil yang diperlukan?
  • Tak tahu jabatan kementerian mana terlibat?

Orang kata, kalau nak belajar, ambillah ilmu daripada orang yang sudah berjaya. Sebab tu, saya kongsikan dengan anda sebuah Ebook yang diterbitkan oleh Pengasas Produk CoolHijab iaitu Hafiz Mansor yang berpengalaman lebih 10 tahun dalam perniagaan. 

Ebook Mudahnya Menjadi Owner Produk

Ramai orang kata susah nak buat produk sendiri. Sebenarnya tak susah kalau kita ada ilmu dan panduan yang betul. Tapi tak ada sapa pun nak bantu, apa perlu buat, apa kena sediakan, macam mana nak design, apa yang boleh apa yang tak boleh, berapa harga nak letak, kat mana kilang nak buat.

Baca juga - Kenali Pengasas Produk Kecantikan Sarawak - Organic Skin By IGs

Jadi sebelum korang nak buat produk sendiri dan rugi sebab tak boleh jual, baik korang dapatkan ebook ni dahulu. Ebook Mudahnya Menjadi Owner Produk.


  • Merupakan ebook ilmu dan panduan untuk menjadi owner produk
  • Dikongsikan tentang apa yang perlu anda buat sebelum membuat produk sendiri
  • Cara mendapatkan ilmu permulaan jualan sebelum menghasilkan produk sendiri
  • Mengajar produk bagamana yang boleh dihasilkan
  • Berkongsi produk apa yang ada permintaan dipasaran
  • Langkah-langkah dari A hingga Z cara nak jadi owner produk
  • Strategi nak buat orang beli produk yang baru dihasilkan
  • Sistem bagaimana digunakan untuk uruskan jualan, agent dan stockist

Penulisannya mudah difahami dan bila dah baca ebook ni:

  1. Korang akan tahu langkah-langkah nak bermula sebelum pergi ke kilang
  2. Menjimatkan wang korang dari rugi ribuan ringgit
  3. Korang tahu tentang apa yang boleh dan tak boleh dalam buat produk
  4. Mengelakkan korang dari dikenakan tindakan undang-undang
  5. Mengetahui jenis kilang-kilang yang sesuai buat produk
  6. Mengetahui dokumentasi yang biasa digunakan ketika membuat produk
  7. Membuat keputusan produk apa yang boleh dibuat dan selamat

Kalau Beli Ebook Ini Apa Yang Korang Akan Dapat?

  1. Korang akan dapat Ebook panduan langkah-langkah memulakan produk sendiri dalam bentuk file PDF
  2. Korang akan dapat Template perancangan strategi bertulis dimana anda perlu PRINT dan TULIS
  3. Korang akan dapat 219 senarai Kilang OEM terkini yang berdaftar dengan KKM
  4. Korang akan dapat Ebook Undang-Undang Kawalan Dadah dan Kosmetik 1984 dalam bentuk PDF
  5. Buku ni harga asalnya RM150. Tapi korang boleh dapat harga murah kalau klik link yang saya sediakan ni.

Kalau korang berminat, Klik link ni untuk pembelian: Ebook Mudahnya Menjadi Owner Produk

Semoga bermanfaat untuk bisnes anda!

1 comments

  1. Mudah je nak buat bisnes zaman sekarang mulai 2018 ni. Rugi sape tak cakna ..

    BalasPadam